Reklama

Reklama

Bad Taste - Vesmírní kanibalové

  • Nový Zéland Bad Taste
Trailer

Obsahy(1)

V novozélandském městečku Kaihoro přistáli mimozemšťané. Ministr obrany tedy na místo poslal speciální jednotku Astro-Invasion Defence Squad (A.I.D.S.), která má za úkol místo zajistit a všechny ufony pořádně zlikvidovat. I přes takto jednoduchou zápletku oběhli Vesmírní kanibalové celý svět a odstartovali kariéru dnes již světoznámého Petera Jacksona. Ten natáčel Vesmírné kanibaly s přáteli v amatérských podmínkách dlouhé čtyři roky. Dřevěné makety samopalů, podomácku vyrobené masky mimozemšťanů, spousta umělé krve a především invence a odhodlání. Až téměř na konci natáčení si Jacksonovy píle všimla novozélandská filmová komise, a uchvácena tím, co do té doby sám vytvořil, mu poskytla finance na dokončení projektu. (Holly_Wood)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (447)

Carol Pifková 

všechny recenze uživatele

... a ja som sa na to tak tešila, že to bude minimálne tak dobré ako Evil dead alebo minimálne tak úžasné ako Braindead. Nakoniec som sa dočkala obrovskej nudy. Začiatok bol pre mňa trápenie, a v podstate väčšina filmu bola obrovská nuda samozrejme, že nie kvôli tomu, že to bolo staré, práve naopak čakala som, že ma to skvele pobaví. Efekty ma pobavili ale o deji sa to už nedá povedať. Dávam aspoň tie dve hviezdičky, lebo som myslela, že sa tej mimozemskej podoby tých kanibalov ani nedočkám, ale keď už na to prišlo tak to stálo za to. ()

Webb odpad!

všechny recenze uživatele

Novozélandská filmová komise si všimla Jacksonovy píle a poskytla mu finance na dokončení projektu? To zní jako vtip a nejhorší na tom je skutečnost, že je to pravda. Každá jednotlivá část mi přijde špatná a není to amatérským zpracováním. Osmdesáti procentní hodnocení je lepší komedie než snímek samotný. Neuvěřitelné. ()

Reklama

sochoking 

všechny recenze uživatele

Takže , ja to vidím takto : chlapi šli na pár pív , dostali nápad , vzali kameru a nabehli sa zabávať s pištolkami do lesa . V prestávke dostali nápad zahuliť , a tak zahulili a dostali iný nápad , preložiť to nejakými lajnami . No a potom poobvolávali pár kámošov a rozhodli sa , že sa pustia i do väčšej akcie , pretože jeden z kámošov mal voľný barák . Naa aby to nebolo šecko , tak niekto dostal nápad zahuliť crack a to už odpálili i svoju káru !! No a úplne na koniec šprngli LSD a odleteli do vesmíru ! No nie zle ... ()

choze 

všechny recenze uživatele

V pubertě jsem VESMÍRNÉ KANIBALY (překlad je sice úplně mimo, ale béčkovější než originál) a druhé SMRTELNÉ ZLO zbožňoval, když jsem ale obé shlédl s odstupem deseti let, zjistil jsem, že nadšení pro VK u mě vyprchalo. Najednou vidím jak moc amatérské, plytké a infantilní to je a jak to ani zdaleka nedosahuje Raimiho zběsilé vizuální invenčnosti. I když srovnávat ty dva filmy je nefér, protože SZ2 je studiový film pořízený za pěkné 3 miliónky, zatímco VK jsou ultralaciná amatéřina (a debut), která vznikala po víkendech 4 roky. V kategorii amatérských filmů to ale vůbec není špatné a ve své době, notabene v takové díře jakou Nový Zéland byl, to musela být bomba. Příběh, dá-li se o něčem takovém mluvit, je řídký a nijak zvlášť negraduje, některé postavy mizí a znovu objevují až po dlouhé době, triky a masky jsou až na výjimky směšné (většinou pořád odněkud teče falešná krev a padají vnitřnosti), ale stejně jako roztomile amatérská kamera a herecké výkony to nijak zvlášť nevadí, právě naopak. Moc se tu toho sice nenamluví, ale dialogy jsou tu a tam vtipné ("JSME ASTRO-INFO-DIAGNO-SLUŽBA." - "A MÁME PĚKNĚ BLBOU ZKRATKU.") a utkvěla mi parádní akční scéna s Derekem na skále (závěrečná přestřelka připomene KOMANDO, ale je přece jen moc dlouhá). "ZAŽIL JSTE UŽ NĚJAKOU PŘESTŘELKU?" - "NE." - "JÁ TAKY NE, ALE TAHLE UJDE, CO?" ()

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Tak já nevím, kde se stala chyba. Braindead je jedním z mých nejoblíbenějších filmů a považuju ho za kult, ale Bad Taste se u mne zcela minul účinkem. Mě to tak neskutečně otravovalo, že jsem si v průběhu říkal, že to snad vypnu, zadrželo mě od toho jenom očekávání něčeho, za co tu ostatní udílí pět hvězdiček. Nic nepřišlo! Pouze hrozná nuda, otřesné neherecké výkony a trapné dialogy a scény. Navíc to není ani trochu vtipné. U Braindeadu jsem se smál minimálně každou půlminutu, tady mě nerozveselilo nic. Prostě na Bad Taste chci rychle zapomenout, je to neskutečná trapárna. Ještěže jsem Braindead viděl jako první, po tomhle bych na něj nenašel odvahu. Jedna hvězdička je možná až příliš štědrá. ()

Galerie (44)

Zajímavosti (24)

  • Všechny dialogy se museli znovu namluvit v postprodukci, a to ze dvou důvodů. Část filmu se natáčela na Jacksonovu 16 mm kameru, která nepodporovala nahrávání zvuků. Druhým důvodem byl fakt, že když Jackson dostal peníze na pokračování v natáčení, pořídil si kameru s podporou nahrávání zvuků, ale jelikož s ní neměl zkušenosti, všechny zvuky byly nepoužitelné. (HellFire)
  • Veškeré masky byly upečeny v troubě režisérovy matky. (Vampireman)
  • Keď Derek spadne z útesu na skalu, je vidno ako z boku naňho niekto vyšplechne krv. (Zdroj: ČSFD)

Reklama

Reklama