Reklama

Reklama

Brian Barnes se jednoho dne probudí zraněný v poušti, aniž by si na cokoliv pamatoval, nebo tušil, proč kolem něj leží osm těl a proč tu jsou čtyři miliony v hotovosti a dodávka plná kokainu. Sleduje ho nejen nechvalně proslulý drogový boss Danny Perez , který chce zpět své peníze, ale i agent Rooker a zkorumpovaný šerif Olson , který se v touze po bohatství nezastaví před ničím. Na útěku si Brian uvědomí, že čím víc si pamatuje, tím méně chce vědět, kým doopravdy je. (Filmbox)

(více)

Recenze (35)

VanTom 

všechny recenze uživatele

Scénář ve svém cvičení "tarantinovka s nádechem westernu" ještě jakž-takž obstál, ovšem herecké nevýkony a hrozně zrežírovaná přestřelková akce (co ty zpomalené digitální výšlehy z hlavní, to jako někomu i napodvacáté přišlo kůl?) mu celé snažení hatí. Koukatelné to je, ale viditelného (vtipu) mělo být více. ()

vegetol.mp 

všechny recenze uživatele

Takovej ten klasickej thriller plnej křivejch charakterů, balíku peněž a různejch podrazů. Timothy Woodward Jr. poprvé ve svojí kariéře natočil solidní film. I když za přestilizovaný akční scény by zasloužil nakopat do prdele. Scénář není sice nic objevnýho, ale je přehledně napsanej a slušně funguje. Obsazení je taky solidní. Johhny Messner je super herec a konečně po dlouhý době mu dal někdo hlavní roli. Za to zaslouží Woodward pochvalu. Potěší i Paré a Danny Trejo, kteří tu oba mají docela velký role. Suverénně nejzábavnější je ale Lundgren, jako agent DEA, kterej má neodbytnej pocit, že ho obklopujou nekompetentní idioti. 4Got10 není žádnej film roku, ale solidní zábava. Není to ani akční film, ale thriller kterej z 90 % stojí na dialozích. Woodward musel asi začít brát jiný drogy, protože na tohle se dalo bez problémů dívat. 60 % ()

Reklama

sedm.1 

všechny recenze uživatele

A sakra, tady se snažil zas jednou někdo být strašně moc cool, a to za každou cenu. Ono je fajn, když to vyjde, ovšem na to musí být jak prostředky, tak především talent a toho pan Woodward Jr. nemá ani co by se za nehet vešlo. Že by nějaký příbuzný s Ed Woodem Jr.? Nejspíš, kvalitativně by to tomu odpovídalo. 4got10 je každopádně laciný, mizerný, nevýrazný béčko, kdy tohle vše ovšem tvůrci moc dobře věděli, a tak se rozhodli film oživit alespoň tedy po té vizuální stránce, různými zpomalovačkami, zrychlovačkami, stop záběry, a podobnými, „osvědčenými“, postupy. Ono tedy nelze popřít, že by to tu nudu skutečně trochu neoživilo, ale rozhodně to nic nezachránilo, neboť to tu jednak ani nefunguje a jednak vše ostatní v tom filmu je stejně tak mizerný, že celá ta kůlovost je stejně k ničemu. Mizerní herci, s ultradrsnými, rozuměj směšnými, pohledy, spousta nechtěně vtipné akce, scénář, který si nezaslouží ani tak laciný béčkový film, jako právě tento, a pointa, která prostě z tak blbého scénáře prostě musela vzejít. A výrazy jako atmosféra, napětí, efekty, to tvůrcům asi také vůbec nic neříká. 4got10 je zkrátka skutečně strašná bída, navíc pro mě osobně je účast obrýleného Lundgrena smutným vtipem, tohle jsi mi fakt Dolphe nemusel dělat, prostě od tohoto ruce, oči pryč! ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Po trapnom trailery sa z toho vyklul slusny devätdesiatkovy thriller z vidlakova v ktorom sa niekolko postav snazi ziskat kufrik plny penazi a popritom vyjebat s ostatnymi. Na akcii to vôbec nestoji. Skôr na podrazoch a postupne odkryvanych pointach. Z akcie tu mame 2 prestrelky, ktore su tak prestylizovane spomalovackami az som si myslel, ze som si omylom pauzol film. Pochvalit musim solidnu kameru a soundtrack pokial hraju pesnicky. Akonahle dohraju a postavy sa rozpravaju, tak tomu evidentne chyba nejaka istrumentalna hudba na podkreslenie atmosfery. Pôsobi to jak keby na nu zabudli. Herecke obsadenie je slusne. Najde sa tu viacero znamych xichtov a najzaujimavejsie je, ze niektorí z nich su obsadeny proti svojmu typu. To sa tyka hlavne bitkarov. Lundgren tu hra ulizaneho geekovskeho agenta a vyzera jak dement. A ak vas nenastve jeho vyzor, tak vas nastve to ako skonci. A nenapravi to ani zaver, ktory ukaze, ze ani Lundgren nie je tym, cim sa zdal cely film. Ja by som ten zaver vystrihol a film by tym padom skoncil ironickejsie. Bojova masina Jon Foo sa parkrat mihne v pozadi zaberu, kde sedi za pocitacom. WTF? Bezne mi nevadi, ked bitkar nema vo filme co predviest po akcnej stranke a snazi sa predviest, ze vie hrat, ale obsadenie Jona Foo do úlohy nejakeho statistu ma fakt nasralo. Takisto nastve, ze nejaka no name buchta behom erotickej sceny neukaze kozy. Nakoniec najlepsie dopadli Trejo ako klasicky drogovy kral a Michael Paré ako skorumpovaný serif. Hlavny hrdina Messner je cely cas zmäteny. Takze vysledok je taky priemerny film na jedno pozretie. 5/10. ()

Shakers 

všechny recenze uživatele

Dobrý, zlý a mŕtvy je pre mňa osobne iba Dobrý a občas Zlý. Tvári sa to ako Ačkový film, ale prezradzajú ho vyhasnutý Béčkový herci. Úplne zlé ako to tu vyzerá to úplne nie je, ale ak čakáte to čo mate na plagátoch a vypísané v žánri, tak to moji drahý nedostane. Akcia je skutočne iba na plagátoch. No dobre, dobre, je aj vo filme a je jej požehnane málo, ale na čom celý film stojí je Mementovský príbeh s Johnnym Messner. Ostatný hrajú iba druhé husle. Veľké plus je aj stopáž, ktorá je fakt krátka, takže to utečie celkom rýchlo ... a ešte rýchlejšie to vyšumí z hlavy. 50% - 2* ()

Galerie (35)

Zajímavosti (1)

  • Film vyšiel aj pod alternatívnymi názvami ako The Good, the Bad, and the Dead či Forgotten. (MikaelSVK)

Reklama

Reklama