Reklama

Reklama

S.U.M. 1

  • USA Alien Invasion: S.U.M.1
Trailer

Obsahy(1)

Ľudstvo prehralo existenčnú vojnu o domovskú planétu Zem s dobyvačnou rasou mimozemšťanov, nazývanou Nonsuch. Preživších 5% populácie bolo nútených stiahnuť sa do nedobrovoľného azylu v podzemných bunkroch. Armádny nováčik S.U.M.1 (Iwan Rheon) je vyslaný na povrch na svoju prvú 100-dňovú misiu, v rámci ktorej má hliadkovať na strážnej veži v odľahlom lese, kontrolovať obranný okruh a sledovať monitorovacie kamery. S.U.M.1 však izoláciu neznáša dobre a čoskoro začne mať pochybnosti o svojom poslaní. (Karamanlis)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (17)

oveckaoa 

všechny recenze uživatele

V budoucnosti na Zemi zaútočí jakýsi nonsuchové a vyhubí většinu populace. Ten zbytek populace vysílá vojáky, kteří hlídají vždy nějaký perimetr, aby se tam nonsuchové neobjevily. Film se věnuje jednomu z nich co hlídá perimetr a jelikož nic pořád nevidí tak si myslí, že neexistují oni, ale existují. Těžce nízkorozpočtová záležitost o cca 5 hercích a 1 myši kde většina rozpočtu padla nejspíše na začátek a na cgi toho nonsocha na konci. 40 procent ()

Jadro 

všechny recenze uživatele

Až prekvapivý príbeh o postapokalyptyckom svete, kde po znečistení celej zeme posledné zvyšky populácie dodržujú určitý obranný perimeter na báze samostatných "outpostov", kde na každom je pridelený jeden vojak na cyklus 100 dní. Všetko sa odohráva okolo vojaka s označením SUM1, ktorý prežíva s paranojou na štýl filmu The Oblivion, no zdá sa, že všetko je inak... Príjemné prekvapenie z nemecka 55%. ()

Reklama

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

Ultra levné sci-fi s parádní paranoidní atmosférou. One man show Iwana Rheona. Z prvotního nulového očekávání jsem se postupně propracoval k velice příjemnému překvapení a i přes celou tu úspornost to působí napínavě i zajímavě. Po drtivou většinu stopáže. Ale takhle ukázkově posrat závěr a vyloženě tím zabít jinak dobře rozjetý film, to se jen tak nevidí. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Je pravda, že většina rozpočtu padla na Rheona a jeho kontaktní čočky, ale na druhou stranu je nutno přiznat, že to nebyly vyhozené peníze. Sum1 je sice nízkorozpočtovka prakticky jen o jednom herci, ale Rheon hraje dobře a jeho pobyt na odlehlé základně je i přes mnohá hluchá místa celkem zábavným paranoidním výletem. Potěšil i závěr v intencích klasického béčkového sci-fi, takže i když se nejedná o kdovíco, já to vidím jako hodně slušný debut. 65% ()

honajz2 

všechny recenze uživatele

Takhle, závěr mě zklamal, ale jinak se jedná o dost dobrou a napínavou scifárnu, která se skoro celá film odehrává na jedné věži. Atmosféru to má fakt silnou, stejně tak to i napíná v tom, jak to ve skutečnosti je a i když to je nízkorozpočtové, funguje to dobře. Ušlo to i herecky a kamerou, jenom ty střihy byly šílené a dost mě štvaly. Ale i přes to a ten slabý závěr se mi ten film líbil a nakonec nevidím problém v tom mu dát slabé 4*. ()

Galerie (34)

Zajímavosti (2)

  • Zvíře, kterému říká S.U.M. 1 (Iwan Rheon) Doc, není zmíněná krysa, ale potkan. (Nathaniell)
  • V čase poruch kamer je možné zahlédnout třikrát po sobě jdoucí číslo 6, což je symbol Satana. (Nathaniell)

Reklama

Reklama