Reklama

Reklama

Qi man dun jia

  • Hongkong 奇門遁甲 (více)
Trailer

Videa (1)

Trailer

Recenze (9)

Hollohlaway 

všechny recenze uživatele

Čínští Xmeni, Strážci Galaxie nebo já nevím co smíchaní s asijskou mystikou a exotikou. Je to dostatečně šílené, aby to udrželo vaši pozornost, i přes zmatený děj a občas rozvláčné dialogy. Efekty jsou už na slušné úrovni, bojové scény vypadají někdy lacině, někdy berou dech. I nějaký ten žertík se najde. ()

Martrix 

všechny recenze uživatele

Bejkárna v režii slavného Woo-ping Yuena velmi pravděpodobně nenadchne příznivce kung-fu, nebo historických wuxia filmů. Ale mohla by pobavit každého, kdo má rád fantasy a je už otrávený hollywoodskou produkcí, která je jako přes kopírák. Obecně se dá tvrdit, že je většina asijské fantasy typická tím, že se nebere až tak vážně a že vás vždycky překvapí něčím novým, nebo aspoň tak bizarním, či absurdním, že vás to prostě pobaví. A samozřejmě je vše namixované s troškou patosu, který je ale často z kategorie uvěřitelných emocí...resp. člověk by tomu rád věřil, protože je to mile naivní/čisté. No a nesmí chybět nějaká ta rubačka. Kapitola sama pro sebe jsou trikové sekvence. Občas je ta animace jako z lepší videohry, ale plně to vyvažuje fantazie tvůrců, takže než že by to jednoho otrávilo, spíš se pousmějete. Těch CGI je tam tolik, že by to v IA kvalitě stálo opravdu ranec, takže trocha benevolence je určitě na místě. Už tak je s podivem, že takovou ptákovinu někdo zafinancoval. Ale jsem rád. Bylo to tak blbý, že se mi to líbilo. ()

Reklama

Niktorius 

všechny recenze uživatele

Moderní předělávka* Yuenova staršího komediálně-duchařského wuxia snímku známého jako The Miracle Fighters (čínský název je u obou filmů totožný) je překvapivě málo poznamená osobou režiséra (takže žádná dechberoucí choreografie soubojů, sorry) a nepřekvapivě hodně poznamená osobou producenta a scenáristy Harka Tsuiho. Nese se tedy ve velmi podobném duchu jako druhý díl Journey to the West - představuje ulítlý a výtvarně oslnivý fantazijní svět odkazující na tradiční čínskou estetiku, disponuje absurdně groteskním humorem a la Stephen Chow, hromadou digitálních triků a taky poněkud chudým dějem, který se ale zde povedlo jakž takž zamaskovat množstvím postav a jejich osobních podzápletek, díky nimž je film schopný si divákovu pozornost udržet. Uspěchaný konec, který působí jako něco ze Strážců vesmíru, naštěstí vyvážila sympaticky vtipná postava Kroužku s roztomilým kukučem Dongyu Zhou, takže tentokrát mohu myslím sáhnout i po čtvrté hvězdě. Při vědomí celé řady jeho nedostatků bych byl fakt rád, kdyby víc čínských CGI blockbusterů vypadalo jako právě The Thousand Faces of Dunjia.____ * = Pozdější edit: Po zhlédnutí "originálu" musím dodat, že oba filmy spojuje prakticky jen název a žánr. Nic dalšího. ()

Vavča 

všechny recenze uživatele

Obsazení první třída, scénář, režie, zkušení a úspěšní veteráni. Navíc vizuálně je film pecka a další důkaz pokroku, jak moc v Asii umí zacházet s digitální technologií. Jenže mě ten příběh o záchraně světa, lovcích démonů prostě moc nebavil, byť přináší pár neobvyklých žánrových prvků a souboje rozhodně nenudí, ok jsou i pokusy o humor. Přesto jsem měl, co dělat, aby snímek dokoukal do konce, nemělo to pro mě asi správné tempo.Film mě nevtáhl, působil na mě často odtažitě a hlavně tím stylem, že chce sice omráčit diváka, ale dávám přednost trochu méně efektů a více lidské akce. Je to nadprůměr, ale žádný zázrak to není. Asi rozjedu kampaň méně obsazovat Zhou Dongyu do filmů... ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Vdaka jednemu z alternativnych nazvov Miracle Fighters som dufal, ze to bude v podobnom komedialnom style ako ta stara Yuen Woo Pingova klasika. Cize trochu kung-fu, nejaky ten kuzelnik, trochu vynaliezavych absurdnosti, ale celkovo to snad bude davat zmysel. Lenze u tohto filmu je ako meno rezisera ovela podstatnejsie meno scenaristu a to sialenca Tsui Harka. Vdaka tomu ma tento film ovela blizsie k sialenostiam bez poriadnej logiky typu Legend of Zu s rôznymi nadprirodzenymi bozstvami a priserami. Cize nic pre mna. ()

Galerie (95)

Zajímavosti (1)

Reklama

Reklama