Reklama

Reklama

Opilí láskou

  • USA Punch-Drunk Love (více)
Trailer

Obsahy(1)

Barry Egan (Adam Sandler) je nesmělý mladý obchodník, který se po celý svůj dosavadní život trápil. Může za to jeho sedm sester, které ho od narození zesměšňovaly. Barry není schopen se zamilovat a v některých situacích propadá záchvatům vzteku. Pod zdánlivě vyrovnaným zevnějškem se chvějí nervy napjaté k prasknutí. Jednoho dne do Barryho života vstoupí půvabná, ale tajemná Lena (Emily Watson). Požádá ho, aby se postaral o její rozbité auto, a toto náhodné setkání je prvním krokem na romantické cestě za láskou. Film scenáristy a režiséra Paula Thomase Andersona (Magnolia, Hříšné noci) získal v roce 2002 na MFF v Cannes cenu za režii. (Cinemax)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (406)

Tommy987 

všechny recenze uživatele

P.T. už svoju geniálnu Magnoliu pravdepodobne nikdy neprekoná, ale zase nemôžeme od každého jeho filmu čakať tú neskutočnú hĺbku a prepracovanosť, akou disponuje práve jeho opus magnum. Punch-Drunk Love je o polovicu kratší, má úplne jednoduchý príbeh... ale je neskutočne zvláštny a nádherný. Emóciami len tak prekypuje a výkon Adama Sandlera je jednoducho fantastický (nikdy som si nemyslel, že takúto vetu vyslovím). Emily Watson takisto nezaostáva (u nej sme na to ale zvyknutí) a Andersonovi dvorní herci Philip Seymour Hoffman a Luis Guzmán hrajú svoje menšie party tiež s presnosťou im vlastnou. Ale i tak, dôvodom absolútneho hodnotenia je predovšetkým Andersonova brilantná réžia. Krásne dlhé zábery, úžasná kamera a hlavne famózna práca s hudbou sa v tak dokonalom spojení len tak nevidia. Bravó, u mňa Anderson No. 2. 10/10. Update: PDL je Anderson No. 3, do cesty sa totiž priplietol There Will Be Blood. ()

SeBig 

všechny recenze uživatele

Je to docela dobrej film. Příběh je prumerný tak na tři hvězdy ale je to skvělý drama ale neco tomu chybělo a za Sandlera přidávám jednu hvězdu protože ten tam byl užásnej. Příběh je hodně napínaví nevíte co Sandler udělá furt se mění od minuty k minutě je to hodně šokující. Perfektní film to ale zas tak není viděl jsem i lepší drama se Sandlarem. Ale nechápu proč je v žánru komedie když jsem se vubec nezasmál... ()

Reklama

Cappuccino 

všechny recenze uživatele

Neviem prečo majú niektorí diváci tendenciu vidieť vo filmoch niečo viac, než čo nám vlastne ponúkajú - niečo, čo v nich vôbec nie je. Ja osobne Opití láskou považujem za poriadne čudácky film, bez akéhokoľvek hlbšieho zmyslu. To by však ani nevadilo, keby ma čo by komédia vedel pobaviť, resp. čo by romanca vedel dojať. Ale nestalo sa ani jedno, ani druhé, ani tretie. Prišiel, videl som, nepochopil som, odchádzam. Hviezda za Sandlera, hviezda za Emily Watson. ()

Lima 

všechny recenze uživatele

Miluju filmy P.T.Andersona a jeho samého považuji za génia, ale tohle je krok zpět. Sice režijně brilantní, žánrově nazařaditelný úlet, ale dějově naprosto o ničem, bez nějakých emocí, či hlubšího sdělení .Je zde několik slibně načatých motivů, kdy jsem si pomyslel "To by mohlo být zajímavé", ale než je stihne Anderson nějak rozvést, náhle je utne, nedořekne a na jazyku filmového gurmána zůstane podivná pachuť. Netvrdím, že to takhle musí fungovat u ostatních diváků, ale u mně ano a se začátkem závěrečných titulků jsem si uvědomil, že mi ten film vlastně vůbec nic nedal, ačkoliv podobné filmové úlety miluju. PS: Nečekal jsem to, ale Sandler byl vynikající a jeho neodolatelné milostné vyznání na Havaji mě hlasitě rozesmálo. ()

Legas 

všechny recenze uživatele

Předem bych zdůraznil, že nemám příliš v lásce romantické komedie, ale film Opilí láskou mě nadchl. Hlavně jeho vizuální stránka je naprosto úchvatná. Anderson je skutečně talent. Tolik působivých režijních nápadů v jednom filmu? Ale pozor! Opilí láskou nemají vůbec nic společného s klasickými romantickými komediemi s Julií Roberts. Asi nejblíže mají k našim nočním snům, kde se odehrávají absurdní věci založené na reálných podkladech denních skutečností. Jinými slovy - JE TO ÚLET. Tento film můžete buď zcela nepochopit, nebo milovat. ()

Galerie (21)

Zajímavosti (15)

  • Sean Penn měl původně hrát Deana Trumbella, ale musel odstoupit. (D3VIL)
  • Film je inspirován příběhem, který se objevil v časopise Time. David Phillips, jistý stavební inženýr, narazil na super propagační kampaň, v rámci které mohl získat kupony na slevu v letecké dopravě. Phillipsovi, kterého od té doby zná celý letecký průmysl pod přezdívkou "Pudding Guy", se zakoupením 12 150 pohárků pudingu "Healthy Choice" za puhých 3 000 dolarů podařilo nashromáždit 1,25 milionů mil bezplatné letecké dopravy. (HappySmile)
  • Film nemá úvodní titulky, veškerá jména lidí podílejících se na filmu jsou uvedena až na konci. (D3VIL)

Související novinky

Paul T. Anderson založí sektu

Paul T. Anderson založí sektu

09.12.2009

Jeden z nejosobitějších současných filmařů si na téma manipulace víru hledajících lidí náboženskými vůdci posvítil už ve svém majstrštyku Až na krev. V jeho novém filmu s pracovním názvem Master… (více)

Reklama

Reklama