Reklama

Reklama

Příhody dívky O

(neoficiální název)
  • Francie Histoire d'O (více)

Obsahy(1)

Atraktivní a půvabná fotografka, která se oddává nevázanemu životu, chce projevit svou lásku muži, kterého miluje, tím, že se nechá dobrovolně zavřít do zámku v Roissy. Zde obdrží prostou přezdívku "O" a stává se jednou z otrokyň, které jsou bičovány, týrány a zneužívány svými vězniteli. Jedná se o určitou zkoušku, kterou musí všechny vytrpět pro své milence. "O" všechny utrápy vydrží a její milenec si pro ni přijíždí, tím však teprve všechno začíná, neboť "O" má své tělo i svoji duši odevzdat záhadnému Angličanovi, kterému je její milenec z minulosti zavázán... (claudel)

(více)

Diskuze

istik

istik (hodnocení, recenze)

Zaujimavy film.  Dnes už vlastne klasika svetovej kinematografie. A zatial asi i najmenej zlý pokus o sfilmovanie slávneho románu: Příběh "O" / Návrat do Roissy - Pauline Réageová. (A tiež tá herecka je tam velmi krásna, sluší jej to.) Ale knižný román je predsa len neporovnatelne a ovela, ovela, ovela  lepsí. Hovori sa ze po  Saint-Exupéryho Malom  princovi sa stal tento roman najčítanejšou knihou vo Francuzsku. A tiež aj, že pre feministky sa tato kniha stala zhmotnenim zlého sna :-), a preto  odporučam najprv uvedenú  knihu kúpiť a prečítať. No a kto chce, nech si potom pozrie aj tento film, na stiahnutie je tu:
 
http://www.uloz.to/8874063/histoire-d-o-1975-avi
 
Ja práve preto, že neznášam feminizmus, milujem len normálne milé nežné ženy, som si kúpil spomenutú knihu a pozrel aj film, a pri tej predstave, že toto všetko feministky privádza skoro do šialenstva, som si knihu i film o to viac vychutnal :-)

claudel

claudel (hodnocení, recenze)

Corinne Clery se před uvedením tohoto filmu proslavila na jiném poli.

Reklama

Reklama