Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Ibrahim (Cem Alkan) sa zamiluje do Alexandra (Martin Walde), nemeckého zločinca s modrými očami a heterosexuálneho wrestlera. Nemožné priateľstvo však začne všetko prekonávať. (dwdb)

Recenze (4)

BoredSeal 

všechny recenze uživatele

Zajímavý nízkorozpočtový snímek o tom, jak se mladý Turek zabouchne do německého zloděje. Příjemně civilní výkony, zajímavý příběh a provokativní zápletka, sympatické obsazení. ()

Stanislaus 

všechny recenze uživatele

"Kam to bude, Habibi?" nepřináší do svého žánru sice nic nového, nicméně se zabývá několika zajímavými tématy - ať už se jedná o vnímání sexuálních menšin v tradičních rodinách a společnosti, postavení Turků v Německu či problematiku zločinu a trestu. Osobně mě nejvíce zaujaly scény s Ibrahimem a jeho strýcem a tetou, zatímco Ibova sestra byla vážně na pěst. ()

Reklama

jiri.twist 

všechny recenze uživatele

Naprosto pohodový film, který velmi trefně vykreslil současné Německo a já jsem měl při sledování, především ke konci, příjemný pocit. Postavy napsány moc dobře a ještě lépe, civilně a přesvědčivě zahrány (např. Martin Walde - Ali). Nevnímal jsem nějakéhé vnucování "něčeho", trapnosti, topornosti či afektu, naopak. Hlavní postava se nechodila čtyřikrát denně modlit do mešity a žila si svůj civilní, obyčejně neobyčejný život gaye - Berlíňana. To, že se někdo nedokáže vyrovnat s historií a tím, že Turci jsou v Německu už 60 let a tehdy EU ještě ani neexistovala v podobě, v jaké je dnes, je jeho problém. Naštěstí jsou to názory ojedinělé (a já je ale respektuji), což dokazuje průměrné hodnocení filmu na IMDb i ČSFD. ... 7898 ()

zolo 

všechny recenze uživatele

Takovouhle politicko-korektní sra*ku aby člověk pohledal. Jak z oka Bruselu vypadená agitka je přitroublá jak příběhem, tak jeho zpracováním. ()

Galerie (11)

Reklama

Reklama