Reklama

Reklama

Takoví normální vozíčkáři

  • Maďarsko Tiszta szívvel (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Dvacetiletý vozíčkář Zoli se spolu se svým tělesně postiženým kamarádem spojí s bývalým hasičem, který je také upoutaný na invalidní vozík, a dají se do služeb mafie, coby gang nájemných vrahů. Jak už to však v životě bývá, skutečnost je o něco prozaičtější... Maďarský režisér Attila Till v této originální, akcí nabité komedii obratně prolíná realitu s fantazií a přináší nenásilným způsobem vhled do životů hrdinů, žijících na okraji společnosti a toužících po věcech, jež jsou pro lidi bez postižení samozřejmostí. (MFF Karlovy Vary)

(více)

Videa (6)

Trailer 1

Recenze (56)

BOURQUE 

všechny recenze uživatele

V poslednom čase maďarská kinematografia prežíva svoju novodobú renesanciu – a to vo všetkých žánroch. O tom svedčí aj film „Kills on Wheels“, ktorý úspešne spojil drámu s menšou dávkou akčných scén. A k tomu ešte malý humor, samozrejme v rámci možností. Príbeh zaujímavý, herecky nadpriemerne dobre zvládnutý. Osobné hodnotenie: 80% (****) ()

venca163 

všechny recenze uživatele

Hrozně mě bavil ten postižák bez vozíčku (Ádám Fekete), fakt výbornej týpek. Jen škoda, že si na diskusi do sálu nepřines ten deodorant ve spreji a nepředved svoje číslo naživo. Taky jsem si vzpomněl na Hasta la vista a podle mě jsou Takoví normální vozíčkáři o kus lepší, je tu víc akce a míň takovejch těch hořkejch momentů. Ale ne že by tam vůbec nebyly emotivní scény (např. narušená svatba od ex), navíc často podepřený údernym soundtrackem. Stopáž je v pohodě, to se jednomu ani nestačí zkroutit záda jako Zolimu. Pointa úplně zahřeje u srdíčka. Celkovej hendikep filmu je tak maximálně 10%, takže ve výsledku parádních (90%) ()

Reklama

Anderton 

všechny recenze uživatele

Maďarská wannabe ritchievka ostáva niečo dlžná svojim predobrazom. Nápad je výborný, avšak napriek tomu film nemá obzvlášť zaujímavé postavy, scenár je plný logických dier a nepôsobí príliš konzistentne. Výsledkom potom je, že aj oná niečo vyše hodinka a pol sa mierne vlečie. Každopádne sme sa dozvedeli dôležitú informáciu a zároveň varovanie, že Maďari by sa nemali miešať do rozhovorov o srbskom futbale. Toto posolstvo platí v globálnom merítku. ()

juta 

všechny recenze uživatele

Jestli se takhle chovají normální vozíčkáři, tak to si na ně začnu dávat velký pozor. :D Na jednu stranu bylo těžké si zvyknout na hlavní postavy díky svým různým postižením, protože bylo obtížné si je představit v páchání nekalých činností, ale evidentně to možný je. :D Aspoň to mohlo být vtipnější. ()

Slarque 

všechny recenze uživatele

Dobře, Maďarům kvalitní akční komedii závidím, ale přece jen jsem čekal ještě trochu větší grády. Tělesně postižení protagonisté jsou sympatičtí, i když se pohybují daleko za hranou zákona, komiksová stylizace je více než na místě a logické námitky utne závěr, kdy se divák dozví, o co tu vlastně celou dobu šlo. Fajn film, i když si ho tedy umím představit ještě o trochu lepší (70%). ()

Galerie (84)

Zajímavosti (1)

  • Režiséra k natočení snímku inspirovala osobní zkušenost z dobrovolnické práce s postiženými. (Zdroj: MFF KV)

Související novinky

Nelítejte za filmem, zůstaňte v Praze!

Nelítejte za filmem, zůstaňte v Praze!

23.10.2016

3 kinosály, 4 země, 5 workshopů, 5 dní, 18 hostů, 40 filmů. MFF 3Kino – Praha 2016 proběhne ve dnech 2. až 6. listopadu ve dvou sálech kina Atlas, ale nově i v kině Evald. Festival se i letos… (více)

51. MFF Karlovy Vary

51. MFF Karlovy Vary

09.07.2016

51. ročník Mezinárodního filmového festivalu v Karlových Varech před chvílí vyhlásil vítěze cen. A tak nezbývá než se ohlednout za již proběhnutým festivalem, který navštívilo přes 13 tisíc… (více)

Reklama

Reklama