Reklama

Reklama

Z lékárníkova deníku

(TV film)

Obsahy(1)

Magistr (V. Mareš) žije spokojeným, ale jednotvárným životem. Byt má nad lékárnou, žena (M. Drahokoupilová) mu uvaří a odpoledne zaskakuje v lékarně, aby se mohl věnovat svému bádání v laboratoři. Marné jsou ženiny pokusy o upoutání trochy jeho pozornosti. Vyhledá tedy starou recepturu na nápoj lásky, natrhá byliny a muž nápoj vypije. Magistr vyrobí svou formuli III., neboli omlazovací krém, a nevědomky použije část výluhu. Když jde s manželkou na pivovarnický ples, začnou se s ním dít podivné věci… Malá komediální hříčka podle scénáře M. Kadlečíkové a v režii V. Olmera vznikla pro II. televizní program. Její zpracování je trochu fantaskní, ale téma veskrze lidské. (Česká televize)

(více)

Recenze (9)

Peabody 

všechny recenze uživatele

Je to taková vysoce předvídatelná anekdota o krásné zanedbávané manželce. Za opravdu krásnou Marii Drahokoupilovou je ta hvězdička. Problém pro mne je dvojí. Jednak je to až moc jednoduché a hlavně Václav Mareš podle mne totálně postrádá charisma, takže mne nudí. Pan režisér si pro změnu nalepil vousy a smetanu slízne někdo jiný, opět vcelku od počátku jasno kdo. Slabé. ()

fragre 

všechny recenze uživatele

Již staří Řekové (ne-li někdo ještě starší) toto téma expoloatovali, takže děj je předvídatelný. To by samo o sobě nevadilo, kdyby představitel hlavní role pan Mareš nehrál nemastně neslaně, takže celou tuto hříčku pohřbívá. Pamatuji si ho z epizodních rolí, kdy většinou hrál nějakého tesilového funkcionáře a k tomu se opravdu hodil. Škoda, s jiným hercem by to asi dopadlo lépe. Ani šarm a půvab paní Drahokoupilové to nemohou zcela zachránit. Jen kvůli ní dvě hvězdičky. ()

Reklama

Marthos 

všechny recenze uživatele

Příliš zaneprázdněný lékárník a příliš zanedbávaná manželka... Veskrze průměrná kratochvilná historka, v níž zaujme snad jen nadmíru svůdná silueta Marie Drahokoupilové. ()

Galerie (4)

Zajímavosti (1)

  • Natáčení filmu probíhalo ve Slavonicích. (SONY_)

Reklama

Reklama