Reklama

Reklama

Snímek Siberia sleduje amerického překupníka diamantů Lucase (Keanu Reeves), který vyráží do Petrohradu prodat vzácné modré diamanty pochybného původu. Když se mu obchod záhy zkomplikuje, vydá se na Sibiř hledat svého partnera, který zmizel i s jejich diamanty. Tam se zamiluje do Katji (Ana Ularuová), majitelky sibiřské kavárničky. Čím dál více se zaplétá nejen do jejich vášnivého vztahu, ale také do zrádného podsvětí obchodu s diamanty, z něhož se nedokáže sám vymanit. Lucas zoufale hledá únikovou cestu ze světa, odkud již není návratu. (HBO Europe)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (126)

Shitonit 

všechny recenze uživatele

Nene. není to špatnej film, sic mě tam chvílemi srala ta zubajda, ale od chvíle kdy se Lucas pobratřil s Borisem :-) to je fakt dost dobrý... tím si mě získala.. Ještě si Lucas s Borisem mohli navzájem vykouřit prdel.. No chvílema to bylo spíš ujetý porno než drama. Každopádně Keanu zde opět hraje takový to svoje "nevím odkud kam a proč tam jdu" , půl filmu čumí jako kachna před grilováním, a jestli nechcete bejt nakonec nasraný, mrkněte se na začátku na konec. ()

jioex13 odpad!

všechny recenze uživatele

Rozmýšlel jsem, jestli dát hvězdu nebo odpad. Bohužel ve mě film nezanechal vůbec nic. Očekávání, kdy Keanu vytáhne nějaký chvat jako Neo nebo se objeví jako neporazitelný John Wick je v tomhle filmu úplně pasé. Scénář je tak klišoidní, že kdejaká tuctovka třeba s Cagem je v porovnání trhákem. Zkrátka hodina a půl úplně zbytečně ztracené. No a konec to totálně zabil ... ()

Reklama

AlfaNumerO 

všechny recenze uživatele

To bylo tak vírdou, že na to i snad turecké hvězdné války chvilkami spokojeně pomrkávaly. Nemůže se tomu upřít určitá originálnost v chování postav, kdy například Keanu volá ženě, že je na pokoji a že jí miluje, aby za 10 minut ojel nějakou neznámou šlapku od baru. Úplné finále končící Keanuho... jsem vážně nečekal. Hlavně za toto překvápko bych tomu 55% dal. Jinak opravdu čpějící průměrem. ()

rigby 

všechny recenze uživatele

Nebyl to vyloženě nepovedený film. Víc než na akci nebo kriminální zápletku se možná soustředil spíše na milostný vztah. Celkově se na to dívalo velmi dobře, atmosféru se podařilo vytvořit na jedničku, herci vybráni také dobře. Ale k celkové spokojenosti tomu ještě velký kus chyběl. A to je škoda. Navíc nechápu ten šílený konec. ()

BlackLass 

všechny recenze uživatele

Ruská mafie je znovu zpět na vrcholu módy. Za posledních několik let se Rusko stalo dějištěm mnoha pozoruhodných filmů – od Rychle a zběsile přes Red Sparrow až k Siberii. Tohle je ale velká tragédie. I kdyby místo dějiště nebylo zasazeno do Ruska, ale například Konga, film by byl stále stejně špatný. Hlavní postava je nejen extrémně nesympatická, ale také zcela nezajímavá, protože za ní není žádný příběh. A ani po několika vzpomínkách, které Lucas sdílí se svou novou ruskou milenkou Katjou (volba hlavní hrdinky jako by byla výsměchem kráse ruských děvčat), se soucit s ním nezrodí. Na rozdíl od totožného Johna Wicka vypadá Lucas Hill obzvlášť depresivně – jako by nebyl hlavní postavou, ale jen náhodným hrdinou třetího stupně, který má být zabit v nějaké přestřelce. Diváci měli s Reevesem vždy poněkud zvláštní vztah. Byly mu odpuštěny mnohé nedostatky a ne vždy dobré volby projektů, pro miliony diváků však stále zůstává neporazitelným Neem a nezničitelným Wickem. Tady ale nepočítejte s tím, že váš oblíbený herec může zachránit špatný film. Rossova malba nemá divákovi co nabídnout, tedy kromě slavného jména v titulcích a fasády moskevského mrakodrapu na plakátu. A pokud to někde na Západě bude fungovat, pak se náš divák bude nudit. Takhle totiž rozlehlá Sibiř opravdu nevypadá. 15 %. ()

Galerie (19)

Zajímavosti (2)

  • Natáčelo se Winnipegu v Kanadě a v Rusku v St. Petersburgu. (ČSFD)
  • Značka vodky Sibirskaya Rosa – v překladu „Sibiřská rosa“, která se objeví ve filmu, ve skutečnosti neexistuje. (ČSFD)

Reklama

Reklama