Reklama

Reklama

Rybáři

(studentský film)
  • angličtina The Fishermen
Krátkometrážní / Loutkový / Animovaný
Česko, 2016, 10 min

Obsahy(1)

Krátký loutkový film o manipulaci a udržení si vlastního já v dnešní technologické době vyprávěný skrz příběh o rybáři, který jednoho dne vyloví ze zamrzlého jezera kostlivce. Utíká před ním a schovává se ve tmě, kde hledá útěchu v laciné zábavě. Skutečnost však škrábe na okno a rybářův úkryt se rychle stává noční můrou. Manipulace, lidskost, loutkovitost - to jsou hlavní témata filmu. (FamuFest)

(více)

Recenze (4)

Othello 

všechny recenze uživatele

[Otrlec] Zhodnocení snímku slovy "To byla píčovina." od jakéhosi korporátního trashe, co seděl za mnou a následující projekci trávil buď humorným komentováním typu "Jé, kozy." či šmirglováním prstem po iphonu, mu přidalo na hvězdě. ()

bratr.Milan 

všechny recenze uživatele

Milá Báro, děkuji za toto mistrovské dílo. Člověk se v tomto chladném světě bojí smrti a utíká se i jen od myšlenky na ni. Dnešní svět mu k tomu poskytuje spoustu prostředků, jak na ni zapomenout, videa s roztomilými koťátky na Youtube a tak dále. No, šak to znáte. Ale realita smrti ho nakonec dostihne a svleče ho donaha. Ukáže mu, že je vlastně jen loutkou, dokud nepřekoná strach ze smrti (Je zde výborný odkaz na Trnkovu Ruku). Až potom začne skutečně žít. Proč se tolik bojíme lebek a koster? Předevčírem jsem se při sprchování na chvíli zamyslel a uvědomil si, že jednu kostru mám neustále uvnitř sebe, jen není na první pohled vidět, protože je obalena masem, nervy, vnitřnostmi a potažena kůží. ()

Galerie (2)

Reklama

Reklama