Reklama

Reklama

Valerian a město tisíce planet

  • Francie Valérian et la Cité des mille planètes (více)
Trailer 14

Obsahy(1)

Valerián (Dane DeHaan) a Laureline (Cara Delevingne) jsou speciální vládní agenti pro správu lidských území a jejich úkolem je udržovat pořádek v celém vesmíru. Valerián má se svou kolegyní více, než jen profesionální záměry, neustále ji bombarduje milostnými návrhy. Ale pověst, která jeho vztah k ženám provází a konzervativní postoje Laureline vedou k tomu, že ho neustále odmítá. Na rozkaz velitele (Clive Owen) se Valerián a Laureline vydávají na společnou misi do ohromného mezigalaktického města Alfa. Alfa je neustále rostoucí metropole, kterou obývají tisíce tvorů ze všech koutů galaxie. Žije zde 17 milionů obyvatel, kteří spojili své dovednosti, technologie a zdroje pro společné dobro. Jak už to ale bývá, ne každý má v Alfě stejné bohulibé cíle. Zdá se, že jakési tajemné síly se chystají náš rod ohrozit! (Bioscop)

(více)

Videa (23)

Trailer 14

Recenze (860)

akisha 

všechny recenze uživatele

Já ani nevím, kde začít, film mě zcela rozčaroval. Chápu, že tady šlo hlavně o to vzrušující dobrodružství a spoustu "super" atrakcí vesmíru, ale někde mezi tím měl být příběh. Tohle bylo jako několik videoherních nebo klipových sekvencí seřazených za sebou. Fakt nemusím takovýto - hrdina jde, potřebuje se dostat do bodu A, ale jelikož režisér chce ve filmu zbytečnou, ale zřejmě strašně zábavnou scénku s Rihannou a tím mimozemským banketem, tak se vymyslí oslí můstek, proč musí po cestě ještě do bodu B. Zatímco člověk čumí na další nesouvisející barevnou šarádu, napětí z hlavního příběhu a souvislosti se mu zase z hlavy vypaří. Jednotlivé "epizody" na sebe taky zrovna nenavazují a celé to působí naprosto chaosně a nahodile. To mě přivádí k další věci - Rihanně. Bože, jak jsem jí nenáviděla! Tak zbytečný, tak podbízivý, fuj, hnus, styďte se! A ten její proslov k Valeriánovi, že má milovat Laureline, to nebyla sranda? Vždyť to bylo úplně jako když v Simpsonech měla cameo známá hvězda a pronesla k Homerovi strašně moudré moudro a pak zmizela, ale tam to bylo myšleno jako sranda, tady je to navážno! Ech! Vizuální stránka - no, není nic nového, když napíšu, že v téhle době už nestačí jenom oslňovat zdejšími záběry. Lidi jsou zkažený, zmlsaný a zvyklý a čím dál náročnější a taky Avatar. Navíc musím říct, že celá stanice Alfa je tak tmavá, že pro mě to zrovna vizuálně žádná pecka nebyla. K tomu sám příběh by teda cenu za originalitu nedostal, ale ještě ke všemu záporák je úplně na nule a 80% filmu hybernuje v kokonu z modrého želé, no tak jako what the fuck!? K tomu Clive Owen prostě vůbec nemá v sobě auru zla. A herci... Bůh ví, že miluju Danea DeHaana. Opravdu velmi, velmi hodně. Ale ne tady. DeHaanova síla je v neurotických outcastech nebo excentrických ale subtilních typech, ne zrovna ostřílený major machr. A to nemluvím o tom, že ač je mu přes třicet, vypadá pořád na dvacet. Je to jako kdyby Stallone hrál univerzitního profesora, Brad Pitt šikanovaného otlounkánka nebo Buscemi lamače dívčích srdcí a modela. Ne, nebyla to dobrá volba. Jediná uvěřitelná, lidsky zahraná postava (kromě Cary), byl paradoxně vedlejší generál Sama Spruella Na tomhle filmu je tak nejlepší právě Cara Delevigne, ať už její postava, její vzhled, její herectví nebo její charizma. Škoda těch peněz v tomhle utopených a nedivila bych se, kdyby to byl nakonec finanční propadák... ()

