Reklama

Reklama

Sežráni zaživa

(festivalový název)
  • USA Eaten Alive (více)
Trailer

Obsahy(1)

Zchátralý hotýlek na turisticky atraktivním místě se během jednoho večera změní ve vražednou spirálu, kterou rovným dílem pohání krokodýl v nedalekém močálu a šílený válečný veterán, toho času vedoucí hotýlku. (5150)

Videa (1)

Trailer

Recenze (57)

ancientone 

všechny recenze uživatele

Tri roky po šokujúcom vrchole a debute zároveň sa Tobe Hooper púšťa do témy veľmi podobnej (v princípe takej istej), akurát zachytenej v inom uhle pohľadu. Hotel na mieste odkadiaľ je všade ďaleko s asociálnym sado-týpkom a aligárotom (pardon - krokodílom!), akého dnes možno kúpiť počas letných dní v ktoromkoľvek hračkárstve, s trochou šťastia v akciovej cene -40%, v jazere vedľa domu. Fatálna chyba ostatných je objavenie sa v nesprávny čas na zlej adrese. Oproti absolútne drastickému realizmu TCHM tento krát Hooper vsadil na (úsmevné) desenie, samoúčelné a vykonštruované, zjednodušené do formy akéhosi krvavého prízraku. Jasná ukážka filmu kde atmosféra okato dominuje nad minimálnou (skoro nijakou) dejovou "zápletkou" slasherového druhu. Pôsobivá hra tieňov, tmy a svetla, kontrastných farebných kominácií a hudby vyvoláva dojem triezvejšej verzie SUSPIRIE D. Argenta z toho istého roku. Ku koncu už Tobe nekopíruje len Spielbergove Čeľuste, ale vykráda aj samého seba a napriek týmto faktom spojených s logickými medzerami sa jedná o uchádzajúcu pokleslú zábavu úrovne B. Rob Zombie si najskôr olizuje prsty a mrle: "SPLENDID!". Staré lacné freakshows sú super. ()

Flipnic 

všechny recenze uživatele

Neuvěřitelná šííílenost!!! Tobe Hooper znovu dokazuje, že si jde v horrorovém žánru vyloženě vlastní cestou a nikdo jeho rukopis nenapodobí. Po megakultu z roku 1974 opakuje typický buranský horror, bizardní na hranice chápání běžného diváka, s neuvěřitelnou atmosférou, nulovým scénářem, naprosto šílenými postavami a tentokrát i goreefekty a jako bonus ještě krokodíl ... Úplně ujetý film, kde chlápek v hotelu nahání lidi kosou, kosou nahání a hledá pod hotelem v tom největším bordelu a humusu asi 6ti letou holčičku, která se tam schovává a blouhí skoro celý děj filmu. Kosou prosekává krky a z vodní nádrže občas vybafne krokouš a někoho zblajzne ... nadržený Robert Endglund si chce pořád zašukat s nějakou kočičkou, hned tři opravdové krásky nám zde bez studu ukáží svoje kozičky (ta poslední naprosto účelově, protože se svlíkne před kamerou do kalhotek a jakmile uslyší řev z vedlejšího pokoje, zase se oblékne ... Řev, jekot, naháněčky, neopakovatelná oldschoolová atmosféra a vizáž filmu. Prostě tyhle filmy buď musíte mít rádi, nebo na to fakt nekoukejte, hlava vám to brát nebude ... Pro mne ovšem jako milovníka rarit, "videonasties" a exploiťáků fakt špička. Nemůžu si pomoci, tohle je fakt druhá Hooperova pecka. Pak přišel ještě excelentní Funhouse a tím Hooper víceméně skončil ... (No ještě ta dvojka The Texas Chaisaw massacre se docela dala ...) ()

Reklama

Hunter2222 

všechny recenze uživatele

Po prvej vražde som bol z filmu dosť sklamaný. Bol to taký štýl vraždy, ktorý zrovna nemusím. Ale ako pribúdali ďalšie, tak sa mi to začalo dosť páčiť. Film mi pripadá ako šialená zmiešanina Psycha a krokodílieho hororu. Celé to má super atmosféru a k tomu sa to odohráva v jednu noc. Krokodíl nevyzerá našťastie príliš umelo. Hlavný záporák je fakt riadny šialenec, ale vo filme sa nájde viac (všetky) postáv, ktoré vyzerajú, alebo sú šialené. Na TCHSM to určite nemá, ale je to vynikajúci exploitation horor s atmosférou 70. rokov. ()

choze 

všechny recenze uživatele

Laciné - působilo to na mě jako něco od Eda Wooda - rudě nasvícené a nepříjemné sleazy béčko s ozvuky Psycha, odehrávající se ve dvou barácích (bordel a motel v bažině s krokodýlem) a zabydlené hooperovskými úchylnými burany.  Přivedl mě na něj Tarantino, který mu věnoval celou jednu kapitolu ve svém Cinema Speculation, ale nepřišel jsem mu na chuť. ()

topi 

všechny recenze uživatele

Typický příklad toho, že Tobe Hooper na začátku své kariéry prostě uměl. Pozdější jeho tvorba už stála za prd, nebo ani za ten prd ne. Tohle je prostě atmosféra, šílenost a hlavně nehorázný psycho, umocněný ještě šílenějšími industriálními zvuky ne nepodobných jako v Texas chainsaw massacru. Však také autor hudby je sám pan režisér, stejně jako u Texasu. Šílený zvuky se ještě střídají s klasickou vidláckou country kotlíkářskou hudbou, která tam pořád hraje z rádia, bud v hotelu, nebo v bordelu, nebo na policejní stanici. Film je fakt řádně ujetej, když se v hotelu ubytuje páreček s malou holkou a ten chlápek začne vyvádět, že mu vypadlo oko a hledá ho po koberci, uff!! V hlavních rolí jsou pošahanej magor z hotelu, mladičkej "Fredy Krueger", pár nadherných kozatých holek, policajt, malinká holčička, kosa, hrábě a roztomilej krokoušek. Překrásnou roli má hlavně špinavej hotýlek a jeho okolní prostředí včetně "výběhu" pro krokodýla. Masakrozní hustej špinavej uchylnej film, ovšem ne pro každého. Ještě bych zapomněl na Snoopyho - chudáček malej. ()

Galerie (35)

Zajímavosti (4)

  • Volně založeno na příběhu o Joe Ballovi (známém také jako modrovous z jižního texasu nebo krokodýlí muž). (Chatterer)

Reklama

Reklama