Reklama

Reklama

Dva holubi

Trailer

Hororová komedie "Dva holubi" pojednává o prohnaném realitním makléři jménem Hussein, který se ve vlastním domě stane obětí nevítaných žertů. Orlan, jeden z Husseinových klientů, značně rozhořčený ze způsobu, jakým ho makléř napálil, se tajně nastěhuje do jeho domu, kde se skrývá a vyhýbá svému odhalení. Husseinova dívka Mel nedokáže pochopit, proč se její přítel chová tak podivně. Netuší, že ony bizarní události má na svědomí cizí muž ukrytý v jejich domě. Když vetřelcova hra začne překračovat únosnou mez, Hussein musí najít způsob, jak ho zastavit dřív, než se mu situace vymkne z rukou. (Cinemax)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (15)

borec999 

všechny recenze uživatele

Bŕŕŕ, ak sa človek vžije do situácie majiteľa domu, tak celkom hnus. Zvláštny film o chlapovi, ktorý potajme žije v byte spolu s jeho nič netušiacim nájomníkom. Natočený z pohľadu "tajného" spolunájomníka, ktorý to majiteľovi bytu nijako neuľahčuje a vedome mu robí rôzne naschvály. Občas je to vtipné, občas nechutné, ale divácky vlastne celkom príťažlivé (najmä vďaka Javierovi Botetovi, ktorý tu má jednu z mala rolí kde nie je zamaskovaný za monštrum a že ma teda v nej bavil :)) . Okrem vtipných naschválov (ak ste škodoradostný a máte radi drsnejší humor) sa v závere dočkáme "dramatického" odhalenia pôvodu motivácie postavy spolunájomníka, pre väčšinu zúčastnených však nebude až tak prekvapivé, keďže nejaká dobrá duša ho vyzradila na ČSFD hneď v obsahu filmu. Vďaka kratučkej dĺžke sú Dva holubi solídna oddychovka na jedno pozretie, ktorá ma subjektívne bavila omnoho viac než naznačuje súčasné hodnotenie 42%. 60% ()

Marceloo 

všechny recenze uživatele

Mladý realitný maklér sa snaží zistiť, čo sa deje v jeho dome. Niekto mu očividne zámerne ničí všetko vybavenie a chce mu zo života urobiť peklo. Čakajú ho zistenia o temne, ktoré sa v jeho príbytku skrýva. - Pomerne zábavná a krátka záležitosť, v ktorej môj oblúbenec Javier Botet ukazuje, že dokáže hrať aj v hororoch, v ktorých na sebe nemá desivú masku a že aj on je len človekom. V tomto prípade nejde o žiadnu brutalitu. Je to skôr mix hororu a thrilleru, ktorý má za účel znechutiť diváka, čo sa v niektorých momentoch aj podarilo. Dej sa odohráva len v jednom byte, ale režisér správne odhadol stopáž, takže sa to dalo pozerať aj bez toho, aby to strácalo na záživnosti. Koniec všetko pekne vysvetlí, takže sa odhalí aj osud postáv a motivácia pre ich správanie, čo ma potešilo. + Javier Botet ()

Reklama

slunicko2 

všechny recenze uživatele

Dva holubi v bytě dostanou nevítané nájemníky. 1) Během sledování mě napadla souvislost s holandským Borgmanem, ale Freehold je o dvě třídy níže. 2) Naštěstí jsem nečetl obsah od Cinemaxu, který vyzradí pointu hned na začátku, takže i ta trocha možného napětí, kterou by tento horor - thriller (?) snad mohl poskytnout, odpadne. 3) Vůbec jsem nepochopil linku se španělsky rozprávějícími holuby. 4) Podstata nechutnosti snímku není jen v tom, co utajemný nájemník provádí, ale i v tom, že narušuje jedno z největších tabu - intimní soukromí. Navíc 40letý Javier Botet vypadá fakt děsivě. ()

goauld 

všechny recenze uživatele

Jako námět to není špatné... ale to provedení... Tolik logických kopanců se jen tak nevidí. Skrytý podnájemník zřejmě nikdy neměl žádné zdravotní problémy, nikdy ho "pravý" nájemník nenadále nepřekvapil a to nemluvím o tom, že míra obou lidí byla diametrálně rozlišná, což zřejmě režisér taky moc neřešil (především co se týče hadrů). Nicméně to jakým způsobem znepříjemnoval život nic netušícímu Botetovi - to bylo (decentně řečeno) velký fuj :-)) (zubní kartáček neměl chybu). Film má sice na konci vysvětlení, ale i tak se těžko "dekoduje" kde se vzal tu se vzal... Takže rozporuplný zážitek a tudíž i rozporuplné hodnocení. PS: délka byla tak akorát, protože po hodině už to začalo celkem nudit. ()

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Strašidelně velká množina lidí prý nechápe ironii, no a podle několika zdejších komentářů soudím, že velká množina lidí nechápe ani absurditu a nadsázku. Jo, fakt není možný, aby u vás v bytě žil cizí člověk a vy o tom nevěděli, bravo, pálí vám to. Já bych spíš zkritizoval zbytečný a trapný epilog, než nelogičnost děje. Ale celkově je tenhle menšinový film každopádně zajímavý a stojí myslím za zkouknutí. Díky krátké stopáži jsem se nenudil, pár nechutností mě pobavilo a byl jsem neustále zvědavý kam se bude děj ubírat, i když zápletku jsem zhruba tušil už dlouho dopředu. A musím vyjádřit i jakýsi druh respektu k panu kostějovi Botetovi - já vypadat takhle, měl bych problém chodit v krátkých rukávech, natož se producírovat ve slipech před kamerou. ()

Galerie (4)

Reklama

Reklama