Reklama

Reklama

Můj život Cuketky

  • Česko Můj život Cukety (festivalový název) (více)
Trailer 3

Obsahy(1)

Cuketka není žádná padavka, ale malý čiperný chlapec. Poté, co přijde o maminku, má pocit, že je sám na světě. To ale ještě neví, s kým se ve svém novém životě – v dětském domově – setká. Simon, Ahmed, Jujube, Alice a Béatrice: ti všichni si procházejí nelehkým dětstvím, ale zároveň zůstávají malými hravými dětmi. A pak je tu ještě Camille. Když vám je 9 let, je tak snadné se zamilovat a objevovat nové věci. A co takhle být kromě toho ještě šťastný? (Pilot Film)

(více)

Videa (20)

Trailer 3

Recenze (45)

silentname 

všechny recenze uživatele

"My Life As A Zucchini" je podľa mňa úžasný film. Skvelá atmosféra, výborné postavy a hlavne ide o rodinný film, kde mám trošku otázky, prečo sa niektoré scénky do tohto filmu dostali, ale je super, že nerobí z detí obyčajných hlupákov, alebo chce ukázať len dobré stránky detstva. Lebo detstvo môže byť aj matka, ktorá neustále pije, alebo nečakaná smrť, ktorá vyústi do toho, že náš hlavný hrdina ide do detského domova a musí sa vyrovnať s faktom, že spôsobil niečo, čo sa nedá vrátiť späť. A je to spracované veľmi dobre a silno. Simona som si myslel, že najprv budem neznášať, no jeho postava tiež prejde určitými zmenami a dokáže sa posunúť niekam inam. A to je na tom to najlepšie. Pretože všetci pôsobia skutočne. A dostatočne zaujímavo na to, aby sme pokračovali vo filme. Animácie sú vcelku originálne a pre tento film to funguje. Plus ako som povedal, je to dospelejšie, než by sa mohlo na prvý pohľad zdať. A v tomto smere to film zvláda fantasticky. Ak máte radi animované filmy, tak si myslím, že tento film definitívne oceníte. Hodnotenie: A ()

Nin 

všechny recenze uživatele

Milý animovaný film. Postavičky ve filmu jsou sice ošklivé, ale jsou "oživeny" tak, že jsou roztomilé a rozhodně není problém jim fandit. Ze začátku to vypadá, že Můj život Cuketky bude slušné drama, přece jen se film odehrává v dětském domově, ale nakonec je film spíš příjemným, dokonce hřejivým animáčem - pouze se smutnými podtóny. (8/10) ()

Reklama

sir-dave 

všechny recenze uživatele

- Když to děláš, tak s sebou tak kroutíš...... a ta holka taky a pak najednou...exploduje ti pindík. - A co ty holky? Ty holky se celou dobu jen potí a říkají, že souhlasí. Jo, jo, jo, jo, jo! Je to pro děti? Není to pro děti? Těžko říct, od všeho pro všechny, ty nejmenší děti asi něco nepochopí, trochu pesimistické, hezké neotřelé loutkové zpracování. Tím, že to je smutnějšího nádechu, tak chybí více humoru. Diváky si to najde. ()

Renfield 

všechny recenze uživatele

Věřím, že by jednoduchý příběh fungoval i v případě hraného filmu, jenom by nebyl tak silný. Totiž, loutková animace filmu hodně prospívá, je to všechno takové jiné, přesto máte pocit, že vlastně skutečné. Dramatická a komediální rovina je v něm vyvážena tak akorát. A závěr? Ten příjemně dojme. Můj život Cuketky není pastvou pouze pro oči, ale též pro uši... hudba je opravdu nádherná a i díky ní film při sledování závěrečných titulků příjemně dozní. 80% ()

luka4615 

všechny recenze uživatele

Ma vie de courgette zaujme především neobvykle namíchaným příběhem, který v sobě kombinuje realistickou syrovost, krásnou dětskou naivitu a nemalou dávku optimismu. Toto všechno je úhledně zabaleno do originální a na pohled krásné animace, v níž jako papírový drak Cukety vylétává do výšin dojemný závěr a celkové vyznění snímku. ()

Galerie (330)

Zajímavosti (2)

  • Bylo použito celkem 54 loutek, každá ve třech různých kostýmech. [Zdroj: deník Metro] (hippyman)
  • Dílo bylo připravováno 2 roky - jeden animátor udělal tři vteřiny za den, za 8 měsíců se připravilo 70 minut filmu v 15 filmových prostředích. Dalších 8 měsíců se přidávala zvuková stopa a složení záběrů na zeleném pozadí. [Zdroj: deník Metro] (hippyman)

Související novinky

Lux Film Days přinesou filmy online a zdarma

Lux Film Days přinesou filmy online a zdarma

24.11.2020

Celoevropské filmové dny Lux Film Days se letos v ČR uskuteční od 26. do 30. listopadu. Ve čtvrtek 26. listopadu odstartuje akci film Druhá strana naděje finského klasika Akiho Kaurismäkiho. Druhým… (více)

Reklama

Reklama