foto

Stana Katic

  • nar. 26.4.1978 (40 let)
    Hamilton, Ontario, Kanada
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Stana Katic je kanadská herečka se srbskými kořeny narozená v Hamiltonu v provincii Ontario jako nejstarší z šesti dětí. V mládí se společně s rodiči přestěhovala do města Aurora (Illinoas), kde roku 1996 dokončila střední školu West Aurora High School. Poté studovala mezinárodní právo a ekonomiku na Torontské univerzitě a následně herectví na chicagské Goodman School of Drama.

Po zakončení studií se přestěhovala do Los Angeles, kde nejprve pracovala v obchodě s nábytkem, a kde později rovněž potkala svého manažera, což sehrálo důležitou roli v odstartování její herecké kariéry. Netrvalo dlouho a byla k vidění na televizních obrazovkách například jako Lucienne Charmoli v seriálu JAG, Collette Stenger (24 HODIN) nebo Hana Gitelman v sci-fi seriálu HRDINOVÉ. Bezesporu nejvíce zazářila v úspěšném seriálu CASTLE NA ZABITÍ jako Kate Beckett, která jí právem vynesla slávu, velkou fanouškovskou základnu i řadu ocenění. V roli mladé, krásné a chytré detektivky jsme ji mohli pravidelně vídat od první epizody z roku 2009 až do posledního dílu v roce 2016. Z filmů se objevila v romantickém dramatu CHUŤ LÁSKY (2007) jako homosexuálně orientovaná Jenny, střihla si menší roli v bondovce QUANTUM OF SOLACE (2008), hrála upírku Simone v dobrodružném fantasy FLYNN CARSEN 3: JIDÁŠŮV KALICH (2008), která svým pěveckým vystoupením a půvabem okouzlila hlavního hrdinu Flynna, novinářku Sofii si zahrála v romantickém road movie JEN PRO ZAMILOVANÉ (2011), který měl premiéru na Filmovém festivalu ve Zlíně, a skutečnou osobu, zpěvačku Genyu Ravan, ztvárnila v hudebním dramatu CBGB: KOLÉBKA PUNKU (2013).

Vedle herectví má Stana široký okruh zájmů a aktivit. Je vášnivou sportovkyní, baví ji lukostřelba, karate, jízda na koni, baseball, basketbal a mnoho dalších. Věnuje se i zpěvu, jejím hlasem je mezzosoprán. Kromě rodného anglického jazyka hovoří plynně srbsky, chorvatsky, francouzsky, italsky a slovinsky. Svůj pěvecký i jazykový talent několikrát uplatnila i ve své herecké činnosti. V roce 2008 založila vlastní produkční společnost Sine Timore (v překladu beze strachu), a její zájem v otázkách životního prostředí společně se snahou udělat planetu Zemi čistším a zdravějším místem ji roku 2010 podnítily k nastartování kampaně The Alternative Travel Project, jejímž cílem je povzbuzovat lidi po celém světě ve využívání alternativních dopravních prostředků namísto automobilů.

Jejím manželem je od roku 2015 Kris Brkljac, za nějž se vdala po dlouholeté známosti v den svých 37. narozenin.

Iva "iwik" Škrobáková

Herecká filmografie

Filmy

2018 Ve spárech ďábla
2017 Ztraceni ve Florencii
2016 Noc v poušti
Sister Cities
2013 Big Sur
CBGB: Kolébka punku
Neporazitelný Superman
2011 Dvojitý agent
Jen pro zamilované
2010 Truth About Kerry
2008 Flynn Carsen 3: Jidášův kalich (TV film)
Quantum of Solace
Spirit
Stiletto
2007 Chuť lásky
Company Man (TV film)
2006 Dračí kletba (TV film)
Faceless (TV film)
2005 Pit Fighter
2003 Shut-Eye
1999 Acid Freaks

TV seriály

2017 Nezvěstná (TV seriál)
Original Sin (E10)
Child's Play (E09)
Brave Boy (E08)
další epizody (10)
2016 Castle na zabití (TV seriál)
Křížová palba (S08E22)
Peklo na střeše (S08E21)
Mnoho povyku pro vraždu (S08E20)
další epizody (13)
2015 Castle na zabití (TV seriál)
Pan a paní Castlovi (S08E08)
Svůdce (S08E07)
Pachová stopa (S08E05)
další epizody (20)
2014 Castle na zabití (TV seriál)
Zlý Santa (S07E10)
Poslední akční hrdina (S07E09)
Spínač (S07E08)
další epizody (23)
2013 Castle na zabití (TV seriál)
Hodný, zlý a nemluvně (S06E10)
Podoba není náhodná (S06E09)
Vražda je věčná (S06E08)
další epizody (25)
2012 Castle na zabití (TV seriál)
Mrtvý Santa (S05E09)
Po pracovní době (S05E08)
Poslední píseň (S05E07)
další epizody (22)
2011 Castle na zabití (TV seriál)
V poutech (S04E10)
Sniper (S04E09)
Hotel plný vzpomínek (S04E08)
další epizody (24)
2010 Castle na zabití (TV seriál)
Poslední láhev (S03E10)
Blízká setkání vražedného druhu (S03E09)
Vrah na videu (S03E08)
další epizody (23)
2009 Castle na zabití (TV seriál)
Pátá kulka (S02E11)
Poklad mrtvého muže (S02E10)
Miluj mě k smrti (S02E09)
další epizody (21)
2008 Would Be Kings (TV seriál)
2007 Hrdinové (TV seriál)
Pět let poté (S01E20)
Něco nečekaného (S01E16)
Kriminálka Miami (TV seriál)
Zmrzlý na kost (S06E05)
2006 Bratři a sestry (TV seriál)
Patriarchát (S01E01)
Jednotka zvláštního určení (TV seriál)
24 hodin (TV seriál)
Day 5: 9:00 p.m.-10:00 p.m. (S05E15)
Day 5: 8:00 p.m.-9:00 p.m. (S05E14)
Day 5: 7:00 p.m.-8:00 p.m. (S05E13)
2005 Closer (TV seriál)
Pohotovost (TV seriál)
Probuzení (S12E05)
Za všechno může déšť (S12E04)
2004 Policejní odznak (TV seriál)
On Tilt (S03E15)
All In (S03E14)
Alias (TV seriál)
Zdání klame (S03E15)
JAG (TV seriál)
Zpráva z Bagdádu (S10E05)
2003 Dragnet (TV seriál)
Manipulátor (TV seriál)

TV pořady

2014 40th Annual People's Choice Awards, The (TV pořad)
2010 2010 American Music Awards (TV pořad)

Producentská filmografie

TV seriály

2017 Nezvěstná (TV seriál)

Fanoušci tvůrce

<< 1-20 >>
všichni fanoušci
(241)
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace