Reklama

Reklama

Série(3) / Epizody(40)

Obsahy(1)

Jak se Martin Komárek vyrovnával s tím, že občas musí psát propagandu? Jaká byla normalizace pro lidi s odlišnou sexuální orientací? Jakými prostředky vydíral evangelické faráře bývalý major StB Jaromír Ulč? Co zažívali učitelé a jejich studenti? A jak snadno se člověk mohl stát spolupracovníkem Státní bezpečnosti? V šestnáctidílném dokumentárním cyklu budou mít diváci možnost nahlédnout na řadu dosud filmově ani historicky nezpracovaných fenoménů, které tzv. normalizaci provázely. Základem jsou výpovědi shromážděné v projektu Paměť národa i velké množství archivních materiálů, které budou ilustrovat život v tehdejším Československu. (Česká televize)

(více)

Recenze uživatele ssarka k tomuto seriálu (4)

Příběhy 20. století (2017) 

jako se vším z minulosti - NESMÍ SE ZAPOMENOUT...proto mají tyhle typy dokumentů obrovskou hodnotu..ale narovinu, poslouchat v různých dílech přesvědčené zastánce - straníky, stbáky aj. - to opravdu otevírá kudlu v kapse ()

Moje StB (2017) (S01E03) 

životní přesvědčení p.Ulče je to neděsivější,co jsem za posledních pár let slyšela...nedám plné hodnocení,protože opravdu poslouchat komentátora byl skoro stejně děsivý zážitek :) mluvil jako nějakej pos....j - já jsem nejinvestigativnější novinář na světě - Jan Tuna nebo Stanislav Motl ()

Ponížení (2017) (S01E07) 

jedna z nejlepších epizod...je fakcinující,jak se zde staví na váhy herci jako pan Werich aj, kteří zažili Němce, 48 rok, měli zákazy a vězení v letech padesátých...měli aspon tolik slušnosti se tvářit jako spráskaní psy narozdíl od zpěváků...ale ted je jednoduché je odsoudit za to, že se ani jeden nezvedl a neodešel...a že Karel Gott a zbytek odešel, že? ()

Proruští (2019) (S02E16) 

no to se opravdu nedá poslouchat tyhle dva pány....nedodíváno...čtyři hvězdy pouze za to, že jsou zde jen ti dva, jinak celý dokument je výborný a má obrovskou hodnotu pro budoucnost ()

Reklama

Reklama