Reklama

Reklama

Orkán

(festivalový název)
  • Francie Ouragan (více)
Trailer

Obsahy(1)

Unikátny dokumentárny film sleduje tisíce  kilometrov dlhú cestu hurikánu Lucy od jeho sformovania v Afrike, cez jeho cestu ponad Atlantický oceán až po jeho pustošenie na karibských ostrovoch a v Mexickom zálive. Neostáva však za ním len skaza, ale aj zárodky nového života... (RTVS)

Videa (1)

Trailer

Recenze (3)

Slarque 

všechny recenze uživatele

Nejdříve k zavádějícímu názvu. Orkán = uragán je označení síly větru, zatímco hurikán je druh tropické cyklóny v Atlantiku. A tenhle dokument sleduje hurikán Lucy od jejího narození nad pouští v africkém Senegalu, odkud se vydala na svou cestu napříč oceánem, přičemž stále sílila. Zasáhla Portoriko a dále sílila, až její plný úder zasáhl Kubu, přes kterou pokračovala na pobřeží Louisiany, kde drtivě zasáhla New Orleans a okolí, a nakonec umřela na nedostatek vody. Unikátní záběry zahrnují jak snímky z družic a speciálních meteorologických letounů, tak pozemních a podvodních kamer. A u spousty z nich si vůbec nedokážu představit, jak vlastně vznikaly. Vidíme, jak se s živlem vyrovnávají zvířata i lidé. Snad jen ženský komentář z pohledu Lucy mi občas připadal přitažený za vlasy. Ale vím já, jak uvažují přírodní jevy? ;-) ()

jedna_vrana 

všechny recenze uživatele

Tak trochu som sa zabudla a zapozerala som sa do jednej politickej debaty. Predvolebnej, pred našimi prezidentskými voľbami. Po desiatich minútach som si povedala, že dosť – stačilo. A idem si pozrieť niečo optimistickejšie... Napríklad nejaký dokument. Tie totiž milujem. Tento síce bol o hurikáne Lucy, ale prisahám, že bol oveľa optimistickejší, hoci zničil značné územia Portorika, Kuby až po New Orleans. Zaujalo ma najmä správanie zvierat. V tomto kontexte sú škody, ktoré pôsobia prírodné sily, omnoho predvídateľnejšie ako tie, ktorých sú schopní (nielen) slovenskí politici. ()

Reklama

hous.enka 

všechny recenze uživatele

Umělecký dokumentární snímek Ouragan zachycuje atmosféru před příchodem hurikánu Lucy, řádění silného větru a deště a nakonec i následky této přírodní katastrofy. Samozřejmě, že nejsilnější scény jsou ty, kdy se lidé vracejí do svých zbořených domů a nachází jen nepořádek a zbytky svých životů, ale velmi působivé jsou i scény se zvířaty: utíkající kůň, krevetky mířící k vodě, plovoucí krávy. ()

Galerie (62)

Reklama

Reklama