Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Liam se probere po autonehodě a nepamatuje si, kdo je. Když se vydá do města pro pomoc, nachází jen mrtvá těla s podivně bledýma očima. Liam se nejprve domnívá, že to způsobil virus, který je přítomen ve vzduchu. Záhy však odhalí děsivou pravdu – každý, kdo se k němu přiblíží na vzdálenost 15 metrů, okamžitě zemře. (Cinemax)

Recenze (89)

Ryuuhei 

všechny recenze uživatele

Mám prostě rád takové ty filmy, které pracují s celkem jednoduchou premisou - zde týpka, který způsobí smrt všemu živému v okruhu cca 10 metrů. Děj mě udržoval v neustálém napětí a střípky konečné pravdy odhaloval postupně. A musím říct, že vůbec nezklamal! I když jsem si od onoho fenoménu sliboval nějaké konkrétnější vysvětlení, ve výsledku jsem vlastně spokojený s tím, jakého se mi dostalo - zajímavý paradox. Zpracování skvělé. Díky venkovskému prostředí dost ušetřilo a mohlo si tak dovolit celkem slušné efekty. Zkrátka to nevypadalo jako jen nějaký typický levný film, ale tohle si dost dobře dokážu představit i v kině (styl zpracování pro přiblížení byl na úrovni Tichého místa). Takže jo! Nečekal jsem až takovou kvalitu a rád tomuto komornímu scífku přihodím hvězdu navrch. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Jakási variace na Wedlock, kde kosmická anomálie nahrazuje výbušný obojek a princip vzdálení se od sebe neznamená konec hlavních hrdinů, ale grilování mozků všech, co se objeví v perimetru majitele aury smrti. Nečekejte vrtulníky, co se rozmáznou o silnici a výbuchy policejních aut, rozpočet s něčím takovým evidentně nepočítal. Nečekejte herecké výkony na úrovni Oliviera a Anny Magnani. Nečekejte nějaká vědecká vysvětlení, proč vycpaní holubi padají tuzí do trávy. Nečekejte, že vás twist pošle do kolen. Vlastně od toho nečekejte nic a pak budete možná spokojení.. ()

Reklama

honajz2 

všechny recenze uživatele

Nápad je skvělý a jeho provedení taky. Navíc tu máme nečekanou pointu, kterou možná nikdo dopředu neodhadne, což je velké plus. Celé je to dokonce vyprávěno i jako road-movie a je tady spousta záběrů v polích (což je pro mě taky plus). Problémem je, že v některých částech to začne být nudné a nedostalo se mi vysvětlení jedné věci, v jejiíž vysvětlení jsem tak doufal. Jako jo, je to taková ta sci-fi, která nemusí mít extra akční děj na to, aby byla zajímavá, ale i přesto je dobrá, ale víc jak 3* to ode mě nedostane... ()

slunicko2 

všechny recenze uživatele

Zmatená mystery s pěknou i když očekávatelnou pointou. 1) Postavy řeší jen osobní rozměr. To, co se zdá mít skutečný význam - jakýsi druh vesmírné invaze či co vlastně, nikoho nezajímá. 2) Film není skutečná scifi, scifické prvky tu slouží jen k ozvláštnění děje. 3) No...vlastně je to celé nesmysl. 4) Ale na 2* si to vydělá, protože tu jsou pěkní mužní herci: 38letý Diego Klattenhoff (hlavní postava Liam) a 31letý Brett Donahue (manžel). ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Nápad je výborný a to včetně závěrečného zvratu. Dalo se dívat i na herce a Charlotte Sullivan mě hodně bavila. Jenže tady bylo zoufale znát, že to celé stálo asi tak 10 dolarů a chybějící finance se dvojice tvůrců pokoušela vyrovnat bezobsažným plkáním a zbytečným pobíháním či popojížděním sem a tam. Nicméně by nebylo vůbec od věci, kdyby se k téhle látce po letech nějaké větší studio vrátilo. Mohla by to být pecka. 40% ()

Galerie (9)

Zajímavosti (1)

  • Film se natáčel v Selkirku a Winnipegu (Manitoba, Canada). (ČSFD)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno