Reklama

Reklama

zpět na všechny novinky
Nelítejte za filmem, zůstaňte v Praze!

Nelítejte za filmem, zůstaňte v Praze!

23.10.2016

3 kinosály, 4 země, 5 workshopů, 5 dní, 18 hostů, 40 filmů. MFF 3Kino – Praha 2016 proběhne ve dnech 2. až 6. listopadu ve dvou sálech kina Atlas, ale nově i v kině Evald. Festival se i letos zaměřuje na to nejlepší ze současné české, polské, slovenské a maďarské filmové tvorby. Během pěti dní uvedeme více než 40 filmů. Pozvání přijalo mnoho vzácných zahraničních i českých hostů a připraveno je 5 workshopů. Další novinkou jsou dopolední představení pro školy, která jsme doplnili o diskuse se studenty.

 

Z polských filmů jmenujme film Valpuržina noc (Noc Walpurgi, režie Marcin Bortkiewicz, 2015), který již stihl nasbírat mnoho mezinárodních cen. Další událostí letošního III. ročníku bude film Spravedlivý (Sprawiedliwy, režie Michał Szczerbic, 2016). Festival zakončíme druhým dílem divácky velice úspěšné komedie Listy do M. 2 (Listy do M. 2, 2015) režiséra Macieje Dejczera. V české premiéře uvedeme film Ederly (Ederly, režie Piotr Dumala, 2015) nebo žhavou novinku, a to film Pitbull. Nové pořádky (Pitbull. Nowe porządki, režie Patryk Vega, 2016). Rovněž bude poprvé na českých plátnech uveden film Leszka Dawida Vedlejší účinky, jehož autorem scénáře je známý český tvůrce Petr Zelenka. Intenzivní zážitek slibuje také projekce jednoho z nejlepších polských seriálů Speciální jednotka (Służby specjalne, 2014), opět v režii Patryka Vegy.

 

Ze slovenské a maďarské kinematografie uvedeme letošní novinky, například road movie Stanko (Stanko, režie Rastislav Boroš) nebo hořkou komedii Takoví normální vozíčkáři (Tiszta Szívvel, režie Attila Till). Filmařskou lahůdkou pak bude hodinové, dosud neznámé pásmo krátkých filmů, které vznikly mezi lety 1984–1989 v režii všestranně nadaného umělce Václava Koubka. Filmy Odjezd, Šatna, Hit a Kára jsou natočeny na 16mm filmový materiál a jedná se o první uvedení na filmovém plátně. Jako speciální projekci chystáme původní 35mm verzi vynikajícího, ale neprávem opomíjeného filmu Juraje Herze Pasáž z roku 1996.

 

Byl-li loňskou zahraniční superstar festivalu herec Eryk Lubos, oceněný na MFF Karlovy Vary za nejlepší mužský herecký výkon, letos přivítáme filmařských celebrit hned několik. Jmenujme například Krzysztofa Łukaszewicze, režiséra výpravného filmu Karbala, nebo Petra Zelenku a Leszka Dawida, kteří se sešli na společném projektu s názvem Vedlejší účinky. Ze všech významných českých hostů zmiňme renomovaného režiséra Juraje Herze, který doprovodí unikátní projekci filmu Pasáž, a výrazného tvůrce českého filmu v exilu Václava Reischla (filmy Brouk a Pekařův hrobář). Dále jmenujme známého tvůrce mnoha desítek animovaných filmů, držitele několika prestižních filmových ocenění Pavla Koutského. Povede workshop na téma „Český animovaný film v zahraničním kontextu". Dalším milým hostem bude Václav Koubek, který je znám jako písničkář a herec, ale málokdo ví, že je také filmovým tvůrcem. V hodinovém bloku uvedeme jeho čtyři krátké filmy. Očekáváme rovněž delegaci ke slovenskému filmu Stanko v čele s producentkou Barbarou Harumovou Hessovou. Kompletní seznam filmů a hostů na www.3kino.cz nebo na www.facebook.com/3Kino/.

Reklama

Související novinky

Podzimní VOD novinky na CANAL+

Podzimní VOD novinky na CANAL+

19.10.2023 Reklama

Vypadá to, že babí léto je za námi a teplé počasí se s námi letos už definitivně rozloučilo, takže pokud hledáte způsob, jak trávit chladnější podzimní večery, máme pro vás pár tipů na filmy a… (více)

Zemřela Jana Šulcová

Zemřela Jana Šulcová

29.07.2023

Ve věku 76 let opustila pozemské jeviště a plac jedna z nejoblíbenějších hereček 70. a 80. let Jana Šulcová. Už jako dítě navštěvovala Dismanův rozhlasový dětský sbor, účastnila se školních… (více)

Zemřel herec Andrej Hryc

Zemřel herec Andrej Hryc

31.01.2021

V noci ze soboty na neděli zemřel slovenský filmový, televizní a divadelní herec Andrej Hryc. Bylo mu 71 let. Hryc bojoval od loňského roku s akutní leukémií, informace o úmrtí nyní médiím předala… (více)

23. Ji.hlava je tady

23. Ji.hlava je tady

10.10.2019

Třiadvacátá Ji.hlava je za dveřmi. Mezinárodní festival dokumentárních filmů letos nabídne premiéry českých snímků, přehlídku ukrajinského režiséra Felixe Soboleva, filmy žen o ženách i dosud… (více)

MFF KV nabízí velkou nabídku filmů

MFF KV nabízí velkou nabídku filmů

22.06.2019

Letošní ročník MFF Karlovy Vary se koná od 28. června do 7.července a opět přináší atraktivní nabídku filmových titulů. Zahajovacím filmem bude snímek Po svatbě, který doprovodí tvůrčí delegace –… (více)

Karlovy Vary odhalují program

Karlovy Vary odhalují program

17.04.2019

54. ročník mezinárodního filmového festivalu v Karlových Varech včera odhalil netradiční plakát a částečně taky hlavní program. Festival se bude konat od 28. června do 6. července a jak už je tradicí… (více)

Juraj Herz 1934 - 2018

Juraj Herz 1934 - 2018

09.04.2018

V neděli zemřel režisér, scénárista a herec Juraj Herz. Jeden z hlavních představitelů československé nové vlny vystudoval fotografii na bratislavské UMPRUM, následně režii a herectví na loutkářské… (více)

51. MFF Karlovy Vary

51. MFF Karlovy Vary

09.07.2016

51. ročník Mezinárodního filmového festivalu v Karlových Varech před chvílí vyhlásil vítěze cen. A tak nezbývá než se ohlednout za již proběhnutým festivalem, který navštívilo přes 13 tisíc… (více)

23. Český lev - výsledky

23. Český lev - výsledky

05.03.2016

Filmovým králem Českých lvů za rok 2015 se stává film Kobry a užovky. Film si přímo z vyhlašování ocenění odnesl šest sošek Českých lvů. Za nejlepší film si cenu převzali producenti Jan Prušinovský a… (více)

Startuje zimní přehlídka Best Film Fest

Startuje zimní přehlídka Best Film Fest

10.12.2015

Pražská kina Atlas, Evald, Lucerna a MAT pořádájí od 10. do 16. prosince tohoto roku BEST FILM FEST, týden nejúspěšnějších a divácky nejnavštěvovanějších filmů druhé poloviny roku 2015 za jednotné… (více)

Finále Plzeň nově udělí Zlaté ledňáčky

Finále Plzeň nově udělí Zlaté ledňáčky

21.04.2014

Světové "neformanovské" filmy kameramana Miroslava Ondříčka, téměř kompletní domácí hraná i dokumentární tvorba za poslední rok za účasti tvůrců a poprvé i výběr nových slovenských filmů, to… (více)

Reklama

Reklama

Nejčtenější novinky

James Bond se vrací do Čech

James Bond se vrací do Čech

01.04.2024

Barbara Broccoli a Michael G. Wilson, kteří jsou zodpovědni za směřování bondovské značky, se v minulosti nechali slyšet, že netouží po příliš mladém herci, který by se chopil role agenta s povolením… (více)

Denis Villeneuve a jaderná válka?

Denis Villeneuve a jaderná válka?

06.04.2024

Zatímco snímek Duna: Část druhá po více než měsíci od svého uvedení dál úspěšně bojuje o diváky v kinech a v rámci světových tržeb má aktuálně na kontě něco málo přes 630 milionů dolarů, u studia… (více)

Nejnovější novinky

Exorcista, kam se podíváš

Exorcista, kam se podíváš

včera

Běžný člověk by si skoro myslel, že hororové příběhy o vymítání ďábla jsou jedním z těch námětů, které stačí udělat pořádně jednou a dost (za všechny příklady Vymítač ďábla z roku 1973). Kolikrát… (více)

28 let poté nabírá obsazení

28 let poté nabírá obsazení

25.04.2024

Britský režisér Danny Boyle (Sunshine, Trainspotting) to s návratem ke svému dvaadvacet let starému hororovému survivalu 28 dní poté a jeho pokračování 28 týdnů poté opravdu myslí vážně. A co víc –… (více)

Reklama

Reklama