Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Velice známý doktor se vrací z dlouhé cesty, aby se setkal se svou milovanou dcerou. Při cestě domů je svědkem nehody, jejíž obětí není nikdo jiný než jeho dítě. Náhle se čas vrátí o několik hodin zpět a tragická událost se začne opakovat. Jediným způsobem, jak přerušit smrtící smyčku, je zachránit dívku. (LIVINGDEAD)

Recenze (5)

Willy Kufalt odpad!

všechny recenze uživatele

FILMOVÝ SCI-FI MARATON 2023 – země č. 49: JIŽNÍ KOREA: Jak ohodnotit film, který mě skoro pořád něčím neskutečně štval? Pro mě osobně přes 85 minut dlouhé peklo plné samoúčelného citového vydírání spějící po nervydrásající jízdě časovou smyčkou přes pocitově traumatizující okamžiky až do usmrkaně dojemného finále. Z téhle kombinace neustále opakované nepříjemné tragické události, vypjaté hry na divákovy city a navrch za každou cenu rádoby „efektní“ formy přemrštěných střihů a patetických zpomalovaček se mi fakt nedělalo dobře a kdybych neměl Haru vybrané déle v rámci sci-fi výzvy s 50ti zeměmi světa, asi něco podobného brzy vypnu. Po pár scénách v doprovodu patetických efektů a hořlivě dunivé hudby jsem měl jednu chvíli až pocit, že v další scéně snad už začnou padat i všechny paneláky kolem v čím dál zpomalenějších záběrech. Tohle je přesně ten typ současných žánrových thrillerů, jaké vděčí tomu, že jsem se před časem déle vyhýbal současným, akčním i americkým filmům. Byť tohle tady mají na svědomí Korejci. Pozitiva v rámci osobního přínosu na tomhle filmu nenacházím. Život není možné v čase vrátit zpátky a již odehraným nepříjemným událostem zpětně zabránit, s tím už je holt potřeba se smířit, i když to může bolet. [15%] ()

Reklama

Vavča 

všechny recenze uživatele

Lékař se vrací z mezinárodní mise OSN zpět do Koreje a těší se na svoji dceru, které kdysi před léty zachránil život. Jenže ať dělá, co dělá, na místo setkání se dostane pozdě, až když je jeho dcera mrtvá. Bohužel pro něj tím však příběh nekončí, musí přijít na to, jak ji zachránit a dostat se z té pekelné smyčky. Hereck Kin Myeong-min je můj oblíbenec, který má charisma a hrát umí, nejinak je tomu i tady. Jenže když scénář je slabší, než řízek v závodní jídelně a vaši spoluherci jsou většinou na hranici průměru (plus dětská herečka je na proplesk), tak logicky nemůžete film zachránit, i kdyby jste ho natáčeli na stokrát, jako hrdina příběhu. Mnohem lepší variace na dané téma představuje snímek https://www.csfd.cz/film/190328-sseom/komentare/ ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Skvěle povýšený žánr sci-fi filmů s opakovacím se dnem, dokud se něco nenapraví. Ne že by o to tady nešlo, ale je to postavené výš. První čtvrthodina je zahajovací a žel se trochu táhne, ale je potřeba pro další sled událostí, následuje naprosto bombastická čtvrt hodna pokusu věci změnit, pak dojde k prvnímu zvratu, a následně naštěstí ještě k jednomu zvratu. A také je to trochu detektivní, protože je nutno zjistit, co přesně (a dokonce kdo přesně) ten samý den pořád spouští a proč. A vše je skutečně domyšleno do konce, do detailů, vše do sebe zapadne. Není to nakonec nic super velkolepého, ano, i na kapesníčky dojde, ale mně se to hodně líbilo - jak za naprosto originální pohrávání si s tímto podžánrem (Nolan by se mohl učit), tak postupné rozmotávání příběhu, a nakonec i onen kapesníčkový konec. Tohle bych od Korejců fakt nečekal. ()

honajz2 

všechny recenze uživatele

Korejská sci-fi, která dává smysl a nikdo v ní přehnaně neječí? No to teda čumím... Nijak dokonalé dílo to sice není, ani to rozuzlení není žádná pecka, navíc závěr přehnaně tlačí na city a pak mi ještě dost vadil ten zmršený střih, kvůli kterému to místy působí příliš zmateně a rozlišit občas flashback od současnosti chvíli trvá, ale jinak mě to velmi překvapilo. Je to napínavé, dobře to graduje, umí to neustále překvapovat a dokonce to je i chytře vymyšlené a vysvětlí to vše, co vysvětlit má. A filmů s pořádně dotaženým námětem se v poslední době skutečně moc nevidí, takže nakonec nemám vůbec problém tu čtvrtou hvězdu dát. A krapet mě mrzí, že tenhle film mezi těmi korejskými absolutně není známý, ale asi chápu proč - on se od té korejské tvorby, která je mezi zdejšími fandy korejských filmů oblíbená, vymyká a nenabízí jim to, co od ní chtějí. I když k tomu citovému vydírání tu dojde, to jo... Slabé 4* ()

Galerie (40)

Reklama

Reklama