Reklama

Reklama

Šibenice

Trailer

Vrah začíná vraždit ve stylu hry na šibenici. Každých 24 hodin přesně v jedenáct večer zabije člověka. Na zdeformovaných oběšených mrtvolách zanechává vyrytá písmena. Případu se ujímají dva detektivové, jejichž čísla odznaků vrah zanechal vyrytá na jednom z míst činu. V případu figuruje i mladá novinářka, která chce čtneářům zprostředkovat policejní práci. Vybrala si ale příliš závažný případ. Archer, který už má být v důchodu přistihne novinářku v kanceláři kolegy Ruineyho, jak si prohlíží složku o smrti Ruineyho ženy. Vypadá to, že byla první obětí rituálního vraha, po kterém právě trojice pátrá. Vrah se ale na rok odmlčel, zřejmě byl tedy ve vězení za jinou trestnou činnost. Novinářka je vrahem přepadena a odvlečena neznámo kam. Archer na místě najde talisman, který viděl už před rokem, když do jeho auta vrazila dodávka. Řidič ho měl tehdy zavěšené na zpětném zrcátku... (TV Prima)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (90)

verbal 

všechny recenze uživatele

Doba je zlá a degenerativní. A tak plátna kin začínají ovládat slizští toporní metrobukvičáci bez špetky talentu, klenoty a legendy charakterního herectví pomalu stárnou, už nejsou schopni rozčvachtávat náctileté kravky, a na cokoliv jiného v nové povrchní degeneraci sere pes, tudíž se pomalu ubírají směrem k prdeli. Jako třeba tuhle děda Pačíno. O „kloudnou“ áčkovou roli už neštrajchnul dobrých deset let, patrně proto, že by v homoelastickém overalu vypadal dost atrofovaně a omalovánky o Supergranddedovi na svůj mongoloidní bům asi teprve čekají, a tak se pomalu šourá od sračky k ještě větší sračce až k hereckému hrobu. Nicméně až tak tragické, jak to popisují někteří škaredí maďarští panicové pode mnou, co nemají nic jiného na práci, než čumět na šest až sedm sebepičovnějších filmů denně, a to v jakémkoliv jazyce, kterému ani moc nerozumí, jen proto, aby tomu tady mohli odpanit profil, protože jim je pak z toho teplo u šulínka, to rozhodně není. Prostě taková průměrná, klišovitá a dramaticky nezvládnutá televizní detektivka se vcelku solidně vyšinutým masounem, která ale úplně nenudí, a stále charismatický, kapku dobarvovavaný Alfréd ji ke třem puchýřům bez problému dostrkal. ()

oveckaoa 

všechny recenze uživatele

V jakémsi americkém městě někdo vraždí každých 11 hodin lidi. Vždy ji do těl vyryje nějaké písmeno a pak je oběsí s tím, že po každé vraždě napíše to písmeno do šibenice. Případ vyšetřují 2 poldové z toho jeden v důchodu a jakási ženská co píše článek a práci policie. Mírně nadprůměrný thriller (nevím co tam jako kdo viděl mysteriózní, ale budiž). P.s. v případě, že budete stahovat verzi z titulek.com tak bacha zhruba 15-20 minut ke konci to není přeloženo. P.p.s. radši se znova podívám na tohle než na tu sračku jménem Sněhulák. ()

Reklama

kenkaku 

všechny recenze uživatele

Čím déle to běželo, tím víc mě to sralo. Nejdřív chyby co nasázela skriptka (mizející SPZ mezi střihy, stojící hodiny), pak je začal sypat scénář. A jakože kýblem. Milion-krát uteče postava v kapuci, blb ji potká (minimálně 3x) a stejně nepozná. A pak najednou blik a ví vše. Ve filmu je mraky scén vyloženě debilních (srážka s náklaďákem jako jedna za všechny). A co teprve ten konec… jako proč? Kdo? Hnus… ()

Tom Hardy 

všechny recenze uživatele

Strašně moc bych chtěl najít důvod, proč dát Hangmanovi víc. Už z úcty k Al Pacinovi, kterého vždy rád vidím v detektivní roli a nebo pro Karla Urbana, jemuž bych přál větší úspěchy v kariéře. Jenže Johnny Martin. Že je scénář "jen" slepencem nejrůznějších klišé a nefunkčních motivů, to je jedna věc (naopak jsem celkem ocenil vyšetřovací část, která v určitou chvíli slušně táhne). Ale Martin prakticky každý moment s nějakým potenciálem zabije svou režií. Bolestivé je to hlavně v úvodu (až komicky natočená "akční scéna") a na konci, kdy do sebe možná vše určitým způsobem zapadne, ale provedení se nechytá ani na televizní kriminálky. Bože, vedle Hangmana i 88 minut vypadá jako dobrý film! A jindy božský Al? I mistr je tu víceméně do počtu, upsaný postavě pravděpodobně pouze proto, aby si na stáří ještě trochu přilepšil nějakým tím komerčnějším projektem. Chvílemi svou velikost připomene hlasem, mimické svalstvo je ale tentokrát na odpočinku. Možná by tam měl - při vší úctě - odejít i Pacino (minimálně v rámci detektivního žánru). Detektiv Archer si jednoznačně nezaslouží být ve společnosti Vincenta Hanny (Nelítostný souboj), Serpica a Willa Dornera (Insomina). 30% ()

Cinematrix 

všechny recenze uživatele

Al Pacino je pořád frajer. V Hangmanovi hraje sám sebe, jak ho známe. Neúavného policistu, který nezná odpočinek, protože odpočinek by ho v jeho 77 letech zabil. Mne by naopak zase prý nezabilo, kdybych občas pořád neodpočíval, jak poznamenala moje přítelkyně, s kterou jsem se na tuhle kriminálku díval. Každopádně napětí to mělo slušné, podobné, jako když jsem nelenil a začal přítelkyni oponovat ohledně mé lenosti. Navíc je třeba si uvědomit, že se jedná o mysteriózní (velmi kalitně natočený) thriller, kde jde sice místy logika stranou, ale od toho je to právě to mysteriózno, díky kterému takovéhle thrillery vyhledáváme. A v závěru filmu mne docela i zamrazilo, takže spokojenost. ()

Galerie (37)

Zajímavosti (1)

  • Celý snímek se natáčel v Atlantě ve státě Georgia (USA). (Yardak)

Reklama

Reklama