Reklama

Reklama

Scythe

Krátkometrážní / Horor
USA, 2015, 15 min

Obsahy(1)

Po klasickom večernom stretnutí sa dve priateľky dozvedia, že z väzenia utiekol vrah. Nevyslobodil sa prvýkrát; keď sa pred rokom naposledy dostal na slobodu, krátko na to zaútočil. Vrah s maskou smrtky na tvári sa po roku rozhodne vyhľadať nové obete... (Marceloo)

Recenze (9)

Marceloo 

všechny recenze uživatele

Po klasickom večernom stretnutí sa dve priatelky dozvedia, že z väzenia utiekol vrah, ktorý počas svojho útoku, ktorý sa odohral presne pred rokom, utiekol z väzenia. Vrah s maskou smrtky na tvári sa tak po roku rozhodne hladať nové obete. - Ambiciózny krátkometrážny slasher, ktorý za necelých 15 minút dokáže urobiť pôsobivý dojem. Kvalitná kamera, výborné prostredie prázdnych večerných ulíc v sprievode podmanivého soundtracku a slušné herecké výkony, aj keď dosť nesympatických postáv, robia zo Scythe horor, ktorý si zaslúži byť spracovaný do celovečernej podoby. Stačí nazbierať dosť finančných prostriedkov, napísať kvalitný scenár pre celovečerný snímok a vymyslieť dostatočne zaujímavý dej a vyhnúť sa klasickým chybám moderných slasherov a môže vzniknúť naozaj funkčný moderný slasher. Už len kvôli perfektnej maske a vražednému nástroju by som si ho určite pozrel. ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Keby bolo v závere lepšie gore, možno by som pridal ☆ navyše. Ale inak celkom podarený, atmosférický kraťas so solídnym soundtrackom. ()

pornogrind 

všechny recenze uživatele

Varování : Tenhle komentář může obsahovat spoiler. Celkem pohodovej kraťas, kterýmu se podařilo navodit během pár minut docela slušnou atmosféru. Jedno shlédnutí určitě neuškodí, ale i přesto si myslím, že si nezaslouží nějakou větší pozornost. Děj je tuctovej a konec předvídatelnej. Navíc mě docela pobavil a tady nejde než nesouhlasit s uživatelem TheDon. První moje myšlenky byly WTF? Jak tam tu čepel kurva narval.. ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Poněkud nadsazený kousek a poněkud nadsazené komentáře. Jsem zvědavý, jestli režisér skutečně uskuteční svůj plán a natočí celovečerní film, protože jestli jo – tak má před sebou pěknou fušku. Pokud tedy chce uspět. Tahle krátkometrážní jednohubka totiž v prvních šesti minutách docela uspává a ten konec byl taky dost přehnaný. Nicméně je pravda, že mezitím se mu podařilo navodit docela zajímavou atmosféru, takže určitě není bez šance na úspěch. Jsem na něj hodně zvědavý… ()

hous.enka 

všechny recenze uživatele

Pouliční honička skvělá, atmosféra v domě hutná, že by se dala krájet. Jo, tohle bych rozhodně chtěla vidět v celovečerním filmu. A taky chci vědět, jak tam čepel dostal a ještě s rozmachem?! ()

Helo 

všechny recenze uživatele

Nějak nevěřím tomu jejich tvrzení na Kickasteru, že film bude bez klišé, když už do těhle patnácti minut se jim jich podařilo pár propašovat. Na druhou stranu to dokáže vytvořit napětí a i ta hudba byla dost dobrá. ()

TheDon 

všechny recenze uživatele

Run bitch, run ! Dobrej kraťas ! To se mi rýbilo ! Vosumdesát % P.s.: jak narval tu čepel pod postel, to mi hlava nebéře.... ()

dubinak 

všechny recenze uživatele

Mně tohle moc nezaujalo. Atmosféra je sice vcelku uvěřitelná a příjemně houstne, ale úvod je velmi dlouhý a zbytečný, v podstatě nesouvisející s hlavním dějem. Vadilo mi i chování postav a logické kiksy. Gore sice šokující, ale podle mě nereálně proveditelné. Nic objevného. Lepší dvě. ()

Reklama

Reklama