Reklama

Reklama

Ve spárech ďábla

  • USA The Possession of Hannah Grace (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Otřesný obřad vymítání ďábla se vymkne kontrole a vyžádá si život mladé ženy. O několik měsíců později má Megan Reedová (Shay Mitchellová) službu v noci v pitevně, kam přivezou znetvořené mrtvé tělo. Megan, která je uvězněna sama v podzemních chodbách, začne mít strašlivé vidiny a zmocní se jí podezření, že tělo je posedlé nemilosrdnou démonickou sílou. (Falcon)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (176)

WathanajX 

všechny recenze uživatele

Jak jsem se dostala k tomuto hororu s tématikou opět a pořád donekonečna ďábel vážně netuším. Ale nakonec jo dá se říct, že to nebyl až tak špatný nápad. Klady: Vážně tleskám nápadu s prostředím márnice! To byla opravdu velmi dobrá volba a už jen z toho mi naskakovala husí kůže. Atmosféra také skvěle zvládnutá i když asi by se tady dalo pár věcí malinko pozměnit, protože i takový posera jako já se v některých částech moc nebál. Z čeho jsem ale nahnáno měla byly skvěle provedené masky a doprovodné zvuky, které mě budou ještě dlouho strašit. Hlavní herečka velmi sympatická a ostatní osazenstvo také. Zápory: Celý film jsem uznale kývala hlavou ale i tak jsem si pořád říkala to přeci nemůže být všechno!? Divák prostě cítí že i přes veškerou hrůzostrašnost a poctivou hororovou atmosféru tu přeci jen něco chybí. Navíc po chvíli i ty neustálé prapodivnosti, které se kolem mrtvé holky dějí přestanou bavit. Taky jsem opět nebyla nijak moc nadšená z podle mě už totálně vyždímaného tématu s ďáblem, exorcismem a posedlou holkou. Jo zavinila jsem si to sama název mě dost výmluvně varoval, ale je opravdu těžké najít dobrý horor, kde ten ďábel prostě ani trochu nevystupuje. Co se dá říci k závěru? No ani pořádně nevím tady se odehrála během kratičké chvíle veškerá pořádná akce filmu navíc docela divná a také s velkým otazníkem. Takže zase závěr bohužel nic moc… Hodnocení: (3*) za hlavní herečku a výbornou atmosféru ()

sedm.1 

všechny recenze uživatele

Co naplat, prostředí márnice zkrátka dělá divy, a to bez ohledu na celkovou kvalitu filmu, respektive, skutečně většinou u dané podívané márnice minimálně zkvalitní atmosféru a napětí, což se nakonec potvrdilo i v případě tohoto snímku, kde navíc ony působivé prostory mají prakticky dominantní roli, takže si zde v tomto ohledu divák užije dost a dost. The Posession of Hannah Grace lze tak právě především díky tomu považovat za poměrně funkční horor, jen tedy s krapet nevýraznější zápletkou, kdy jsem se hlavně těšil na nějaké to pořádné vynímáníčko, ovšem o tom je to jen úvodních pár minutek, pak se to ale změní spíš na takové to klasické, nepřekvapivé bubákování, které by bez zmiňovaného prostředí bylo ovšem hodně slabé. Spád filmu bych pak označil za kolísavě pochybný, příliš se nepovedla ani závěrečná gradace, úmrtí jsou nudná a neefektní, jinými slovy, potoků krve se zde nedočkáme, a co se obsazení týče, ústřední hrdinka je sympatická a pohledná, ale zůstala v tom tak nějak osamocena, prostě ani casting nic moc. Této podívané zkrátka chybí koule, něco zajímavého, poutavého, je z toho cítit až příliš nenápaditosti a málo tvůrčí kreativity, na druhou stranu to ale nepůsobí ani nějak lacině, vyloženě nudné to také není, takže zkrátka takový slabší, nevýrazný průměr, který od průseru zachraňuje opravdu hlavně prostředí márnice. ()

Reklama

Makky 

všechny recenze uživatele

Malé horory využívajú roztrasenú kameru a zbesilý strih, našťastie nie je to prípad tohto filmíku. Hlavná hrdinka je sympatická a strašidlo pekne scary, spolu s ponurým prostredím márnice. Všetko sme však už videli asi milión krát a jednoduchá linka nemá čím prekvapiť. Snímok mal určitý potenciál, podobný námet treba však vedieť využiť. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Líbí se mi, že tvůrci pojali snímek „Ve spárech ďábla“ trochu jinak, že to není klasický film s exorcismem, kde exorcismus sám hraje důležitou roli. Tady se řeší spíše následky. To ale nic nemění na tom, že i tak je film lehce zdlouhavý a slušelo by mu zkrácení. Zase tolik zásadního se tu na patologii nestane. A jedna povedená postava není zárukou toho, že i zbytek scénáře a osazenstva bude stát za to. ()

lykan9 

všechny recenze uživatele

Díky prostředí, sympatickým hercům a slušným vizuálním efektům se Ve spárech ďábla vykřesal z průměru na o jednu příčku výše. Jako celek však nic zajímavého nepřináší a hororový fajnšmekr by se mohl i nudit. Já sice zbožňuju horory, ale nejsem ani tak náročný a ani  tak zběhlý, abych se za fajnšmekra považoval. Tudíž musím uznat, že film temnou a místy napínavou atmošku měl, a proto si aspoň tři hvězdy zaslouží. ()

Galerie (15)

Zajímavosti (7)

  • Natáčení začalo 7. listopadu a skončilo 17. prosince 2016. Natáčelo se ve státě Massachusetts. (Varan)
  • Fiktivní „Bostonská metropolitní nemocnice“ uvedená ve filmu, je ve skutečnosti Bostonská radnice (tShay Mitchell). (ČSFD)
  • V pôvodnom scenári bola márnica oveľa menšia. Režisér Diederik Van Rooijen ju upravil na oveľa väčšiu, prázdnejšiu a strašidelnejšiu. (Pat.Ko)

Reklama

Reklama