POMO 

všechny recenze uživatele

Veľmi sľubný rozjazd, následovaný hravými dobrodružstvami, ktoré niekedy nemajú pre dejovú linku žiadny význam (celá vsuvka "product placementu" Hawke/Rihanna pre amerických divákov), a všetko zakončené tak, ako predpokladáte v polovici filmu bez snahy aspoň trochu osviežiť žánrové klišé. Akoby Besson všetku svoju fantáziu použil iba na príšerky, príšery, výpravu a jednotlivosti, na ktoré sa dobre pozerá, a bolo mu jedno, či si divák jeho spektákel pre niečo zapamätá. Ja si z neho zapamätám iba Caru Delevingne, čo je zásluhou iba jej a jej kostymérky. A fakt je treba režisérovi Bessonovho formátu vysvetlovať, že Clive Owen sa do role takéhoto záporáka vôbec nehodí, a že by filmu parádne prospelo už len to, keby si postavu vymenil so Samom Spruellom? ()

Reklama

kulyk 

všechny recenze uživatele

Pátý prvek vlastnil superzeleného Bruce a tehdy excelující Jovo, u kterého člověk netušil, zda jej více rajcuje, nebo dojímá svou roztomilostí. Zbytek filmu pak byl barevný, překvapivý, vyvážený a kurevsky zábavný. Valerian je oproti tomu filmem relativně zábavným, docela překvapivým, dramaticky nevyváženým a ještě více barevným. Ku svému předchůdci a vzoru se samozřejmě mohl! přiblížit, ovšem to by nesmělo dojít k obsazování hlavních rolí někde v Bruselu pod kuratelou Evropského úřadu pro vyvyšování blbečků bez charisma a prosazování otravných namyšlených hnusek s gibonními xichty. ()

Arbiter 

všechny recenze uživatele

Úžasný, osvěžující, živoucí, odpočinkový a příjemně jiný - byť méně, než bych si přál. Hrozně mě mrzí, že Valerian pravděpodobně zlomil Bessonovi vaz, minimálně co se týče velkorozpočtových snímků. Na tenhle film budu koukat zas a znova, tak jako na Pátý element. Vůbec se nedivím, že z toho i Verbal v první půlce komentu nějak vyměknul. ()

Pilda17 

všechny recenze uživatele

Vizuální orgie, které natřou zadek všelijakým Star Warsům a podobným snímkům. Valerian nenabídne prakticky nic nového, ale dobře se sleduje. Rozhodně uvidíme pár zajímavých stvoření, akci a skvělý vizuál. Nebýt nesympatické kompletní herecké sestavy, šel bych do plného počtu. Duo neladí, záporák nesedí, tvůrci v tomhle případě šlápli hodně vedle.. 6/10 = 69% ()

Galerie (214)

Zajímavosti (23)

  • Do rolí obyvatel planety Mül byly obsazeny, jak pro mužské, tak pro ženské charaktery, výhradně modelky. A to za účelem ladnosti pohybů. (Charpy)
  • Ve scéně, kdy se Arun Filitt (Clive Owen) dohaduje s Valerianem (Dane DeHaan) a Laureline (Cara Delevingne) o tom, kdo bude mít konvertor v držení, jde vidět v místnosti s vlajkami i česká, hned vedlě německé. Vlajky jsou abecedně seřazeny ve sloupcích. (UncleMorty)
  • V ponorke, ktorou hľadajú medúzu v čase 1:07:02 je ako ovládacia páka použitý knipel (riadiaca páka) z československého lietadla L-39 Albatros. (Fredy.Tukot)

Související novinky

Rádio Filmové melodie obohacené o 515 skladeb!

Rádio Filmové melodie obohacené o 515 skladeb!

13.08.2017

ČSFD rádio Filmové melodie jsme právě obohatili o více jak 515 tracků z největších soundtrackových novinek posledního roku! Navíc s úpravou playlistu, ve kterém každá druhá skladba je novinka.… (více)

PF 2017

PF 2017

31.12.2016

Zažili jsme i lepší roky než 2016. Nejen co do počtu ztráty lidí, kteří přinesli světu něco hezké a hodnotné, či do počtu překvapivých a znejisťujících politických událostí. On ten rok s šestkou na… (více)

Reklama

Reklama