Reklama

Reklama

Základna

  • Kanada Firebase (více)
Krátkometrážní / Sci-Fi / Horor / Válečný
Kanada, 2017, 27 min

Obsahy(1)

Experimentálny film od režiséra a zakladateľa spoločnosti Oats Studios Neilla Blomkampa (District 9, Elysium) zachytáva udalosti počas vojny vo Vietname, kde sa obe strany stretnú s novou a nečakanou hrozbou, na ktorú nebol nikto pripravený. (fichilles)

Recenze (70)

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Hororová varianta na Četu. Solidní zpracování, slušné triky, pěkné masky. Říční bůh je destruktivní a má rád krev. Vietnamská džungle skrývá smrtelné nebezpečí, což nemusí být jen domorodci, jedovatí hadi a komáři. Je to kraťas, což ovšem neznamená, že musí jít jen o jakýsi výsek válečných událostí. Nabízí se srovnání s literaturou - napsat rozsáhlý román není tak těžké, jako vyseknout krátkou mistrovskou povídku. Tahle povídka ale v závěru šumí do ztracena stejně, jako když vás budík vytrhne z děsivého snu. Škoda, jistý potenciál by byl. ()

JamesSi 

všechny recenze uživatele

Vizuálně pěkný, nápady fajn, ale co tím chce Blondkemp vlastně říct? Je to směs myšlenek, co nikam nevedou a nápadů, co jsou vizuálně super, ale neslouží žádnému smyslu. Žádný symbolismus, žádný skrytý význam, jen zaobírání se myšlenkou - nebylo by cool, kdyby ve Vietmamu bojovali paranormální bytosti? ()

Reklama

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Další inspirační sáhnutí mezi ikonická sci-fi monstra, tentokrát jako origami z japonských kataklyzmatických démonů Tatarigami, virtuální simulace a Predátora (koneckonců, jeho původ míří i k pověstím o bájném tvoru z džunglí jihovýchodní Asie). O atmosféru místa se stačí postarat zpomalené zvuky rotoru vrtulníku a autentické záběry shazování napalmu, ale opět tomu předlouhému traileru schází trochu více sevřenosti a v okamžiku, kdy se konečně odhalí mytologie kolem Říčního boha, projevíte přání, aby k tomu raději nedošlo. Trademark doširoka otevřených konců u kraťasů Oats Studios už začíná vypadat jako alibismus.. ()

luka4615 

všechny recenze uživatele

Další krátkometrážní snímek z dílen Oats Studios, tentokrát však z vietnamské džungle. Stejně jako předchozí snímek "Rakka", je i Firebase špičkově zpracovanou záležitostí, u níž je 27 minut sakra málo. Tyto nápady a zpracování si zcela jistě zaslouží velké plátno, větší rozpočet a delší stopáž! (VideaČesky.cz) ()

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

Stejně jako u prvního kraťasu musím ocenit i u Firebase velice slušnou technickou stránku a hodně zajímavý nápad, který ale po stránce logiky stojí na velice vratkých nohách (okolnosti vzniku zejména). Prostředí vietnamského konfliktu ovšem zaujme vždy a temná, skoro až predátorovská atmosféra, tu je navozena skvěle. Dějově by to ale opět chtělo dotáhnout do něčeho uspokojivějšího. ()

Galerie (4)

Reklama

Reklama