Reklama

Reklama

Anna trpí tak ochromující agorafobií, že když se trojice zločinců vloupá do jejího domu, nemůže se přinutit k útěku. Ale to, co si útočníci neuvědomují, je, že agorafobie není její jediná psychóza. (hajdano)

Recenze (50)

hous.enka 

všechny recenze uživatele

Ta hra s tlačítky mě bavila. Nejspíš proto, že mi to připomnělo mě oblíbené Saw. Jenže pak přijde rozuzlení a konec a já jsem z toho taková celá rozpačitá. Souhlasím s myšlenkou, že herečka je tuctovka, která se prostě celou tu dobu tváří na zabití. Už od začátku je tak nesympatická, že mi bylo naprosto jedno, co s jí stane. Kluci zas byli všichni typově dost podobní, takže než jsem se stihla zorientovat, byl konec. Ano, nápad je to parádní a film má super plakát, ale to mi nestačí. ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Zaměnitelný a nepřekvapivý cákanec, v němž si krev musíte domyslet. Obsahem je jen minimum scén, které diváka proberou ze spánku spravedlivých. Film značně nudí. Agorafobie hlavní hrdinky a banda násilníků v jejím domě, to jsou aspekty, z nichž se dalo vytěžit relativně hodně. Jen to režijně rázně a řízně uchopit, že. Tohle ale neplatí pro režiséra Adama Schindlera, o kterého, alespoň doufám, už dlouho nezavadím. A pokud ano, musel by přijít s něčím oslnivým. Nejprve nastolil situaci, kdy do domu nebohé ženy vniknou tři zloději. No dobrá, ale jak to panu režisérovi trvalo, než se ve filmu něco stalo. Aby to pokazil ještě víc, nechal zemřít nadějně vyšinutého násilníka jako prvního, zbytek to už nevytrhl. Divák se ještě obeznámil s nějakou tou pastí v domě, která je nastražená pro takové případy. Opět nic v rámci žánru překvapivého. Na filmu je v mnohém znát, že se jej chopil začátečník, který nemá cit pro rytmus scén, napětí, gradaci. Poté, co se skupinka zlodějů ztenčí, začal film silně stagnovat. Brutálních scén je minimální množství, dojde k nim převážně v první třetině filmu, následně už se nic kloudně zajímavého nedělo. Herecké obsazení určitě nebylo nijak vrcholně špatné, námět sice je ohraný, ale i omletý příběh může zaujmout, je-li natočen svěže násilně a nápaditě. U tohoto home invasion si můžete po půl hodince zdřímnout a vůbec o nic nepřijdete. Budete plni sil na lepší násilnické zítřky v jiném a rozhodně lépe natočeném filmu. 4/10 ()

Reklama

Bloody13 

všechny recenze uživatele

S klidným svědomím můžete vynechat. Byť hezky natočená, ale jinak nezáživná invaze do domu, který po smrti otce obývá jen jeho agorafobií trpící dceruška. Partička zlodějů se však brzy přesvědčí, že tenhle džob bude nad jejich síly. Shut In se od svých sub-žánrových sourozenců odlišuje asi jen tím vymakaným sklepením, protože napětí si vzalo hodinu a půl dlouhou dovolenou a veškeré násilí tu zastupuje zlomená noha s dekapitovanou andulkou. Plus s jednou loužičkou ze chcanek, ale ta je vedlejší. Jak jste asi poznali, je to vážně slabota - s dalšími variantami (You're Next, Home Sweet Home, Static) uděláte líp. ()

silentname 

všechny recenze uživatele

Môžem povedať, že "Intruders" som si celkom užil. Nemyslím si, že by sme tu mali nejako silne originálny, alebo zaujímavý film, ale minimálne mám pocit, že tvorcovia sa snažili z toho vytrieskať čo najviac z toho mohli. A neviem ako inak by to mohli tvorcovia asi urobiť lepšie. Musím povedať, že pivnica domu sa mi celkom páči, aj keď mám pocit, že všetko aktivuje jedno tlačítko. Trošku detail, ale aj tak ma to trošku iritovalo. A je aj fajn, že vidíme aj hlavnú hrdinku Annu ať občas problémy a vie byť ohrozená. Celkovo však je to jednoduchý príbeh s jednoduchou myšlienkou, s okey hercami, kde nikto nejako nevyniká, ale nemal som ani pocit, že by bol niekto vyslovene otrasný. A tá atmosféra uzamknutia v tom baráku funguje. Mal som pocit, že úvod bol trošku dlhý, ale asi sme potrebovali niektoré veci najprv vedieť a rozobrať ich. Pre mňa je to proste film, ktorý som videl, je podľa mňa celkom okey, a ak má niekto rád home invasion filmy, myslím si, že si na tom niečo nájde. Neviem čo viac povedať o tom. Atmosféra je okey, herci sú okey, rozhodnutia nie sú najhoršie, no nie je tu nič, kedy by som si povedal, že je film výrazne super, alebo keby ma výrazne vydesil, alebo by vytvoril skutočne kvalitné napätie. Nič také nečakajte. Hodnotenie: C ()

AlistairMir 

všechny recenze uživatele

Příjemné překvapení. Hlavní hrdinka mohla být více výrazná, ale co by jí to pomohlo když si týpek s bradkou (Perry) ukradl celej film pro sebe. Takovéhle padouchy mám rád - ironickej, sarkastickej, jízlivej sociopat co nežebrá o život a bojuje až do konce, ať už to prej dopadne jakkoli. Hlášky na pána, léčebná kůra hlavní hrdinky byla hodně zlomyslná a vyrobení zarážky už jen dokreslilo "kouzlo" osobnosti. Navíc neznám nikoho kdo by tak hezky reagoval po ráně kladivem a nutil ptáčka zazpívat. Gore je slabé a napětí mizí cca po hodině filmu, i tak ale prima Home Invasion s krásnou ukázkou, že agorafobie není zdaleka nejhorší psychická nemoc. Film za 3*, ale za postavu Perryho prostě musím tu jednu hvězdu přidat na konečné 4* ()

Galerie (27)

Zajímavosti (1)

  • Film se natáčel v Shreveportu v Louisianě. (rafix)

Reklama

Reklama