Reklama

Reklama

Ti, kdo mění svět

(neoficiální název)
Trailer

Zápasník ve smíšených bojových uměních se vydá najít zdravý způsob stravování, se kterým podá nejlepší výkon, a setká se s vizionáři z řad vědců a špičkových sportovců. (Netflix)

Videa (1)

Trailer

Recenze (91)

TheEvilTwin

všechny recenze uživatele

Z hlediska "filmové" tvorby je to natočeno hezky, z hlediska informací je to zavádějící, nepřesné, vytrhává věci z kontextu a zaujatě vyzdvihuje vegetariánskou stravu bez podložených informací. Ten, kdo se ve stravě pohybuje, tak ví, ti, kteří jsou extrémně vegetariánsky založení, tak budou GameChangers podporovat za jakoukoli cenu. Obrázek ať už si o tom udělá každý sám, ostatně studie a to, jak málo z předložených informací je pravda, si může zjistit každý. Proto film nechám bez hodnocení, protože tohle hodnotit objektivně nejspíš ani nejde... ()

Dadel 

všechny recenze uživatele

Dokument, který se vás snaží přesvědčit, že veganská strava vás učiní zdravějšími a silnějšími, a dokumentuje to na příkladu různých sportovců, kteří jsou dobří a zároveň jsou vegani, z čehož jasně vyplývá, že každý vegan je dobrý sportovec, přeci. Nevím, nakolik jsou vědecké závěry prezentované ve filmu pravdivé a je mi to celkem jedno, protože se svého oblíbeného jídla hodlat nevzdávám. ()

Reklama

Tosi 

všechny recenze uživatele

Hodně jednostranný dokument o prospěšnosti vegetariánské stravy a škodlivosti živočišné.Několik úspěšných sportovců a lékařů působí přesvědčivě, ale pravda většinou leží někde uprostřed. Sám sportuji, koukám na to, co jím, takže hodně informací mě zaujalo a myslím, že znalý člověk si z toho to potřebné umí vytáhnout a nad ostatním pousmát. ()

Clark_Kent 

všechny recenze uživatele

Neexistuje efektivnější způsob, jak chránit společnost, přírodu, další cítící bytosti a dokonce i sebe sama než přestat konzumovat živočišné produkty. Pokud chcete být leaderem, musíte se naučit, jak být ochráncem. Pokud chcete být leaderem, musíte se zamyslet nad přechodem na rostlinnou stravu. Existuje spousta rostlinných zdrojů a vaše tělo vám poděkuje, když ho přestanete krmit mrtvým jídlem. Že krav je na světě dost, že nikdy nevyhynou? Začal jsem více přijímat, to co jsem už dávno věděl. Šak se mrknětě na Gorily. Primát tě vyřídí, během sekundy. A co gorily jí??? #thegamechangers #plantbasedstudies #futurevegetarian ()

HellFire 

všechny recenze uživatele

Mám rád kontroverzní témata a stravování je jedním z těch, které v lidech vyvolává spoustu emocí. Zarytí masožravci se za každou cenu drží své mantry, že maso je základním stavebních prvkem moderního člověka a jakýkoliv protiargument buď ignorují nebo okamžitě vyvrátí. Neznám však z vlastní zkušenosti žádného masožravce, který by svá slova podpořil činy. Žádný z nich nikdy nezkusil žít bez masa ani týden, natož aby studoval dopad konzumace masa na zdraví. Už jen při poznámce, že maso by nemuselo být pro člověka přínosné (obzvláště v dnešní době, kdy je konzumováno nekvalitní maso z velkochovů v obrovských kvantech), se mi dokáží pouze vysmát do očí. Když jsem tedy před několika lety přestal jíst živočišné výrobky, každý bez výjimky mě považoval za blázna. Možná, že měli pravdu, protože jsem se do veganství vrhl po hlavě ze dne na den. S odstupem času mohu konstatovat, že jsem se cítil rozhodně zdravěji než kdy doposud (ačkoliv jsem rozhodně nejedl zcela vegansky, tedy konzumoval jsem často polotovary). A o tom, že jde veganství ruku v ruce s náročným cvičením jsem se přesvědčil na vlastní kůži – po dvou letech náročných cross-fit tréninků jsem byl v nejlepší formě svého života. To jsem ale odběhl velmi daleko od hodnocení samotného dokumentu :). Jsem rád, že se začíná pomalu, ale jistě bořit mýtus jménem maso = síla a vznikají podobné dokumenty jako tento. Slavní sportovci a herci začínají podporovat veganství a jasně dokazují, že i vrcholový atlet může směle konkurovat svým masu chtivým protějškům. POZOR! Při sledování je nutné věnovat plnou pozornost, protože množství získaných informací je neskutečné! Je však důležité, aby si každý v životě našel svou cestu, která mu vyhovuje. Už jen tím, že omezíme konzumaci masa ulevíme nejen svým tělům, ale také planetě, která jednoduše nezvládne uživit osm miliard masožravců. Co je však nutné zdůraznit je, že ať už získáváte energii z jakékoliv stravy, nejdůležitější je její kvalita, ne kvantita! A nakonec – pro každého, kdo se tady ohání studiemi, které vyvrací pozitivní dopady bezmasé stravy... ověřte si nejprve, kdo provádí a sponzoruje tyto studie. Ačkoliv jednou pesimista, vždy pesimista. Bez otevřené mysli to v konečném důsledku nikam nevede :). Změnu by měl zvážit každý jednotlivec, ale současně je odpovědností států, aby začaly podporovat rostlinnou stravu namísto výroby masa. ()

Galerie (4)

Zajímavosti (3)

  • Svámí Šrí Juktéšvar Giri vydal v roce 1894 knihu „The Holy Science“, kde z vědeckého hlediska vysvětluje, proč je vegetariánská dieta mnohem zdravější než konzumace masa. Porovnává zažívací systém býložravců a masožravců a podává přesvědčivé argumenty prokazující, že lidé jsou předurčeni ke konzumaci bezmasých potravin. Informace uvedené v tomto dokumentu pouze zdůrazňují a potvrzují principy představené před více než 125 lety. (HellFire)
  • Joe Rogan v jednom ze svých podcastů dokument pranýřoval kvůli mnoha nesrovnalostem, které se následně pokusil vyvrátit producent a jeden z aktérů dokumentárního snímku James Wilks. V rámci následné show na konci roku 2019 debatoval s Roganem a americkým autorem Chrisem Kresserem o veganství 4 hodiny. (HellFire)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno