Reklama

Reklama

Podivuhodná cesta fakíra, který uvízl ve skříni

  • Francie L'Extraordinaire Voyage du fakir (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Aja je chudý, ale talentovaný kouzelník a fakír z malé indické vesničky. Místo zvláštních schopností disponuje vybroušenými triky, zručností a talentem. Jeho nemocná matka ho vyšle na tajemnou misi, má v Paříži navštívit Eiffelovu věž. Neshoda s excentrickým taxikářem Aju zanechá kousek od Paříže, v obchodě Ikea. Tam se seznámí s nejkrásnější ženou, jakou kdy viděl, okouzlující Marii. Ale jeho naděje na lásku je zmařená, když v Ikei náhodou uvízne ve skříni, která je i s ním zabalena a odeslána napříč Evropou. Tím však jeho dobrodružství nekončí. Naopak tak začíná Ajova nedobrovolná, ale o to bláznivější cesta čtyřmi kouty Evropy. Dokáže Ajovi jeho chytrost a kouzelnický kufřík pomoci vrátit se do Paříže, aby znovu našel svou Marii a vyřešil tajemství matčina přání? (Bioscop)

(více)

Videa (6)

Trailer 1

Recenze (55)

Hansolo35 

všechny recenze uživatele

Hlavní hrdina je sympaťák, děj filmu docela hladce plyne... jenže té LGBT+ a migrační politiky je tam nacpáno strašně moc. Už ten začátek s miminama všech ras mě trochu odrazoval, ale vydržel jsem. Jde o lehkou oddechovku a jediná fakt dobrá scéna je Bollywood tanec v baru. Je docela masakr, jak dokážou nacpat Ukr i sem. Když se soustředíme na obrazy, tak zjistíme, že se pořád objevuje kombinace žlutá a modrá. Stěny v indické škole mají tak i vymalované. Prostě "náhodička". ()

elimS 

všechny recenze uživatele

70% - komentář 20ti slovy: Zábavně oddychová romance, plná "dobrodružství" a těžko uveřitelných příhod. Originální příběh, krátká stopáž a několik lokací. Chybělo tomu ale více šťávy. +++ SPOILER 20ti slovy: Aby našel francouzsku, do které se zamiloval, nechtěně procestuje Evropu v Ikea skříni, v balónu, lodí a setká se s utečenci a filmovou hvězdou. ()

Reklama

slunicko2 

všechny recenze uživatele

Vyjádřím to jedním slovem - Bollywood. 1) Dokud byl fakír v Bombaji (první čtvrthodinka), tak to šlo. Pak ovšem přijel do Evropy._____ 2) Když jsme se dostali do Říma, došlo mi, že indickou tvorbu nelze hodnotit podle obvyklých evropských měřítek. I zahodil jsem zdravý úsudek, odkopal smysl pro realitu a nechal se unášet orientální pohádkovou poetikou. Trochu to skřípalo, ale nakonec to tři hvězdičky hodilo._____ 3) Určitě k nim přispěl i fakt, že film mě místy i trochu dojal. ()

Marze 

všechny recenze uživatele

Ve filmu podle románu Romaina Puértolase s předlouhým názvem Podivuhodná cesta fakíra, který uvízl ve skříni( z Ikey ) se jistý Ind vnoří do skříně, aby se vynořil jiný, lepší.Film polidšťuje imigranty a ty, kteří hledají azyl. Ale příliš často spadne do zažitých rozumových archetypů. Není to násilný film, plyne si krásně a mírumilovně s milým příběhem. Zaujaly mě zajímavé herecké typy. Občas moc velká doslovnost (Ten je pro tebe moc mladý). Taneční scéna páru na diskotéce je skvostná. ()

filmmovier 

všechny recenze uživatele

Originální a zábavné, francouzská stopa je v tomhle skvělém filmu dost znát. Pohodová záležitost, která fakt potěší a zvedne náladu a je moc dobře, že název na tomhle filmu naštěstí opravdu není to jediné vtipné, naopak. Film je vtipný celý od začátku až do konce, samozřejmě nesmí chybět povinný společenský přesah, bez kterého by to nefungovalo, ale je to milé a nenásilné. Tohle jsem si vážně užil a hlavní dvojice je navíc neskutečně sympatická a já se zamiloval do Erin Moriarty. Jednoduché, zábavné, romantické, dobrodružné. Sázka na jistotu, která nezklame. Je to skoro na pět hvězd. ()

Galerie (36)

Zajímavosti (4)

  • Natáčanie filmu prebiehalo v Bombaji, Paríži, Ríme a Bruseli. (MikaelSVK)
  • Počas natáčania pri slávnej Fontáne di Trevi v Ríme došlo ku konfliktu s políciou, ktorá trvala na tom, aby štáb dodržiaval od pamiatky dostatočný odstup. (krasomama)
  • V Paríži sa režisér snažil natočiť kultové pamiatky z nových uhlov, a preto pri niektorých záberoch použil dron. (krasomama)

Reklama

Reklama