Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Nová zábavná show je tady! Zasoutěžte si společně se dvěma týmy, které mají za úkol co nejlépe odhadnout, jak na různé jednoduché otázky z každodenního života odpovědělo sto oslovených Čechů. (TV Nova)

Recenze (164)

homer91 

všechny recenze uživatele

V prvé řadě musím okomentovat komentáře typu "Nova kopíruje 5 proti 5". Rozhodně to není pravda. Většina soutěží u nás (takřka všechny) jsou založeny na formátu koupení práv - většinou z amerických soutěží, kde originální nápad na show vznikne. 5 proti 5 rozhodně nebyl originální produkt televize Prima, naopak byl, stejně jako tento formát, pořadem který koupit práva od originálního "Family feud". Když nebudeme brát tedy v potaz že formát show není originální (což vymyslet novou soutěž v dnešní době realit show a obdobných typů soutěží je dost obtížné), zbude otázka jediná. Byla televize Nova dobrého moderátora? Osobně, vzhledem k obrovskému charisma slovenského kolegy Andreje Bičana, zastávám názor, že česká verze "Family Feud" se nepovedla. Pan Matonoha neumí vtipně zareagovat na odpovědi, vaří z vody a když je v koncích, položí otázku "...a co na to češi" (kdyby se pořad jmenoval 5 proti 5, byl by pan Matonoha zřejmě v koncích). Jednu hvězdu si pořad alespoň zaslouží za zvolený typ zábavného pořadu a snahu znovuzavedení soutěžních večerů namísto nekonečně opakujících se seriálů. ()

Ryuuhei 

všechny recenze uživatele

Vrchol ubohosti je hodnotit tento pořad odpadově. Opravdu nechápu myšlení zdejších rádoby intelektuálů, kterým se nezavděčí skoro nic - s vámi musí být pořádná zábava sledovat televizi! Úplně si dokážu představit vaše neustálé opovržení, hořkost, či trapný sarkasmus naprosto narušující jakoukoliv snahu o vypnutí a prosté bavení se bez velkého přemýšlení. Ale k pořadu... Mně osobně přijde fajn. Není to žádná pecka, kterou by člověk napjatě sledoval, ale námět je fajn, lidmi vybraná slova občas překvapí a nutnost rychle improvizovat pobaví. Jestli si tu někdo stěžuje na Matonohu a jeho možnou trapnost - je to komik. Komici JSOU trapní. A zrovna tento člověk, leč skutečně trapně hláškuje, svou roli splňuje - zlehčuje jakékoliv možné napětí a navozuje celkovou, pohodovou atmosféru. No, jak jsem řekl na začátku - je mi z vás tady zle. Nekoukám sice každý den a je to pro mě vysoce průměrný pořad, ale na vaši úroveň se nesnížím. 55% ()

Reklama

cheyene 

všechny recenze uživatele

Myslím, že hodnotit odpadem, je trochu přehnané. Není to žádná velkolepá soutěž, slovenskou předlohu jsem neviděl, tak nebudu porovnávat, avšak jako výplň dopoledního vysílacího času je to dobré. Matonoha si sice šlape na jazyk a možná kdysi podobné počiny parodoval, aby později sám zabředl do podobných soutěží, ovšem moderování mu jde poměrně dobře, občas má trefné i sympatické poznámky a do konceptu pořadu celkem dobře zapadá. Samozřejmě, že se člověku chce postesknout si po kvalitních soutěžních hrách typu Riskuj! nebo O poklad Anežky české. Přesto si myslím, že Co na to Češi není zdaleka tou nejblbější soutěží, co byla, je či bude na našich obrazovkách. ()

Dizzy_eM 

všechny recenze uživatele

Soutěž, která patří v USA mezi nejsledovanější pořady všech dob, se u nás zrovna dvakrát nechytla. Chválím, že oproti Primácké formě 5 proti 5 vsadila Nova na věrnější kopii americké verze, ale stejně to zjevně nepomohlo... čím to? Problémy tu vidím dva. 1) načasování: Ve Státech přišli s první verzí Family Feud v roce 1976, v době, kdy by na takovou soutěž s radostí čučela každá domácnost, honosící se naleštěnou Teslou. V dnešní době je už ale virtuálního rozptýlení toliko, že i hloupoučký amík vsadí vše na jednu kartu - osobnost moderátora. A tady se dostáváme k našemu problému č. 2) charisma: Matonoha je fajn, jako opilec odvedle z ulice nebo ňouma ze sitcomu. Žel, soutěžní show svým mumláním neutáhne a sledovanost tudíž nezvýší...škoda... / Tady jedna nezapomenutelná ukázka toho, jak to má vypadat: https://www.youtube.com/watch?v=N5bLSuZRZG0 ()

Radek99 odpad!

všechny recenze uživatele

x-tý pokus českých televizí převést do českého prostředí na Slovensku velmi povedenou a úspěšnou mutaci pořadu 5 proti 5 selhává na tom elementárním - STV1 má charismatického, pohotového a vtipného Andreje Bičana, kdežto Prima kdysi nabídla divákům tragického Petra Novotného a Nova nyní přišla se snad ještě zoufalejším Tomášem Matonohou - vyšeptalým moderátorem, který neumí mluvit a šlape si na jazyk...karikaturou sebe sama...,,umělec", který postavil kdysi svou kariéru právě na tom, že parodoval mainstreamový styl pokleslé zábavy, aby nakonec skončil jako zoufalý předmět své někdejší parodie... ()

Galerie (5)

Zajímavosti (7)

  • Pořad je inspirován americkou soutěžní show Family Feud, která se vysílá již od roku 1976 a v roce 2013 byla v USA zvolena třetí největší herní show všech dob. (Dizzy_eM)
  • V jednom z rozhovorů pro TV Nova moderátor Tomáš Matonoha uvedl, že v průběhu jednoho natáčecího dne vznikne až pět dílů tohoto pořadu. (majky19)

Reklama

Reklama