Reklama

Reklama

S.U.M. 1

  • USA Alien Invasion: S.U.M.1
Trailer

Obsahy(1)

Ľudstvo prehralo existenčnú vojnu o domovskú planétu Zem s dobyvačnou rasou mimozemšťanov, nazývanou Nonsuch. Preživších 5% populácie bolo nútených stiahnuť sa do nedobrovoľného azylu v podzemných bunkroch. Armádny nováčik S.U.M.1 (Iwan Rheon) je vyslaný na povrch na svoju prvú 100-dňovú misiu, v rámci ktorej má hliadkovať na strážnej veži v odľahlom lese, kontrolovať obranný okruh a sledovať monitorovacie kamery. S.U.M.1 však izoláciu neznáša dobre a čoskoro začne mať pochybnosti o svojom poslaní. (Karamanlis)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (17)

Karamanlis 

všechny recenze uživatele

Sum1 je síce nízkorozpočtové, no inak nie úplne márne sci-fi, situované do bezútešnej budúcnosti, v ktorej ľudstvo prehralo existenčnú vojnu o domovskú planétu Zem s dobyvačnou rasou mimozemšťanov a bolo nútené stiahnuť sa do podzemného azylu. Prvá polovica príbehu, v ktorej prevláda deprimujúca atmosféra strachu z neznámeho nebezpečenstva je výborná a predstaviteľ hlavnej postavy Iwan Rheon herecky nad očakávania solídny. Film však akosi rýchlo stratil toto svoje prvotné čaro a hoci finálna myšlienka nebola zlá, dobrý zámer bol sprasený ohyzdným digitálnym záverom. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Je pravda, že většina rozpočtu padla na Rheona a jeho kontaktní čočky, ale na druhou stranu je nutno přiznat, že to nebyly vyhozené peníze. Sum1 je sice nízkorozpočtovka prakticky jen o jednom herci, ale Rheon hraje dobře a jeho pobyt na odlehlé základně je i přes mnohá hluchá místa celkem zábavným paranoidním výletem. Potěšil i závěr v intencích klasického béčkového sci-fi, takže i když se nejedná o kdovíco, já to vidím jako hodně slušný debut. 65% ()

Reklama

honajz2 

všechny recenze uživatele

Takhle, závěr mě zklamal, ale jinak se jedná o dost dobrou a napínavou scifárnu, která se skoro celá film odehrává na jedné věži. Atmosféru to má fakt silnou, stejně tak to i napíná v tom, jak to ve skutečnosti je a i když to je nízkorozpočtové, funguje to dobře. Ušlo to i herecky a kamerou, jenom ty střihy byly šílené a dost mě štvaly. Ale i přes to a ten slabý závěr se mi ten film líbil a nakonec nevidím problém v tom mu dát slabé 4*. ()

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

Ultra levné sci-fi s parádní paranoidní atmosférou. One man show Iwana Rheona. Z prvotního nulového očekávání jsem se postupně propracoval k velice příjemnému překvapení a i přes celou tu úspornost to působí napínavě i zajímavě. Po drtivou většinu stopáže. Ale takhle ukázkově posrat závěr a vyloženě tím zabít jinak dobře rozjetý film, to se jen tak nevidí. ()

oveckaoa 

všechny recenze uživatele

V budoucnosti na Zemi zaútočí jakýsi nonsuchové a vyhubí většinu populace. Ten zbytek populace vysílá vojáky, kteří hlídají vždy nějaký perimetr, aby se tam nonsuchové neobjevily. Film se věnuje jednomu z nich co hlídá perimetr a jelikož nic pořád nevidí tak si myslí, že neexistují oni, ale existují. Těžce nízkorozpočtová záležitost o cca 5 hercích a 1 myši kde většina rozpočtu padla nejspíše na začátek a na cgi toho nonsocha na konci. 40 procent ()

Galerie (34)

Zajímavosti (2)

  • Zvíře, kterému říká S.U.M. 1 (Iwan Rheon) Doc, není zmíněná krysa, ale potkan. (Nathaniell)
  • V čase poruch kamer je možné zahlédnout třikrát po sobě jdoucí číslo 6, což je symbol Satana. (Nathaniell)

Reklama

Reklama