Reklama

Reklama

Sorcellerie culinaire

  • USA Cook In Trouble, The
Komedie / Krátkometrážní
Francie, 1904, 4 min

Obsahy(1)

Film je o tom, jak nabubřelý kuchař urazí mocného čaroděje, převlečeného za vandráka. Čaroděj si to však nedá líbit a pomsta na sebe nenechá dlouho čekat... (Stegr)

Recenze (10)

Gimli 

všechny recenze uživatele

Kuchař v nesnázích je úsměvný příběh o pomstě čaroděje namyšlenému kuchaři. Tentokrát se Melies pouští na pole grotesky. ()

Webb 

všechny recenze uživatele

Jiný název tohoto filmu je "The Cook in Trouble". Trikově to nemohlo dopadnout líp (skvělé překrývání videa). Jde o pomstu čaroděje sobeckému kuchaři, který se schválně převlíkl za žebráka, aby ukázal jak se to má dělat..... ()

Marek1991 

všechny recenze uživatele

Stále to isté, pritom to bola taká decká zábava, proste opäť to nemalo úroveň, opäť sa to nevyvíjalo a stálo to na mieste. ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

Skôr bláznivá naháňačka, ako triková fantazmagória, na ktorú mal Georges Méliès, ako jeden z mála, patent. ()

pytlik... 

všechny recenze uživatele

Čerti potrestají zlého kuchaře, který odmítl dát almužnu žebrákovi. Tohle mi vždycky spolehlivě zamotá hlavu. Jsou tedy čerti doopravdy zlí? Kdyby byli, tak se tomu žebrákovi ještě vysmějí a kuchaře uznale poplácají po zádech. Takže jsou asi dobří. Anebo ne, jsou zlí, ale bůh jim umožňuje vyřádit se pouze na těch, co si to zaslouží. Takže jsou vlastně hloupí, když neprohlídnou, že slouží dobrému bohu a vykonávají jeho spravedlnost. Takže až se dostanu po smrti do pekla, vysvětlím jim, jak je bůh zneužívá pro svoje účely, oni si mě z vděčnosti budou vážit a dělat, co mi na očích uvidí. A prohlídnou, hříšníky z pekla vykopnou a přeorientují se na lidi dobré, budou lovit všelijaké ty kněží, jeptišky, faráře, zbožné babičky a dědečky a tak podobně. Takže mně osobně je jedno, jestli se po smrti dostanu do nebe nebo do pekla, všude se budu mít dobře. Můžu se tedy tady na světě chovat jak chci, juchů! ()

RadimFišer 

všechny recenze uživatele

Mocný čaroděj je opravdu vtipné slovo v podání pana Meliese. Všechno se tam nějak zblázní a pak je tam moc lidí a my si ani nestačíme užívat kulisy, které se pohybují jak ve větru, když jimi posakkutjí. Změna z vandráka je kulturně a historicky opravdu zapsatelná, neviděl jsem pohádku, kde by byla lépe zvládnutá a proto rád sleduji pana mistra Meliese. A musím se přitom vrátit 100 let nazpátek, ale stojí to za to... ()

Reklama

Reklama