Reklama

Reklama

Mary a čarodějná květina

  • Japonsko Meari to madžo no hana (více)
Trailer 1

Mary je obyčejná dívenka, která trčí se svou pratetou Charlotte na venkově bez vyhlídky na nová dobrodružství či přátele. Jednoho dne následuje tajemnou kočku do nedalekého lesa, kde objeví staré koště a podivnou vzácnou květinu, která kvete pouze jednou z sedm let právě v tomto lese. Květina a koště vymrští Mary až nad mraky a zanesou ji do vzdálené Endor College – kouzelnické školy vedené ředitelkou Madam Mumblechookovou a brilantním doktorem Dee. Ve škole se ale dějí příšerné věci, a když Mary vypustí z úst lež, musí riskovat svůj život, aby dala vše do pořádku. Akcí nabitý snímek Mary and the Witch's Flower, natočený podle oblíbené knihy pohádek pro děti od britské autorky Mary Stewartové, je prodchnutý dechberoucími imaginativními světy, geniálními postavami a vzrušujícím příběhem malé dívky, která se snaží najít své místo ve světě. (Cinemax)

(více)

Videa (8)

Trailer 1

Recenze (17)

kockodan odpad!

všechny recenze uživatele

Slabý odvar a derivát všech předchozích japonských anime. Jedno klišé vedle druhého, včetně postav, animace, příběhu, vše jak přes kopírák. Žádné napětí a překvapivé zvraty. Vše předvídatelné a žádná do děje vtahující atmosféra. Na konci mě už ani nezajímalo, jak to dopadne. K žádné postavě jsem nepojal vůbec žádný vztah, ani kladný ani záporný. Nic mi nepřišlo ani vtipné. Připadalo mi, že se dívám na nepovedenou sátaninu všeho, co již v Ghibli jednou natočili! (I když se jedná o Ponoc). Opravdu velké zklamání. ()

majo25 

všechny recenze uživatele

Príjemný fantasy príbeh silne pripomínajúci Mijazakiho, aj keď určený viac pre dievčatká. Začiatok je síce trochu vlažný, predstavovanie zdĺhavejšie, ale po objavení čarodejného sveta sa menej originálny a viackrát prevarený príbeh konečne rozbehne, pribudne viac akcie a k záveru graduje. Animácia je postavená na detailoch a sympatických postavičkách. Takže aj keď čarodejnícke filmy veľmi nevyhľadávam, toto uspokojilo. ()

Reklama

SonGokussj 

všechny recenze uživatele

Aneb když kouknete na trailer a myslíte si, že je to jasná 5*, pak se to rozpohybuje a říkáte si "ok, tak 4*", následně tomu začne ubývat logika a energičnost a snížíte to na 3* a ke konci máte sto chutí dát 2*, protože tak stupidní konec jste fakt nečekali. Mary and the Witch's Flower není vyloženě špatný film, ale nemá v sobě žádné kouzlo, které by vám srdce pookřálo. Nulová opěto-koukatelnost, nic moc hlavní hrdin(k)a a z antagonistů je mi vyloženě smutno, jak je napsali... A to prvních pár desítek minut vypadalo tak nadějně... Koukněte se radši na cokoli od Ghibli, ideálně Kiki. Prosím. :-) Slurp and forget... 50 % ()

silentname 

všechny recenze uživatele

Asi nepôjde o Jonebajašiho najväčšie dielo. Dúfal som asi v trošku viac. Koniec koncov mi v roku 2015 priniesol môj najobľúbenejší film roku "When Marnie Was There". Takže som čakal podobný zážitok. To sa ale nekonalo. Osobne mám pocit, že film už tradične vyzerá vynikajúco. Dá sa naň pozerať, je veľmi farebný, dobré dizajny postáv a pár parádnych efektov. Japonské ručne maľované filmy sú vždy nádherné. Postavy sú podľa mňa tiež dobré. Hlavná hrdinka je energická, zaujímavá a aj trošku trdlo. Takže ma vedela aj pobaviť, aj som ju dokázal pochopiť a nenudila ma. Metla sama o sebe je vynikajúca a potom sú tu aj zloduchovia filmu. Nebudem o nich moc prezrádzať, aby som nešiel do spoilerov, no myslím si, že sú spracovaní veľmi dobre. Možno len keby ich plán bol trošku zrozumiteľnejší. Čo mi vo filme ale chýbalo asi najviac je nejaké emocionálne zanietenie pre našu hlavnú hrdinku. Kým v "When Marnie Was There" bolo citové spojenie ohromne silné a ten film ma úplne zasiahol, toto je viac oddychový film. Máme tu síce aj dejovú líniu, kde bude chcieť Mary zachrániť svojho kamaráta, no nemám pocit, že by tam bolo toľko výrazných emócií, ktoré by film dokázali podržať a vytiahnuť hore. Trošku som mal pocit, že sa ich vzťah síce postupne vyvinul, ale nebol nejako výrazne silný. Humor je dosť dobrý a smial som sa poriadne. Takže osobne môžem doporučovať. Možno by som bol radšej keby to bolo viac emocionálne a magickejšie ako niektoré predošlé filmy od Ghibli alebo už len Jonebajašiho samotného, ale stále to má čo ponúknuť. Hodnotenie: A- ()

Tyckin 

všechny recenze uživatele

Příjemná pohádka jež získává postupně větší spád, ač čarodějnická škola byla lehce ujetá všemi těmi "úchylnostmi". Začátek příliš zajímavý ani zábavný není, ale jak se děj začne rozvíjet a napětí stoupat, jako divák jsem byl poměrně spokojen. Nedosahuje to sice takových kvalit jako režisérova předchozí tvorba či kousky ze studia Ghibli, ale jako milý kousek zaměřený zejména na dětskou část publika určitě nezklame. ()

Galerie (25)

Reklama

Reklama