Reklama

Reklama

Snímek Siberia sleduje amerického překupníka diamantů Lucase (Keanu Reeves), který vyráží do Petrohradu prodat vzácné modré diamanty pochybného původu. Když se mu obchod záhy zkomplikuje, vydá se na Sibiř hledat svého partnera, který zmizel i s jejich diamanty. Tam se zamiluje do Katji (Ana Ularuová), majitelky sibiřské kavárničky. Čím dál více se zaplétá nejen do jejich vášnivého vztahu, ale také do zrádného podsvětí obchodu s diamanty, z něhož se nedokáže sám vymanit. Lucas zoufale hledá únikovou cestu ze světa, odkud již není návratu. (HBO Europe)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (126)

Reyak 

všechny recenze uživatele

Říkali jsme si s kamarádem, že Keanu Reeves si filmy vybírá, tudíž by neměla být chyba zhlédnout film bez zjištění předchozích ohlasů. Film je celkově táhlý a moc se v něm neděje. Fakt, že hlavní hrdina má dva dny na to, aby doručil diamanty a nedělá si z toho těžkou hlavu v podstatě zobrazuje zbytek filmu. Hlavní hrdina si toho opravdu moc nedělá a moc toho nenamluví. Pohybujeme se v americké představě městečka na Sibiři, což se dle mého natáčelo někde na předměstí New Yorku - s tím si tvůrci mohli vyhrát o trochu lépe. Na konci filmu zjistíme, že film byl opravdu o ničem - hlavní hrdina prosouložil téměř polovinu filmu, nezískal pravé diamanty a až na potvrzování bratrství film nijak jinak nepřekvapil. Film spíše mírně parazituje na Johnu Wickovi. ()

Asia_Power 

všechny recenze uživatele

V první řadě se opravdu a zcela vážně chci všem omluvit za to, jak tento ehm...film...ohodnotím, jelikož Siberia je tuze špatná od začátku do konce a jedna hvězda by bylo maximum a to za Kýnu a nahou Anu Ularu. Jenže, znáte to určitě všichni, každý máme rádi nějaký ten film o kterém všichni kolem tvrdí, že je to strašná sračka a vy to víte taky, takže se toho filmu ani nemůžete zastat, jelikož není možné přijít s nějakým normálním argumentem, který by filmu pomohl. Jediný argument co máte je "Mně se to líbilo." Strašně ráda bych tady Siberiu bránila a dokázala vám, že jste jen nepochopili to poselství a bezednou hloubku, co ten film měl, jenže co si budeme povídat, ten film byl mělkej, že i hobit jako já by se tam cachtal po kotníky a poselstvím filmu bylo maximálně to, že žádný poselství nemá. A tak tu je náš Kýnu, co chce prodat modrý diamanty, slíbil jich tucet, splaší horko-těžko jeden, jelikož kolega je kokot a aby toho nebylo málo, tak zbylých jedenáct na prasáka hodí falešných s vědomím, že kupující mu věří, jelikož jsou z nich čurákoví bratři páč, dle ruské tradice, si nechali na ukázku bratrství přeblafnout čuráka od kurvy toho druhýho. Jako nic proti, taky bych se nechala radši od nějaký holky vylízat než se s ní řezat do zápěstí, ale...mno Rusko, no. Každopádně na průser je zaděláno, Kýnu do něj byl navíc dotlačen a všechno to podstoupí kvůli kundě slečny Ulary, kterou zná asi tejden. Abych se kvůli nějaký babě nechala dobrovolně sejmout, tak to by musela prcat ne první ligu, ale nejlíp z celýho vesmíru a i tak bych se nechala sejmout leda až by nade mnou můj tumor drtivě vyhrával. Možná proto se mi tahle debilita líbila. Prostě to, jak má Kýnu totálně v píči. Manželka? Jebat. Mafiáni? Jebat. Tajná služba? Jebat. Odjet ze země? Jebat. Proč? Protože chci jebat s Ularu a jebu vám na to, že mě sejmete. Tak za to klobouček, málokdo má, doslova, takhle na párku. Každopádně Siberia je film kterej nikomu nedoporučuju, vyhněte se mu obloukem krom výjimek jako a) jste masochista b) chcete někomu zkurvit filmovej večer a tak mu doporučíte tohle c) Milujete když někdo natočí kolosální sračku d) Nevěříte, že je to tak špatný, jak píšu a tuplem nechápete proč tomu ta žlutá kráva teda dala 4* a musíte to tedy vidět na vlastní oči. ()

Reklama

VanTom 

všechny recenze uživatele

Pochybný obchodník s diamanty přijíždí do zapadákova na Sibiři hledat svého společníka, no a nachází vstřícnou barmanku (maximálně sympatická Ana Ularu) plus její ožralé zákazníky a ochranářské bratry. Kolorit svérázného místa se daří navodit tak napůl, nicméně romantický vztah nepostrádá v kontextu zoufalosti situace s riskantním prodejem jiskru. Jenže pak to začne být hodně WTF divné a konec všechno neurvale, bez řečí utne, až jsem potutelně koukal. 5/10 ()

AlfaNumerO 

všechny recenze uživatele

To bylo tak vírdou, že na to i snad turecké hvězdné války chvilkami spokojeně pomrkávaly. Nemůže se tomu upřít určitá originálnost v chování postav, kdy například Keanu volá ženě, že je na pokoji a že jí miluje, aby za 10 minut ojel nějakou neznámou šlapku od baru. Úplné finále končící Keanuho... jsem vážně nečekal. Hlavně za toto překvápko bych tomu 55% dal. Jinak opravdu čpějící průměrem. ()

Oxytocin odpad!

všechny recenze uživatele

Váhal jsem mezi jednou hvězdou a odpadem. Film, kde jsem napočítal 4 šukací scény (nepočítám scénu s Volkovem, kde si Reaves prohodí partnerky a nechaji kouřit péra), naprosto jednoduchý děj bez zvratů a gradace napětí a nakonec narychlo vytvořený konec, mě přes přítomnost oblíbeného herce nedá jinou možnost. ODPAD. ()

Galerie (19)

Zajímavosti (2)

  • Natáčelo se Winnipegu v Kanadě a v Rusku v St. Petersburgu. (ČSFD)
  • Značka vodky Sibirskaya Rosa – v překladu „Sibiřská rosa“, která se objeví ve filmu, ve skutečnosti neexistuje. (ČSFD)

Reklama

Reklama