Reklama

Reklama

Ovčáček čtveráček

(divadelní záznam)

Recenze (34)

L_O_U_S 

všechny recenze uživatele

Největším problémem tohohle představení je asi to, že za sebou jen skládá to, co řekl někdo jiný. Zemanův lokaj a dvorní klaun Jiří Ovčáček si ovšem zesměšnění zaslouží. Některé humorné prvky šly mimo mě (nikdy jsem neviděl Havlovu Zahradní slavnost, takže mi úvodní část přišla moc dada), jiné nevím, jestli nejsou spíš trapné a nedůstojné (čínský zpěv). Jsem ale rád, že to vzniklo, i když je na tom nejabsurdnější to, že to z velké části vychází ze skutečnosti. (1 185.) ()

Alfréda 

všechny recenze uživatele

Jako každá jiná politická satira i Ovčáček upadne v zapomění, až propíraná politická kauza přestane být aktuální. Ne divadelní představení, ale kabaret, s herci, kteří čtou repliky ze scénářů. Místy vtipné a nápadité, ale pro člověka neznající pozadí kauzy určitě nezáživné. Oceňuji, že představení bylo sepsáno takřka na koleni a už za týden se hrálo. Oceňuji, že se vůbec najde soubor, který se do satiry a hořkosladké kritiky prezidenta vůbec pustí. Myšlenka a námět ale stále vítězí nad formou provedení, a druhý díl, obávám se, vyjeté koleje neopustí a půjde o podobně punkový underground. 79% ()

Reklama

Idego 

všechny recenze uživatele

Dalo se čekat, že obrovský mediální hype, který toto představení od začátku provázel, byl přehnaný, ale podcenil jsem jak moc. Nelze se divit, že to není hra nijak sofistikovaná, když se autoři několikrát nechali slyšet, že ji napsali a nazkoušeli za pár dnů, ale že půjde o tak nevtipnej a nezajímavej štěk je smutným překvapením. Písničky člověk musí vyloženě protrpět, několikrát se pousměje a to je vše. Jediný, co na představení opravdu stojí za to - první a poslední obraz u Ovčáků doma - je skoro doslova převzato z Havlovy Zahradní slavnosti. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

I když to je kabaret, který reaguje na aktuální politické hnutí, nemůžu si pomoct, ale celkové pojetí mě prostě nebavilo. Humor je zde příšerný, nebylo zde nic, čemu by se dalo zasmát, snad jen tomu, že představitel Ovčáčka je celkem přesný. Nestačilo to ale na to, aby mě to skutečně dovedlo zabavit, byť jen na chvíli. ()

becki_tu 

všechny recenze uživatele

Tvůrcům nelze upřít snahu a skvělé načasování v době, kdy se mediálně řešilo státní vyznamenání nebo Forejtova kauza. Bohužel je vidět, že je to celé spíchnuté horkou scénáristickou jehlou. Jediným nosným prvkem je poměrně povedená parodie Jiřího Ovčáčka, ale i tak je dávkování humoru a úderných hlášek hodně slabé. A hudební vystoupení jsou při podobných kabaretních vystoupeních čím dál tím větším zlem. ()

Zajímavosti (7)

  • Představení bylo původně plánováno uvést pouze 2x (6. a 17. listopadu 2016) v prostorách divadelního klubu Dílna. Okamžitě však byly vstupenky vyprodané a lidé prosili o další. Inscenace byla tedy přesunuta do Studia Z (jedna ze scén Městského divadla Zlín), aby bylo možno přidat místa. I ta však byla okamžitě vyprodána a lidé prosili o další reprízy. Inscenace tak byla uváděna až do února 2017. Kromě Zlína ji mohli lidé vidět také na zájezdech v Brně, Praze a Ostravě. (funhouse)
  • Uvaděči a uvaděčky jsou většinou jediní zaměstnanci divadla, se kterými diváci přijdou do osobního styku a tím pádem jsou také ti, kterým je sdělována zpětná vazba, kladná i záporná. Během uvádění tohoto představení v Městském divadle Zlín tak nebyly výjimkou slovní útoky a výhrůžky uvaděčům a uvaděčkám od nespokojených diváků. Na jednoho z uvaděčů jeden takový dokonce plivl. (funhouse)

Reklama

Reklama