Reklama

Reklama

Snímek Siberia sleduje amerického překupníka diamantů Lucase (Keanu Reeves), který vyráží do Petrohradu prodat vzácné modré diamanty pochybného původu. Když se mu obchod záhy zkomplikuje, vydá se na Sibiř hledat svého partnera, který zmizel i s jejich diamanty. Tam se zamiluje do Katji (Ana Ularuová), majitelky sibiřské kavárničky. Čím dál více se zaplétá nejen do jejich vášnivého vztahu, ale také do zrádného podsvětí obchodu s diamanty, z něhož se nedokáže sám vymanit. Lucas zoufale hledá únikovou cestu ze světa, odkud již není návratu. (HBO Europe)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (126)

luka4615 

všechny recenze uživatele

Pomalu ale jistě přestávám chápat výběr rolí Keanu Reevese. Siberia se totiž okamžitě řadí na jeho dlouhé portfolio hereckých podivností, jelikož se jedná o snímek, který ani v první řadě neví čím chce ve vlastně být. Snímek začíná jako krimi o pašerácích diamantů, z čehož se najednou "přehoupneme" do pitomé romantické linie, která je všechno možné jen ne zajímavá. Ve finále tedy dostaneme zmatenou, nudnou a téměř dvě hodiny trvající podívanou, u níž je jediným "highlightem" scéna, ve které Keanu Reeves jezdí v Žigulíku. A to je na nějaký hlubší či alespoň průměrný filmový zážitek vážně hodně málo. Škoda. PS: Zdálo se mi, že ve finální přestřelce tvůrcům prostě došly finanční prostředky, takže museli improvizovat. Z nějakého důvodu jim to ale vůbec nešlo. ()

Figu 

všechny recenze uživatele

Keana mám moc rád a v podstatě kusance s ním beru za jednoznačnou záruku kvality, proto nekoukám na hodnocení a hned pořizuju filmek a pouštím... No tady jsem se spálil, jako asi 600 lidí přede mnou na tomhle našem oblíbeným portálku... Skrz toho chlapíka z Libanonu bych možná tu známku dal vyšší, jenže jak to skvěle popsal kolega Bourec " To, že do filmu práskneš K.R., pár mrdaček a konec bez happy endu, ti dobrej film udělat nepomůže!!!"! A tak se nese i můj názor! No zas na druhou stranu, zabil jsem u jinejch pičovin daleko víc svýho života, než u téhle hodiny a třičtvrtě... 45% ()

Reklama

tomas_skala 

všechny recenze uživatele

Film, který bych doporučil snad jen někomu, koho špatné filmy vyloženě baví. Film je téměř bez děje, zvratů, vývoje postav nebo atmosféry. !SPOILERY! Keanu se vydá prodat mafiánovi diamanty, které mu má předat kamarád Pjotr, ale ten se někam (nejspíše) zašil, protože prodal dvanáct falsifikátů jinému mafiánovi. Keanu se ho snaží najít, do toho zažije románek s půvabnou ruskou barmankou, ale Pjotr nikde. Mezitím najde ve svíčce jeden z dvanácti pravých diamantů, navštíví ho FSB s nápadem, že prodá mafiánovi jeden pravý a jedenáct falešných diamantů. Keanovi se to povede, ale v poslední scéně ho zabije parta gangsterů potom, co zjistili, že jedenáct z dvanácti diamantů jsou falsifikáty. Hodnotím 2/10. ()

BOURQUE 

všechny recenze uživatele

Film, ktorý pre Keanua by aj mohol sedieť. Ale rozhodne nie s takým scenárom a takto spackanou réžiou. Zopár mierne otvorenejších milostných scén to rozhodne nezachraňuje. Bolo v tom viac. P.S.: Strašne by ma zaujímalo, že prečo na to „Neo“ kývol? Osobné hodnotenie: 58% (*) ()

rigby 

všechny recenze uživatele

Nebyl to vyloženě nepovedený film. Víc než na akci nebo kriminální zápletku se možná soustředil spíše na milostný vztah. Celkově se na to dívalo velmi dobře, atmosféru se podařilo vytvořit na jedničku, herci vybráni také dobře. Ale k celkové spokojenosti tomu ještě velký kus chyběl. A to je škoda. Navíc nechápu ten šílený konec. ()

Galerie (19)

Zajímavosti (2)

  • Značka vodky Sibirskaya Rosa – v překladu „Sibiřská rosa“, která se objeví ve filmu, ve skutečnosti neexistuje. (ČSFD)
  • Natáčelo se Winnipegu v Kanadě a v Rusku v St. Petersburgu. (ČSFD)

Reklama

Reklama