Reklama

Reklama

Láska kvete v každém věku

  • USA Three Ages (více)

Obsahy(1)

První celovečerní groteska Bustera Keatona je inspirována Griffithovou Intolerancí. Tři děje ze tří dob - pravěku, starověkého Říma a současnosti - se prolínají a ukazují nám boj Friga s nepřáteli o krásnou dívku. (Rosana)

Recenze (22)

Iggy 

všechny recenze uživatele

Keatonova svérázná a originální parafráze Griffithovy Intolerance. Jediné, co se na tomto světě od počátku nezměnilo, je Láska. A tak musí Buster bojovat o svou milou s padouchem Wallacem Beerym ve třech dobách: v pravěku, v antickém Římě a v současnosti. Film plný skvělých gagů, neuvěřitelných situací a originálních nápadů (zvlášť římská epizoda obsahuje spoustu vychytávek). Keaton si nebyl úspěchem filmu příliš jist a tak ho pro jistotu natočil tak, aby ho mohl případně rozdělit na tři běžné dvacetiminutové grotesky. Film uspěl a Keaton už se ke krátkým groteskám nikdy nevrátil. Láska kvete v každém věku se na(ne)štěstí dochovala pouze v jediné kopii, která byla objevena až v roce 1954 a místy byla již nenávratně poškozena. Jen pro zajímavost: uvádí se, že v římské epizodě hraje roli vojáka Oliver Hardy, ale ve skutečnosti ve filmu nehrál a je pouze zaměňován s komikem podobného naturelu Kewpiem Morganem, známým především z filmů s komikem Billym Bevanem. ()

classic 

všechny recenze uživatele

...3 krát Frigo v troch časových rovinách, a to v prehistorickej dobe kamennej, cez Staroveký Rím, možno k obdobiu, keď sa cisár Nero rozhodol vykonať jeden ohavný čin, až po najnovšie dejiny, do polovice dvadsiatych rokov, 20. storočia. Prestrihmi sa venujem všetkým trom zložkám, a v každej jednej ide o : “SEARCH FOR LOVE” . Je tu medzi nami od nepamäti, len vždy sa inak vyvíjala. Síce Buster srší všelijakými technickými nápadmi, napríklad dinosaurus, mamut, alebo neskôr strašne milý lev, s ktorým sa skamaráti, nemôžem 100 % potvrdiť, že by boli všetky tri etapy rovnako vyvážené, ucelené, zaujímavé... Pravdupovediac, najzaujímavejšia je asi skôr tá súčasná, jednoducho bravúrny komik mal zrejme chuť napodobniť legendárnu monumentálnu INTOLERANCIU Davida Warka Griffitha z roku 1916, a urobiť ju podľa seba, s typickým groteskným duchom, v miernejšom dramatickom uchopení... ()

Reklama

Kulmon 

všechny recenze uživatele

Povětšinou nepříliš vtipná Keatonova variace na Griffithovu Intoleranci, chcete - li parodie. Busterovy příběhy o lásce, která kvete v každém věku se odehrávají ve třech různých časových dobách. Nicméně prostor pro vtipné gagy byl většinou promrhán. Nakonec nejlepší bude ještě závěr ve stylu Lloydova O patro výš. ()

igi B. 

všechny recenze uživatele

O věcech lidských v dobách historických... ;-D . . . Rozkošně bizarní taškařice ala B.K. coby podobenství o tom, že co svět světem stojí, prohrává jen kdo se bojí... ;o) . . . Skvěle vypointované i odehrané gagy s >hluboce citovým< přesahem v pětaosmdesát let starém filmku, který ani přes >všechny ty věky< prostě nezestárnul... - - - - - (Poprvé viděno 5.12.2008 na dvd, komentář zde jako pátý - 6.12.2008) ()

StaryMech 

všechny recenze uživatele

"Trojí věk", první celovečerní film Bustera Keatona coby režiséra, je vlastně koláží z tří krátkých, které spojuje téma Lásky - natruc Griffithově "Nesnášenlivosti". K dílu mají kritici, zvlášť srovnávají-li je s pozdějšími celistvými snímky "Ta naše pohostinnost" a "Sherlock mladší", výhrady. Mě pobavilo neméně, zejména okamžiky z doby kamenné (jízda na animovaném dinosaurovi, testování nápadníků, věšticí želva ...) a závěrečným šprýmem s pejskem - v něm se zrcadlí dnešní Češi stejně jako Keatonovi krajani-současníci. ()

Galerie (9)

Zajímavosti (3)

  • Přestože se v titulcích objevuje jméno Oliver Hardy, slavný komik zde nehrál. Byl to podobně vypadající Kewpie Morgan. (Kulmon)
  • První celovečerní film Bustera Keatona. (Kulmon)
  • Keaton film natočil jako sérii samostatných epizod, které bylo možno rozdělit na krátké filmy pro případ, že by celovečerní film neměl úspěch. (Michal74)

Reklama

Reklama