Reklama

Reklama

Operace Rudé moře

  • Čína Hung hai xing dong (více)
Trailer 2

Obsahy(1)

19. eskortní skupina Námořnictva Čínské lidové republiky operující proti somálským pirátům dostane úkol evakuovat čínské občany z republiky Yewaira, kde došlo k státnímu převratu a občanské válce. Fregata Lin-i je vyčleněna, aby zakotvila v přístavu Al-Hafed a zahájila evakuaci. Úkolem je pověřen i osmičlenný tým speciálních sil námořnictva pod vedením kapitána Yanga Ruie. Situace se však komplikuje. Kromě milic povstaleckého generála Šarafa operuje v oblasti i teroristická organizace Zaka a pašeráci uranu. (Ampi)

(více)

Videa (1)

Trailer 2

Recenze (86)

kinderman 

všechny recenze uživatele

Čeho je moc, toho je příliš. A D.Lam (nebo producenti) chtěli mít evidentně v tomhle spektáklu úplně všechno. Somálské piráty. Check. Členy elitní jednotky běžící proti kameře ve zpomaleném záběru. Check. Protahovaný souboj odstřelovačů. Check. Tankovou honičku. Check. Písečnou bouři. Check. Gore efekty. Check. Divoké přestřelky na sto a jeden způsob. Check. Ukázku vybavenosti čínské armády. Check. Nenaplněnou romanci. Check. Třepotání vlajky. Je tam vše, ale celkově to moc nechutná. ()

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Souhlas s Lacikem a Ouwenem a v krátké době druhý filmový zklamání z Asie a to říkám i přesto, že tyhle military, neserte se do Číny akčňáky mám opravdu rád. Třeba takoví Vlčí válečníci 2 byla luxusní záležitost, ale tam byl nezničitelný a Charizmatický Jacky Wu který to celé táhnul. Tady je jenom komando nezajímavých zapomenutelných ksichtů kteří navíc, jak tu bylo trefně napsáno vypadají stejně, takže se v nich nevyznáte a hlavně jim nefandíte. No a ta všemi proklamovaná super akce mi zase až tak super nepřišla. Zpomalovačky měly asi působit cool, ale mě rušily. Navíc přestřelky byť jsou krvavé a dynamicky natočené, tak mi přišly dost fádní a nenápadité. Čína to rozhodně umí líp. O tom nemůže být sporu. Tak snad příště.30% ()

Reklama

iXtr3m3 

všechny recenze uživatele

Čínsky Čierny jastrab zostrelený. Negatívum na úvod? Jednak je problém sa v tých tvárach zorientovať a jednak je problém, že herecky na to číňani fakt nemajú... ALE je to sakra dobre natočené, po technickej stránke vymakané do detailov, je to drsné, špinavé a krvavé, lietajú ruky, nohy, sem tam črevá, neserinkali sa s tým. Na konci som sa dozvedel, že vraj to na motívy skutočných udalostí. Inokedy ma to zaujíma, tu radšej nepátram, ale atmosféricky to bolo tiež výborné, vôbec nešlo o klasický hladučký priebeh nesmrteľnej bojovej jednotky. Dostáva na frak a počty sa zužujú od samého začiatku. X vecí nevychádza podľa plánu a ten sa mení každým okamihom. Výpravne to bolo doslova na jednotku, tu sa nemajú za čo hanbiť ani v priamom zrovnaní s Čiernym jastrabom. Čo sa týka ukážky bojových postupov čínskych špeciálnych jednotiek, tak tiež vynikajúce, koordinácia, backup jednotiek, komunikácia, kryty, minidrony, tanky, loďstvo, kua v tomto filme bolo všetko okrem atomovky a aj tomu veľa nechýbalo. Váľal sa mi na disku tento film takmer 2 roky a musím povedať, že zbytočne. Natočiť toto amíci, tak je z toho druhý Čierny jastrab zostrelený a možno aj viac. Držím palce do ďalších takýchto počinov. Ďaleko uveriteľnejšie ako takmer superhdinský Wolf Warriors 2 (jednotku ani zďaleka nerátam) a pritom to bol tiež skvelý vojnový akčňák. Páčilo sa mi to jednoducho. Odporúčam. Btw. na to, že film má cez dve hodiny, neustále sa tam niečo deje, to som dlho nikde takto nevidel. Good job. ()

kenkaku 

všechny recenze uživatele

Kam se na tohle hrabou v Holywoodu... Akční mazec! Fyzika a biologie tady funguje na 100% (to odkusování zdi kulometem byla nádhera), kluci (a holky) mají sice neskutečné vybavení (rentgen v mobilu, mini dron s brutálně silnou náloží), ale dívá se na to hezky. Hodně oceňuji ten přístup "válka je krvavá", kdy o nějakou tu utrženou ruku (nebo hlavu) není nouze. Děj je sice slabší (podřízen akci) a až na občasné LOL situace (ta infiltrace do tábora teroristů mě rozesmála... připomnělo mi to vtip o černochovi co tvrdí v hospodě na Sibiři "jsem místní, nejsem americký špion" :D), se rozhodně nuda ani rozčarování nedostavila. A to film má víc než dvě hodiny!. Akce jako taková natočena fenomenálně a na to že jde o film made in China, je tam toho patriotismu poskrovnu. ()

KM Phoenix 

všechny recenze uživatele

Nesmyslné dialogy, absence děje, slo-mo záběry na běžící vojáky a (skoro) nikdy nekončící akce. I tak se dá shrnout tento film. Také je film příliš dlouhý a neustálý příval akce to nedokáže utáhnout. Dorazil mne konce, kdy číňani vyhrožují všem, kdo by chtěli zpochybnit jejich nárok na jihočínské moře. ()

Galerie (103)

Zajímavosti (8)

  • Film je založen na skutečné události. (Rominator)
  • Snímek vznikl i jako dárek k 90. výročí založení Čínské lidové osvobozenecké armády a patřil ve své zemi k nejnavštěvovanějším titulům. [Zdroj: Cinema 8/2018]. (ČSFD)
  • Jeden ze členů čínské speciální jednotky používá českou útočnou pušku, a to Bren 805 s podvěsným 40 mm granátometem. (PeterVonKV)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno