Reklama

Reklama

Cesta do nemožna

  • Francie Le Voyage à travers l'impossible (více)
Sci-Fi / Krátkometrážní
Francie, 1904, 24 min

Předloha:

Jules Verne (kniha)

Scénář:

Adolphe d'Ennery (divadelní hra)

Obsahy(1)

Malé zoskupenie bádateľov sa dohaduje, kadiaľ by mali smerovať ich cesty. Názorne si ich ukazujú na zemeguli. Po dohode táto skupinka bádateľov vycestuje do sveta: postupne cestujú na vlaku, autobuse či ponorke, na týchto fantastických trasách zažívajú dobrodružstvá poprepletané s nejakými nehodami, ale našťastie vždy s dobrým koncom. (T2)

(více)

Recenze (51)

Jordan 

všechny recenze uživatele

ked si niekto pozrie tento filme dnes tak mu to moze prist smiesne ba az nedajboze trapne, asle skutocny filmovy fajnsmeker, ktory sa navyse vyzna v historii, vidi v tomto filme nadsenie cloveka, ktory v podstate zrodil kinematografiu, ktory ju oslobodil z vedeckych a dokumentaristickych okov a nasiel jej nove umelecko vypravne rozmery, ked si navyse uvedomime, ze melies bol kameraman, reziser, strihac, herec, scenarista a scenograf a ktovie co este, musim sa naozaj poklonit tak tvorivej osobe, akou tento francuz bol ()

Webb 

všechny recenze uživatele

Další parádně zvládnutý celovečerák jako Voyage dans la lune, Le. Skvěle povedené s příběhem, výpravou a fantastickými triky. Nakonec bych ještě zmínil fakt, že vybarvování jednotlivých políček muselo trvat sakra dlouho. Méliès se opravdu činil a je u něho cítit to nadšení pro práci, kterou tolik lidá bohužel postrádá. ()

Reklama

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Jako vždy skvělá výprava a nápadité triky, které K. Zemana musely prostě uchvátit! Odvážní cestovatelé nejen poznají rozličné krajiny, ale po jedné nehodě se dostanou i do špitálu! Hned po uzdravení sedají neochvějně do vlaku, který se s nimi vydá vstříc Slunci! Asi možná nejzábavnější pasáž připomene tak trochu předchozí Cestu na Měsíc. A pak ponorkou oceánem... kromě nápaditých kulis je fascinující nekonečné hemžení postav, co do sebe narážejí, lezou přes sebe, padají a zase se zvedají. ()

Snorlax 

všechny recenze uživatele

Tolik fantazie a nápadů mohou dnešní tvůrci Mélièsoci jen závidět. Poklonu si zaslouží též kolorování 23 tisíc filmových políček. Přiznávám ale, že mnohem větší dojem na mě udělalo zvracející Slunce. Okouzlující je také fakt, že kamkoliv se partička smolařů dokodrcala (mnohdy za výbuchů a havárií), vždy ji vítal vášnivě aplaudující dav. ()

Galerie (2)

Zajímavosti (8)

  • Snímek je volně inspirován stejnojmennou hrou Julese Vernea. (Marla Singer)
  • Pro provozovatele kin byla za příplatek k dispozici verze s přidanými 2 minutami, jejiž verze byla objevena až nedlouho před rokem 2012. (Mr.Ocek)
  • Část filmu se objevila v klipu kapely Queen - Heaven for everyone. (Jan.Kanak)

Reklama

Reklama