Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Asi 1000 let před Kristem přistane na své lodi několik mužů na osamělém ostrově, jejich obydlí zničila sopka a oni si hledají nový domov. Na tomto ostrově však už žije kmen lidí, kteří nejsou těmito nově příchozími moc nadšeni. Náčelník proto nechá některé z nich zavřít, ale místní ženy je osvobodí a začne krutý boj. (MVanis)

Recenze (2)

LiVentura 

všechny recenze uživatele

Brilantní sociální problematika v několika filmech s výstředně zahraným hrdinou či padouchem Mariem Volontéem..tomu říkám herectví, plné a pravdivé..! ()

radektejkal 

všechny recenze uživatele

Ti Taviani mají ale fantazii! Zatímco v jiných filmech ji dávkují uměřeně, tady ji vypustili z celého pytle. A to jsme si ještě měli představovat, co se dělo při zatmívačkách. Pozadí je celkem jednoduché: jedna tlupa bez žen se střetne s jinou tlupou s ženami na území druhé tlupy. Přirozený boj o ženy, - přičemž o ženách lze předpokládat, že jsou neutrální -, se však nekoná. Část nájezdníků je deponována v díře, ze které by mohli snadno utéct; muži se připravují do boje za rachotu kravských zvonců, ženy páchají hromadnou sebevraždu; dohromady to zkrátka jaksi nepasuje... a tak raději přejdu na "Štíra" od Sofie Gubajdulinové, samozřejmě ne s tím účelem, abych něco pochopil. ()

Reklama

Reklama