foto

John Frizzell

  • nar. 1966
    New York City, New York, USA

Biografie

John Frizzell se narodil v roce 1966 v New Yorku (USA). Již jako malý chlapec zpíval soprán v National Cathedral Choir, Paris Opera Company a Metropolitan Opera Company. Navštěvoval University of Southern California a Manhattan School of Music (obě školy se zaměřovaly na hudbu), ale již se nezaměřoval na svůj hlas, nýbrž na jazzovou kytaru.

Po dokončení vysoké školy začal John spolupracovat s Michaelem Mainieri, se kterým natočil nejednu reklamu nebo film. Později spolupracoval s ještě známějšími producenty, mezi které např. patří Randy Edelman, James Newton Howard nebo Ryuichi Sakamoto. Dnes je znám pro své zásluhy u filmů GHOST SHIP (2002), Alien: RESURRECTION (1997), I STILL KNOW WHAT YOU DID LAST SUMMER (1998) nebo u nového LEGION (2010).

StrYke

Skladatelská filmografie

Filmy

2018 Ve spárech ďábla
2017 Leatherface - zrození
2016 Když se zlomí větev
2014 Loft
2013 Texaský masakr motorovou pilou 3D
2011 Spolubydlící
2010 Legie
Skrýš
2009 Bílá smrt
Evil Angel
From Mexico with Love
Podnájemník
2008 30 a půl metru
Mafiánka (TV film)
Tenure
Zázraky se nedějí
2007 Bezstarostně
Krvavá sklizeň
Paranoia
Po stopách zabijáka
Tajemství rodu Locků
Špinaví Irové
2006 Lesy
Stay Alive
Vražda je tak snadná (TV film)
2005 Four Minutes (TV film)
The Prize Winner of Defiance, Ohio
2004 Loučím se, děvče (TV film)
Vánoční koleda pana Karrolla (TV film)
2003 Bláznivej sejf
Bohové a generálové
Od kolébky do hrobu
Whizzard of Ow, The
2002 Loď duchů
Nakládačka 2: Zpátky na led
2001 13 duchů
James Dean (TV film)
Josie a její kočičky
2000 Krasavice
Posedlost (TV film)
Přežít kriminál
1999 Maléry pana Šikuly
Malí velcí podvodníci
Pomsta
Turkey. Cake.
1998 Maffiósso
Tajemství loňského léta 2: Rok poté
1997 Rozpoutané peklo
Vetřelec: Vzkříšení
1996 Beavis a Butt-head dobývají Ameriku
Bouře (TV film)
Red Ribbon Blues
The Empty Mirror
Zločin století (TV film)
Zločin z vášně
Špinavé kšefty (TV film)
1995 Buď on nebo my (TV film)
Opposite Corners
Whose Daughter Is She? (TV film)
1994 Ostrovy (TV film)

TV seriály

2020 Duncanville (TV seriál)
Sister, Wife (S01E06)
Fridgy (S01E05)
Witch Day (S01E04)
další epizody (6)
2019 Nepohádky (TV seriál)
Chapter 10: Forgiveness (S01E10)
2018 Nepohádky (TV seriál)
Chapter 9: Deception (S01E09)
Chapter 8: Truth (S01E08)
Chapter 7: Betrayal (S01E07)
další epizody (9)
2017 Právem odsouzeni (TV seriál)
Minulost, prolog a co bude dál (E13)
Nepřátelský bojovník (E12)
Černá orchidej (E11)
další epizody (4)
2016 Právem odsouzeni (TV seriál)
Pět dní do popravy (E09)
Špatné dohody (E08)
Prosťáček (E07)
další epizody (9)
2015 Stalker (TV seriál)
The Woods (E18)
Fun and Games (E17)
Salvation (E16)
další epizody (7)
Stoupenci zla (TV seriál)
Zúčtování (S03E15)
Živý nebo mrtvý (S03E14)
Prostá výměna (S03E13)
další epizody (14)
2014 Stalker (TV seriál)
Tell All (E11)
A Cry for Help (E10)
Crazy for You (E09)
další epizody (11)
Stoupenci zla (TV seriál)
Odpusť (S02E15)
Ticho (S02E14)
Sklizeň (S02E13)
další epizody (15)
2013 Stoupenci zla (TV seriál)
Závěrečná kapitola (S01E15)
Konec je blízko (S01E14)
Havenport (S01E13)
další epizody (15)
2012 Tajemství kruhu (TV seriál)
Family (E22)
Prom (E21)
Traitor (E20)
další epizody (13)
2011 Tajemství kruhu (TV seriál)
Balcoin (E09)
Beneath (E08)
Masked (E07)
další epizody (9)
2009 Tara a její svět (TV seriál)
Miracle (S01E12)
Snow (S01E11)
Betrayal (S01E10)
další epizody (12)
2007 Za svitu měsíce (TV seriál)
Fever (E04)
Dr. Feelgood (E03)
Out of the Past (E02)
další epizody (4)
2006 Tatík Hill a spol. (TV seriál)
Edu-macating Lucky (S10E15)
2005 Reunion (TV seriál)
2004 Star Trek: Enterprise (TV seriál)
Výheň (S04E07)
Zkušební oblast (S03E13)
2002 Tatík Hill a spol. (TV seriál)
Torch Song Hillogy (S06E07)
2001 Tatík Hill a spol. (TV seriál)
Lupe's Revenge (S06E03)
Soldier of Misfortune (S06E02)
The Trouble with Gribbles (S05E18)
další epizody (6)
2000 Tatík Hill a spol. (TV seriál)
The Perils of Polling (S05E01)
Naked Ambition (S04E15)
1999 Tatík Hill a spol. (TV seriál)
Hillennium (S04E10)
1998 Tatík Hill a spol. (TV seriál)
Death of a Propane Salesman (S03E01)
Propane Boom (S02E23)
1997 Tatík Hill a spol. (TV seriál)
The Unbearable Blindness of Laying (S02E11)
1995 Virtuální realita (TV seriál)

Dokumentární

2018 Mike Judge uvádí: Historky ze šňůry (TV seriál)
George Clinton (S02E01)
2017 Mike Judge uvádí: Historky ze šňůry (TV seriál)
Blaze Foley (S01E08)
Waylon Jennings (Part Two) (S01E07)
Waylon Jennings (Part One) (S01E06)
další epizody (8)
2011 Shelf Life
2005 Wal-Mart: The High Cost of Low Price (TV film)

Herecká filmografie

Fanoušci tvůrce