Reklama

Reklama

Na jeden nádech

  • Francie Dans la brume (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Paříž byla bez varování zasažena zemětřesením a z rozpukané země uniká smrtelně jedovatý plyn. Město ovládla panika. Mathieu a Anna jsou jedni z mála, kterým se podařilo uniknout do nejvyšších pater místního mrakodrapu. Jejich dcera Sarah, jež trpí oslabenou imunitou, ale zůstala daleko od nich v hermeticky uzavřené komoře, bez níž nepřežije. Pomoc ani po dlouhých hodinách nepřichází a oběma je jasné, že baterie, která pohání vzduchovou komoru, už dlouho nevydrží. Jak ji vyměnit dřív, než se úplně vybije a uvězní jejich dceru ve smrtící pasti? S vědomím, že je tlačí čas a že se musí spolehnout pouze na sebe, se Mathieu s Annou vydávají skrz vražednou mlhu za její záchranou. (Bontonfilm)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (76)

Xmarc 

všechny recenze uživatele

Trhlin by se našlo povícero, ovšem ten závěr to opravdu slušně shodil. Jinak to totiž nebylo vůbec špatné. S minimálním hereckým ansámblem (nepočítám mrtvoly), minimem lokací, kde se děj odehrává, velice jednoduchým dějem, který není nijak rozveden, chvílemi hraničí s nelogičností (proč se něco odehrává nebo přihodilo daným způsobem) a neodpovídá na řadu otázek, které se v průběhu filmu divákovi v hlavě objeví. ()

majo0007 

všechny recenze uživatele

"Živúsmrť" vytočilo, že chlapík nevie zohnať suché veci. Totižto príbeh sa neodohráva na Champs-Élysées, takže je potom ťažko niekomu so svojím amantom vysvetlovať, že mimo centra zoženieš butik akurát tak na ružové Vuiton kabelky, ale možno jeho by to zahrialo. Juj, žužola moja ružovučká s tvojím teplým 10%! Ináč, "booblifuckové" decká s podobnou disfunkciou z Francie sme tu už raz mali, s trochu artovejším nádychom ☛ Tom et Lola ()

Reklama

TesterX 

všechny recenze uživatele

Mne tohle fakt sedlo. Pekne zpracovany, zajimavy napad, sympaticti herci, par napinavych scen, pri nichz zadrzujete dech spolu s postavami a to ze se nektere veci plne nedozvime - postavy take ne, tim je to i vice vtahujici. Takze hvezda dolu za par logickych lapsu, ktere trochu mrvi jinak slusnou podivanou. Palec nahoru za krvezizniveho malinaka. ()

Jirka_Šč 

všechny recenze uživatele

Překvapivě solidní, až na ... ale popořádku. Neřeší se, kde se mlha vzala a možná je dobře, protože divák má stejnou informaci, jakou by měl přímý účastník, kdyby něco podobné, katastrofické nastalo. Většinu času vidíme, co by se zřejmě v takové situaci doopravdy dělo. A je to dobré! Myslím, že většina rodičů by jednala podobně a bojovala o život svého dítěte za každou cenu. Pohled ze střech na mlhu je úchvatný a přesuny mlhou dostatečně klaustrofobické. Dost realistické (sice si myslím, že člověku s maskou ve většině případů po tvrdém dopadu maska odlétne, ale dobře). Taky se mi líbí určitý minimalizmus, při kterém se něco nedozvíme a něco zůstane jen naznačeno. Prostě překvapivě solidní. Vyšší hodnocení nedávám, protože mi připadl nelogický závěr. Sice vypada efektně, ale ... ■ Nemoc, kterou Sarah trpí, je označena jako Stimberger. Nepodařilo se mi o ní nic vygooglit. Je možné, že neexistuje. ■ Rozpočet filmu bylo pouhých 9,5 mil. euro https://www.hollywoodreporter.com/review/just-a-breath-away-dans-la-brume-review-1100996 ■ Francouzský název filmu zní: V mlze. ()

LadyK 

všechny recenze uživatele

Hodnotenie medzi 3 a 4... *** Vcelku kvalitný scifáč respektíve "apokalyptický" film, možno nepatrí k absolútnej špičke, ale na druhú stranu, nie je zlý. Jasne, nájdu sa nelogické momenty (napríklad prečo na niektoré psy hmla nepôsobí a na niektoré áno - viď pes na ulici a sučka v byte suseda). Pohľad na hmlu valiacu sa ulicami ako voda a potom ležiacu bez pohybu až po strechy bol neskutočne fascinujúci... K pozitívam patrí emotívny motív rodičov, ktorí sa za každú cenu snažia zachrániť vážne chorú dcéru. Niečo, s čím sa každý rodič ľahko stotožní. Takisto fakt, že o tajomnej a jedovatej hmle sa vlastne nedozvieme vôbec nič, rátam k pozitívam - presne takto by to bolo aj v skutočnosti, aj keď mnohí diváci to asi zarátajú k negatívam. Predsa len, bolo by fajn vedieť, čo to vlastne je, prečo to je, prečo to na niektorých pôsobí a na niektorých nie... Priznám sa, že to rozuzlenie na záver ma vyviedlo z miery a aspoň tam mohlo prísť nejaké vysvetlenie. Ale - a tu sa zasa vrátim - ani v skutočnosti by vysvetlenie pravdepodobne neprišlo, takže OK. Dejovo ma film miestami dosť nudil a hľadala som tlačítko Fast Forward alebo Skip. V niektorých momentoch som mala solídne "ultimate facepalm" momenty, ako keď sa po výbuchu nepozreli na kufor s oblekom, či je všetko OK, a tiež by normálny človek, snažiaci sa hlavne zachrániť dcéru, zrejme nesledoval krvavé stopy od očividne zavraždeného človeka - aj keď, inak by sa nedostal k maske a ku kyslíku, to je pravda... A ten skok do hmly bol desne efektný. Takisto neviem, či by po takom páde do vody maska neskĺzla alebo sa nepoškodila, alebo niečo, ale na to ja nie som odborník, takže to nechám na posúdenie každého diváka. A na záver musím priznať, že zábery v hmle mali na moju astmu občas dosť nepríjemný psychosomatický efekt :D ()

Galerie (60)

Zajímavosti (1)

  • Název filmu se objeví až před závěrečnými titulky. (griph)

Reklama

Reklama