Reklama

Reklama

Mamka a taťka

  • USA Mom and Dad (více)
Trailer 1

Když davové šílenství neznámého původu způsobí, že rodiče z poklidného předměstí obrátí svou zlobu proti vlastním dětem, Carly Ryan (Anne Winters) a její bratr Josh (Zackary Arthur) musí bojovat o holý život a bránit se surovým útokům ze strany těch, kteří je přivedli na svět (Nicolas Cage a Selma Blair). (Bontonfilm)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (217)

BoPo 

všechny recenze uživatele

Príjemné prekvapenie, ktoré síce ku koncu trošku strácalo na zaujímavosti, ale prinieslo celkom vydarený boj o život. Herecké mŕtvolky Nicolas Cage a Selma Blair tu rozohrali rodičovskú verziu Zombielandu a treba uznať, že im postavy frustrovaných rodičov padli ako uliate. Škoda, že tvorcovia nemali väčší rozpočet, pretože by sa mohli pustiť do vyložených jatiek. Takto bodujú skôr vydareným zachytením mentality rodičov a puberťákov, a ich bežných sporov, ktoré v tomto prípade naberú zaujímavý rozmer. ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Pro ty co mají vlastní děti, je jen myšlenka, že by jim měli nějak ublížit téměř nepředstavitelná. Jenomže co když nejste schopni se ovládat a touha po zabíjení je větší, než láska a rodičovské pudy. No já si dokážu představit, že občas některým bleskne hlavou pravý opak – zvláště když máte doma nevychované fakany a pořádně vyfackovat je sem tam jediné řešení, jak si získat respekt. Tento kousek nabízel zajímavé herecké obsazení i tvůrčí nápad, ovšem celková realizace lehce pokulhávala. Tedy alespoň mé očekávání bylo určitě větší.    Především bych očekával větší míru násilí a brutality. Dočkáme se však jen několika surových scén (napadení střepem, masakr u školy) a teprve samotný závěr a bitka o přežití v domě dokázala alespoň z části uspokojit mé potřeby. Zápletka je lehce říznutá i komedií a tak na nás čeká několik scének okořeněných černým humorem. Zvláště pak rodinná naháněčka syn-otec-děda a krvavou bitku manželky, dcery – jejího přítele a tchýně (babičky). Tady jsem byl ve svém živlu a to hlavně díky solidním hereckým výkonům Lance Henriksena a Selmy Blair. Nicolas Cage tu byl tak nějak třetí do party, ale ani on si nevedl špatně. Rozhodně podal jeden ze svých lepších výkonů.    Dost mi ale vadilo, že se tady moc neřešil samotný „virus - signál“ – jeho původ a jestli dá vůbec nějak zastavit. Dále pak se tu objevilo i několik hluchých míst a slabších pasáží, které nudily. Prostě to chtělo víc akce, než mluvení – i když bychom zase přišli o několik peprných vzpomínek a hlášek z mládí rodičů. Poslední půlhodina sebou přinesla i vcelku dobrou atmosféru. 50% ()

Reklama

mm13 

všechny recenze uživatele

Ono to vďaka originálnej premise bolo po istý čas napínavé, chvíľami z toho aj mierne zamrazilo, má to však pre súčasnú tvorbu klasický problém - opäť raz sme videli film, postavený na bombovom nápade, s ktorým sa ale ďalej absolútne nepracovalo. Že ani za mak! Pohodlnosť súčasných tvorcov hraničí s drzosťou a aroganciou voči divákovi. Ste lenivé a povrchné nuly! ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Že i rodičům může někdy přeskočit, milé děti mějte se na pozoru :) Tohle téma šlo neskutečně vytěžit. Jediný kdo se poměrně vyblbnul byl Cage, který přihodil pár hlášek a jinak už nic. Jeho postava má ovšem jeden luxusní monolog poté co zdemoluje kulečník, který si před chvílí sestavil dole ve sklepě ..."V mládí jsem tohle neplánoval. Zářivá budoucnost. Těšit se na vše na světě. Chystal jsem se vzít svět za koule a zmáčknout ho! Sakra! Jako bych býval ten kluk ještě před čtyřmi minutami! Tehdy jsem se nohou sotva dotkl země. 9 z 10 holek jsem sbalil. Byl to 100% sex. Ten kluk by si ani za milion let nepředstavil, v jakýho unavenýho šmejda se promění! Plochý zadek, tlustý, plešatějící, žeroucí sýr cottage, obvod v pase jak po kile másla, s chlupama lezoucíma z uší a nosu. A můj plat se snížil z 145 000 dolarů na 45 000 dolarů! Dává ti něco z toho vůbec smysl?" 40% ()

rollman1 

všechny recenze uživatele

Ve světe vypukla masová hysterie a všichni rodiče masakrují své děti. Nicolas Cage a Selma Blair se postupem času snaží o to samé. Nechybí pár fajn záběrů, rychlé tempo i soundtrack a přehrávání samotného Cage. Kdyby se však přidalo víc na brutalitě a nebylo vše mimo záběr, rozhodně bych šel s hodnocením výš. I tak se ale jedná o fajn nedělní pokoukání, které určitě nevypnete po 10 minutách. ()

Galerie (22)

Zajímavosti (4)

  • Natáčalo sa v meste Louisville, Kentucky. (Scraffy)
  • Nicolas Cage v době uvedení filmu řekl, že to je jeho nejoblíbenější film za posledních deset let, který natočil. (BMW12)
  • Celosvětová premiéra proběhla 9. září 2017 na Mezinárodním filmovém festivalu v Torontu. (BMW12)

Reklama

Reklama