Reklama

Reklama

Bratříček Karel

  • Polsko Braciszek Karel (více)
Trailer

Obsahy(1)

Karel Kryl polskýma očima. Nový pohled na legendárního písničkáře, který se stal symbolem Pražského jara, přináší ve svém portrétu režisérka Krystyna Krauze. (Artcam Films)

Videa (1)

Trailer

Recenze (70)

bari68 

všechny recenze uživatele

Na tento dokument a na Karlíka som sa tešil dlhú dobu. Premiéra a jej čakanie bolo nekonečné. Nakoniec som sa dočkal, vedel som vopred, že Bratříčkovi dám za 5 hviezd, ale systém a celkový koncept s akým prišla režisérka Krauze ma zaskočil. Teraz už viem, že v určitých ohľadoch sa dá hovoriť o Poliakoch ako o bratoch, máme s nimi veľa spoločné,ale keď sa mám vrátiť k filmu samotnom prekvapí hlavne s akou láskou, citom a vážnosťou spracovali tento materiál. Vážne, veľká poklona. ....Karle, nezabudneme, navždy budeš v našich srdciach, pravda a sloboda zvíťazí. Buď s Bohom. P.S. Kino Hodonín 17.11. 2016 sa v mojej prítomnosti poprvýkrát stalo, že všetci diváci v kinosále zostali až do záverečných tituliek, bolo ticho, že by bolo počuť spadnúť špendlík a na konci celý sál tlieskal. Okrem Karlových Varov na MFF to bola premiéra. ()

mchnk 

všechny recenze uživatele

Tak tedy Polka Krystyna Krauze mi nakonec ukázala Kryla pětihvězdičkového. Člověka vzrůstu nevelkého, všestranného umělce, cholerika, bezdomovce, geniálního textaře a básníka, člověka, kterého jeho nadčasová tvorba vlastně zastiňuje. "Nikdo neví, jak vypadá, ale všichni ho znají". Hlavně si nezoufejme, nebo ne moc často, hleďme kupředu a vyhlížejme dobu Krylovu, do které nás zve tento inspirativní a zcela objektivní dokument o prosťáčkovi, jenž se odváží proti jakkoli zbarvenému politickému zlořádu jen s kytarou a rovnou páteří. [Filmový Klub Citadela-Litvínov] ()

Reklama

kaylin 

všechny recenze uživatele

Karla Kryla jsem vlastně moc neznal, a tak jsem rád, že jsem se o něm prostřednictvím tohoto filmu mohl víc dovědět. Není dlouhý, ale přesto je zde dost informací, vypovídají zde zajímavé osobnosti a obrázek Kryla je podán ve vícero barvách, nejen v té zářivé, pozitivní. A pokud ho neznáte, tady zjistíte, že jeho hudbu znát budete. ()

Hwaelos 

všechny recenze uživatele

Krystyna Krauze natočila dokument mapující Krylův život na podkladě písničkářské tvorby bez formálních výbojů, ale řemeslně poctivý. Zvládla se u toho vyhnout většině krylovských mýtů, stavějících na jeho zbožšťování, což je víc, než se podařilo většině jiných pokusů o Krylovu biografii v libovolném médiu. ()

easaque 

všechny recenze uživatele

-4* Karla Kryla jsem poslouchal potají už před revolucí a tak jsem si nenechal ujít dokument, abych se o něm něco víc dozvěděl, když zemřel tak mladý a vlastně jsem o něm nic nevěděl. Rozhodně to byl idealista, jehož zásadní vlastností byl smysl pro spravedlnost, s kterou v normalizační době u nás nemohl fungovat. Měl básnické střevo a jeho písničky byli trefné a stále dokážou dojmout. Jeho životní příběh nebyl jednoduchý a vlastně se ani nedivím, že byl spíše mrzout. Nejspíš mu polská nátura byla bližší a tak ho v tomto dokumentu dokázala polská režisérka lépe vystihnout a natočit o něm poutavý dokument se spousty nejen dobových záběrů a rozhovorů. Svoji spokojenost dávám najevo čtyřmi hvězdičkami. [ PŘÍBĚH: 1 /// SMYSL: 2 /// ATMOSFÉRA: 1 /// TEMPO: 1 /// ORIGINALITA: 1 /// NÁLADA: 1 /// ART: 1 /// STYL: 1 /// CASTING: X (3*MAX) ] ()

Galerie (6)

Reklama

Reklama