Reklama

Reklama

Na jeden nádech

  • Francie Dans la brume (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Paříž byla bez varování zasažena zemětřesením a z rozpukané země uniká smrtelně jedovatý plyn. Město ovládla panika. Mathieu a Anna jsou jedni z mála, kterým se podařilo uniknout do nejvyšších pater místního mrakodrapu. Jejich dcera Sarah, jež trpí oslabenou imunitou, ale zůstala daleko od nich v hermeticky uzavřené komoře, bez níž nepřežije. Pomoc ani po dlouhých hodinách nepřichází a oběma je jasné, že baterie, která pohání vzduchovou komoru, už dlouho nevydrží. Jak ji vyměnit dřív, než se úplně vybije a uvězní jejich dceru ve smrtící pasti? S vědomím, že je tlačí čas a že se musí spolehnout pouze na sebe, se Mathieu s Annou vydávají skrz vražednou mlhu za její záchranou. (Bontonfilm)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (76)

Figu 

všechny recenze uživatele

Na jeden nádech jsem to určitě nedal, ovšem na jedno kouknutí to je. Nic velkýho nečekejte. Fotky z filmu jsou lepší, jak film samotnej. Cením si nápadu, i když se z něj dalo vyždímat kurva víc a za co přihazuju třetí hvězdu, je originální koncovka, která měla trochu šmrnc. Jinak herci podprůměrní. Štěstí, že to tak rychle uteklo. 50% ()

Ace.A.T.L. 

všechny recenze uživatele

Mě se to líbilo. Nečekal jsem od toho kdo ví, jakej trhák a katastrofickej film a přesně to se mi dostalo. Je to o dost realistickým jednání lidí, v takový situaci, jaká nastala ve filmu. Lépe řečeno, jednání rodičů. Efekty zajímavý, myšlenka super a celkově to je dost zajímavý. Jen je škoda konce, kterej byl drobet utnutej a "vyřešenej" bez vysvětlení a drobet nesmyslně. Když člověk pochopí, že dcerka nemůže ven z bio boxu, tak je pak nesmysl, že zvládá nakažený prostředí. ALE.... to na filmu neubírá až tolik. Mě to fakt bavilo. Nemůžu dát zatím víc, viděl jsem to jen jednou. Takže zatím za mě 3* a DOPORUČUJU ()

Reklama

Jirka_Šč 

všechny recenze uživatele

Překvapivě solidní, až na ... ale popořádku. Neřeší se, kde se mlha vzala a možná je dobře, protože divák má stejnou informaci, jakou by měl přímý účastník, kdyby něco podobné, katastrofické nastalo. Většinu času vidíme, co by se zřejmě v takové situaci doopravdy dělo. A je to dobré! Myslím, že většina rodičů by jednala podobně a bojovala o život svého dítěte za každou cenu. Pohled ze střech na mlhu je úchvatný a přesuny mlhou dostatečně klaustrofobické. Dost realistické (sice si myslím, že člověku s maskou ve většině případů po tvrdém dopadu maska odlétne, ale dobře). Taky se mi líbí určitý minimalizmus, při kterém se něco nedozvíme a něco zůstane jen naznačeno. Prostě překvapivě solidní. Vyšší hodnocení nedávám, protože mi připadl nelogický závěr. Sice vypada efektně, ale ... ■ Nemoc, kterou Sarah trpí, je označena jako Stimberger. Nepodařilo se mi o ní nic vygooglit. Je možné, že neexistuje. ■ Rozpočet filmu bylo pouhých 9,5 mil. euro https://www.hollywoodreporter.com/review/just-a-breath-away-dans-la-brume-review-1100996 ■ Francouzský název filmu zní: V mlze. ()

cariada 

všechny recenze uživatele

Naprosto skvělý nápad, ale to provedení je slabé. Podobné filmy mám strašně rád nutí to člověka přemýšlet.Ta apokalypsa je skvěle udělaná, ten pohled na tu mlhu ze střeh a balkonů je úžasný, paradoxně to má i jednu "výhodu a to že ztrácíte závrať z výšek". Poněkud jsem si občas říkal proč se tak zoufale snaží rodiče zachránit dceru (jasný to by asi udělal každý rodič), ale když stejně nemohla dýchat normální vzduch, tak co by jí vlastně čekalo za život v takové apokalypse, kdy nic nefunguje a nikdo by jim nepomohl a bez té kapsle se nikam nedostane. Škoda že celý film je jen o tomhle, že se vlastně nedozvíme co a jak, co je to za plyn, kde všude to je a jestli se dá proti tomu nějak bránit. Konec byl celkem dobrý, ale chtělo by to pokračování. Je tam pár věcí, které zarazí, třeba po několika hodinách mlhy chlápka napadne pes, kde se tam vzal po takové době a živý? Přitom je tam jasně vidět v bytě jiný pes , který je mrtvý, tak že to působí i na ně. A další věc proč když vyleze z řeky, sundavá mrtvému kabát? Vždyť stačilo vlézt do prvního krámu, kterých muselo být kolem spousta. Ps- Docela by mě zajímalo jak dlouho ten plyn vydrží než se rozpustí. A jestli by nepomohl déšť, to rozpustit a nebo snížit tu výšku mlhy. ()

Sa.sa 

všechny recenze uživatele

Zajímavý film o 5 hercích z tohoto jsou 2 důchodci a 3 rodina... Rodiče se snaží zachránit dceru v bublině, ve které je pro svojí nemoc... Nakonec přežije ta holka, která je na smrt nemocná a toxickou mlhu může bez problémů dýchat stejně tak jako pes co nahání otce na ulici :))) Matka se udusí, když holce mění baterie v bublině... A na konec filmu je otec zavřen do bubliny po holce a ona bez problému dýchá.... :))) No to byl teda konec, to se musí vážně nechat! ()

Galerie (60)

Zajímavosti (1)

  • Název filmu se objeví až před závěrečnými titulky. (griph)

Reklama

Reklama