Reklama

Reklama

Do větru

  • angličtina Into the Wind (festivalový název)
Trailer

Obsahy(1)

Příběh tří mladých lidí odehrávající se během letní plavby kolem řeckých ostrovů. Nespoutaní sourozenci Matyáš (Matyáš Řezníček) a Natálie (Jenovéfa Boková) se plaví jako posádka plachetnice, na jejíž palubu přistoupí syn majitele lodi dokumentarista Honza (Vladimír Polívka). Postupné sbližování Natálie s Honzou naruší dokonalé soužití sourozenců a na povrch začínají vyplouvat skutečnosti, které ukáží jejich bezstarostnou jízdu v docela jiném světle. Neobvyklý milostný trojúhelník odehrávající se v atraktivním jachtařském prostředí přibližuje prostřednictvím hlavních hrdinů touhy a obavy současné mladé generace. Debutující režisérka Sofie Šustková natočila s mladým štábem svou generační výpověď na omezeném prostoru plachetnice v širém moři a na malebných ostrůvcích Severních Sporád. (A-Company CZ)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (62)

mira007 

všechny recenze uživatele

Moře, sluníčko a tři mladý hezký lidi na jachtě. Už jen z toho se dala udělat fantastická sexy romantika nebo jednoduché akční drama nebo případně sportovně přírodopisná romance, bohužel tenhle film je jakési rádoby hnípání v duších lidí s problémy z minulosti, které si divák musí na základě zničených výrazů a atmosféry domyslet. A ten konec .... Asi jsem tento film neshlédl v tom správném intelektuálním rozpoložení, ale výsledný dojem je nudné nic. Přesto musím dát dvě hvězdy, protože ten námět plachtění v současném spektru českých filmů působí jako fantastické zjevení a tímto si u mne začínající režisérka vydobyla opravdový respekt a přeji ji ať se jí daří. PS: Dost mne iritoval filtr přes který to bylo točeno, ve výsledku to rozpálené léto nepůsobilo hřejivě příjemně, ale chladně pichlavě ()

chelseaman22 

všechny recenze uživatele

Tak tohle ani Boková nezachrání, jelikož kde není děj, tam ani Josefínina masitá odhalená stehna nepomohou. Problematický (incestní?) sourozenecký vztah dostane zabrat v okamžiku, kdy na zaneřáděnou bárku nastoupí pohledný jinoch AKA Cedric Diggory, který Bokové zamotá hlavu stejně jako Ronaldu Weasleymu rána potloukem do hlavy. 25 % ()

Reklama

honajz2 

všechny recenze uživatele

Nuda na lodi s třemi nezajímavými postavami a nudným příběhem. A to jsem na to byl celkem zvědavý. Ono to má sice dobrou kameru a snaží se to, ale já jsem se většinu filmu nudil. Začátek sice vypadal dobře a já čekal, kam to vyústí, ale asi po dvaceti minutách se to nikam nehnulo, já se začal nudit. Jenže on se ten příběh vlastně nikam pořádně nehnul, stalo se tam to, co jsem čekal už od začátku a to bylo všechno. Prostě se to motalo kolem milostného trojúhelníku, páni, to je náapd století. Herci to moc nezachraňují, někdy i docela přehrávají, a jedinými klady tu zůstává kamera, prvních 20 minut a snaha. Celkově mi to vychází na 2*. ()

Beginek87 

všechny recenze uživatele

Na film jsem přišel s nulovým povědomím a se stejně tak velkým očekáváním. A to bylo asi dobře, jinak bych tam ani nepáchl. Dokonce ani to, že jsem byl na premiéře zadarmo mne neobměkčilo, asi bych potřeboval dostat plat, aby mi ten ztracený čas vynahradili. Film měl opravdu dobrou kameru ... a hotovo, tečka, výčet plusů jsem rozepsal tak jak to jen šlo. No a teď mínusy. Herci ... špatní, prkenní, zcepenělí a navíc nepřesvědčiví. Hudba ... to byl taky solidní přešlap, absolutní nesourodost a hlavně občasná znatelná nevhodnost podkresových melodií. Režie/scénář ... první film, takže přetěžko srovnávat, ale smysl to nedávalo, zbytečně dlouhé záběry byly nudné až trapné a dějová linie jaksi taky chyběla. No a počkejte si na děsně zajímavou zápletku s migranty, kteří se vešli do jedné scény a byli tam jen proto, aby se hlavní hrdinka mohla pokusit o sebevraždu. Dokonce i pasivně agresivní čištění zubů bylo fakt na prd, přestože nápad to mělo. Asi 3/4 filmu jsem přemýšlel, jak mám tomu filmu dát 12 %, když jedna hvězda znamená 20 .... no a nevymyslel jsem to, nicméně i tak považuji ten čas při přemýšlení za efektivněji využitý než při sledování filmu. ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Slečna Boková sa nedávno objavila v emocionálnej dráme Chvilky a hoci to nebol megahit, ukázalo sa, že aj malý rozpočet a neveľké prostredie stačí na dobrý film. Stačí nápad, nejaké posolstvo, myšlienka. Tu nebolo nič z toho, akurát vo vzduchu smrdel incest. Neviem, či je dobré, keď je u nás režisér na rovnakej vekovej úrovni ako jeho herci, v podstate spolužiaci. Jenovéfa je ale dobrá herečka. Žiadne to pseudohranie založené na hysterickosti. Za to Řezníček je čurák postavou i hraním. ()

Galerie (36)

Zajímavosti (13)

  • Na začátku filmu Honza (Vladimír Polívka) přijede na loď a je svědkem toho, že Matyáš (Matyáš Řezníček) postříká Natálii (Jenovéfa Boková) vodou z hadice a sám je také mokrý. Pak si Honzy všimnou a Natálie má najednou košili na zádech suchou, stejně jako Matyáš. Proběhne přivítání a košile jsou opět mokré. (Jarek572)
  • Celé natáčení je založeno na jedné kameře a třech hercích. (ČSFD)
  • Scénář se vyvíjel pět let. (ČSFD)

Související novinky

Febiofest má letos Deneuve i stan na Václaváku

Febiofest má letos Deneuve i stan na Václaváku

11.03.2018

Pětadvacátý ročník Mezinárodního filmového festivalu Praha - Febiofest letos nabízí velmi kvalitní dramaturgii a zajímavé hosty. Tím jistě nevyhledávanějším bude francouzská herečka Catherine Deneuve… (více)

Reklama

Reklama