Reklama

Reklama

Boj s obry

(festivalový název)
  • USA I Kill Giants (více)
Trailer

VOD (1)

Mladá Barbara Thorson (Madison Wolfe) je úplnou outsiderkou své generace, navíc poblázněnou do světa Dungeons & Dragons. To má bohužel za následek, že Barbara nemá žádné kamarády a ani pochopení svého okolí. Barbara se proto začne do svého světa fantasy a magie uzavírat čím dál tím častěji, což jednoho dne zapříčiní, že svoje vysněné tvory začne vídat ve skutečném světě. (UncleMorty)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (48)

Esgalnor 

všechny recenze uživatele

Tak tomuhle se říká nevyužitý potenciál. I Kill Giants má solidní premisu balancující na hranici reality a fantazie, kdy divák sám moc netuší, jak se věci mají. A ačkoliv je zpočátku takové tápání zábavné, film si s tím hlavním odhalením dává načas až příliš - závěrečná citová ždímačka tím pádem příliš nefunguje, protože místo aby se film věnoval více největšímu traumatu hlavní hrdinky (popř. jej rozehrál nebo naznačil o něco dříve), zabývá se malichernostmi a zbytečnými opakujícími se dějovými odbočkami. K závěrečnému dojetí tak nedojde, protože ačkoliv Barbaru divák pozná pořádně, to podstatné zjistí až těsně před tím a tím to celé jen tak vyšumí do ztracena. Což je škoda, protože Madison Wolfe je talentovaná a ve své roli je výborná, film má slušnou výpravu a osobitý styl a místy to celé dává vzpomenout na výbornou Terabithii. Kvůli zpackané struktuře nakonec ale zůstává dalece v jejím stínu, bohužel. ()

Cinematrix 

všechny recenze uživatele

Hnusná Zoe Saldana, těžící popularitu z Avatara, tady sekunduje rozpolcené adolescence, která má vkus na brejle stejnej, jako Donald Trump na dobrého holiče. A ta adolescentka je poměrně asociální případ, kterej místo toho, aby se začlenil do společnosti, tak radši ve svejch haluzích vidí obry. Mnozí tuhle zoufalost připodobňují k celkem zdařilému "A monster calls", což zrovna zdařilé přirovnání není, neboť "A monster calls" byl založený na poměrně procítěné komunikaci mezi hlavním hrdinou a jeho představami, což zde naprosto chybí. Film se snaží být smutný, nebo co, ale ve výsledku je asi tak originální, jako inkontinentní XXL vložka mezi nohama devadesátiletý báby. ()

Reklama

laik_60 

všechny recenze uživatele

Dobre, tak ja to prezradím hneď na začiatku. Je to celkom slušná psychologická dráma, príbeh dievčaťa, ktoré sa nevie vyrovnať so skutočnosťou, že jej mama je na smrť chorá a umiera. Škoda len, že vo filme sa to dozvieme až v poslednej tretine. Chce to len trpezlivosť a pozorne sledovať herecký výkon mladej Wolfovej (mimochodom celkom slušný), za čo mierne zvyšujem hodnotenie filmu bližšie ku štvorke. ()

Zombiepod 

všechny recenze uživatele

Po celú dobu som čakal, kedy konečne nerdská hrdinka začne zabíjať tých obrov, a keď už konečne v závere na to prišlo, nestálo to veru za veľa. Viem, pointa filmu stojí niekde úplne inde, pretože dej je sústredený na nesympatickú, zamindrákovanú, asociálnu teenagerku, ktorej zomiera matka, a ona sama chce preto bojovať s celým svetom. V takomto podaní je to fajn, soundtrack vybratý pekne a herci hrali poctivo, no podobných filmov už pár bolo, a lepších, ktoré zahrali na city omnoho viac. I Kill Giants je len akýmsi nemastným - neslaným odvarom žánru, v ktorom sa aj tých pár svetlých momentov topí pod hladinou priemeru. Priestor nedostali ani vedľajšie postavy, ktorých dôležitosť v príbehu mala byť podľa mňa o dosť väčšia. Odfláknutá fantasy dráma, od ktorej som očakával naozaj niečo viac. ()

Avathar 

všechny recenze uživatele

Je mi strašne ľúto tvorcov, ktorých teraz budú všetci strhávať za to, že „lol, veď je to vykrádačka A Monster Calls, loser“. No, nie je. Pravdaže, snímky majú mnoho podobných čŕt, ale I KILL GIANTS adaptáciou originálneho komiksu, ktorý vznikol PRED knihou A Monster Calls. Fakt, že film dorazil nedlho po Bayonovej snímke je len čistá náhoda. Aj keď je to smola. Ide však o kvalitne natočený a herecky perfektný debut. Madison Wolfe je absolútne bezchybná, atmosféra je patrične depresívna a melancholická, emócie pravdivé a uveriteľné. Rozhodne tomu dajte šancu a nenechajte sa odradiť tunajším (opäť dokonale mimóznym) hodnotením. ()

Galerie (28)

Zajímavosti (2)

  • Inspirováno komiksovou novelou z roku 2008 „I Kill Giants“, kterou napsal Joe Kelly. (UncleMorty)

Reklama

Reklama