Reklama

Reklama

Maudie

  • Irsko Maudie (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Maud (Sally Hawkins) je inteligentní žena se zářivýma očima, kterou od dětství trápí artritida a každý pohyb je pro ni utrpením. Protože ale touží po nezávislosti na své až příliš starostlivé rodině, odpoví na inzerát, ve kterém 40letý starý mládenec Everett (Ethan Hawke) hledá hospodyni. Přestože to Maud v kuchyni vůbec nejde a většinu času tráví malováním, postupem času si Everettovo srdce získá. Když oběma dojde, že je mezi lidmi o Maudiny obrázky a kresby zájem, je to právě Everett, kdo ji podporuje v další snaze. Díky svému úsilí a přátelství s Everettem se z Maud nakonec stane slavná umělkyně. (Bontonfilm)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (100)

Jinny 

všechny recenze uživatele

Sympatické biografické drama a nezvyklá love story. Maud je i přes těžkou artritidu pozitivní, trpělivě snáší výpady proti své osobě a nakonec je i překvapivě silná a stojí si za svým. Jejím protějškem je hrubián a emocionální pařez Everett, který navzdory svojí povaze dovolí Maud nastěhovat se do svého domu (a postele a srdce). Druhým tématem filmu jsou její rozkošné naivistické kresby, jejichž úspěch jí dodá sebevědomí. Ve zkratce jde o příběh losera, který ke štěstí přišel, a je podaný odpovídajícím sentimentálním způsobem, ačkoliv ve vesnických kulisách. Poselství filmu ho ale u mě vyšvihlo na čtyři hvězdy z pěti. ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Nádherne spracovaný životopisný snímok o jednom veľmi sympatickom človeku - žienke s veľkým srdcom a nesmierne krásnym vnútrom... Je to síce ako voziť drevo do lesa, ale musím sa aj ja pridať. Výkon S. Hawkins je dychberúci a jednoznačne hrá prím naprieč celým filmom. Tú dámu by mal čakať oscar. Aj čo sa týka samotného príbehu tak som spokojný. Napriek pomalšiemu tempu zaujímavé, dramaticky silné a smerom ku koncu i s konštantne narastajúcou emotívnou stránkou. Silný nadpriemer. 85/100 ()

Reklama

Morholt 

všechny recenze uživatele

Příběh o postižené ženské, která navzdory všem předpokladům najde uplatnění jak v profesním, tak osobním životě, se mi docela líbil. Co se mi ale nelíbilo, byla Sally Hawkins. Já vím, že svou postavu zahrála v obecných měřítkách na jedničku, ale mě asi tak po půlhodině začala lézt neskutečně na nervy a bylo to horší a horší. Hawke, který to snad mohl nějak vyrovnávat, na tom nebyl o mnoho lépe a ostatní přítomní nedostali prakticky žádný prostor. No a když vám dvě hlavní postavy pijí krev, není nic platné, že je tahle story hezká a vlastně i celkem zručně natočená. 40% ()

emma53 

všechny recenze uživatele

Já jsem se pak podívala na google.... na její pozitivně působící obrázky a domeček, v kterém bydleli. Ne všechno, jak se odehrálo ve filmu odpovídá skutečnostem. Vše je poměrně dost přikrášlené. Ale raději si nechme ty iluze z filmu. Jedno vím určitě, že na tenhle životopisný film nezapomenu. Famózní Sally Hawkins a jí v patách bručoun Everest, kterého si střihnul Ethan Hawke. ()

blackrain 

všechny recenze uživatele

Krásný a dojemný příběh, ze kterého přímo tryská upřímnost a lidskost, což bylo až hmatatelné. Dlouho jsem takový film neviděla. Nechtěla jsem se od něho odtrhnout. Před Sally Hawkins musím smeknout. To byl tedy výkon. Při sledování jsem měla chvilkami pocit, že se mi ruce taky kroutí artritidou. Ethan Hawke mě velmi mile překvapil. Mám ho zařazeného v poněkud jiné škatulce. Pořád nedokážu pochopit, kde se v Maud brala ta obrovská vnitřní síla, která ji poháněla ve všem, co dělala, tedy vlastně v malování. Malování jí taky jistě dávalo sílu. Měla čisté srdce. ()

Galerie (45)

Zajímavosti (12)

  • Kompletne zreštaurovaný dom Maud Lewis (Sally Hawkins) je stále vystavený v Halifaxe v galérii umenia Nova Scotia. Dom bol zachránený pred zničením skupinou zaujatých miestnych občanov. (Tomu.Ver)
  • Maud Lewis byla kanadským lidovým umělcem z Nového Skotska .Stala se jedním z nejznámějších kanadských umělců. Její manžel Everett Lewis též maloval. (sator)
  • Celosvětová premiéra proběhla 2. září 2016 na Telluride Film Festival. (BMW12)

Reklama

Reklama