Reklama

Reklama

Do větru

  • angličtina Into the Wind (festivalový název)
Trailer

Obsahy(1)

Příběh tří mladých lidí odehrávající se během letní plavby kolem řeckých ostrovů. Nespoutaní sourozenci Matyáš (Matyáš Řezníček) a Natálie (Jenovéfa Boková) se plaví jako posádka plachetnice, na jejíž palubu přistoupí syn majitele lodi dokumentarista Honza (Vladimír Polívka). Postupné sbližování Natálie s Honzou naruší dokonalé soužití sourozenců a na povrch začínají vyplouvat skutečnosti, které ukáží jejich bezstarostnou jízdu v docela jiném světle. Neobvyklý milostný trojúhelník odehrávající se v atraktivním jachtařském prostředí přibližuje prostřednictvím hlavních hrdinů touhy a obavy současné mladé generace. Debutující režisérka Sofie Šustková natočila s mladým štábem svou generační výpověď na omezeném prostoru plachetnice v širém moři a na malebných ostrůvcích Severních Sporád. (A-Company CZ)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (62)

lineker 

všechny recenze uživatele

Bohužel zcela nenaplněný potenciál. Silné drama s thrillerovým nádechem o třech lidech na rozpáleném slunci u Řeckých ostrovů. Tak to mohlo vypadat. Dostali jsme ovšem nekomunikační film, který bohužel nejde divákovi vůbec vstříc. Dialogy psané nevýrazným perem, nulový dějový posun. Od začátku je tou nejtajemnější zápletkou to, zda dochází k incestu či nikoliv. ()

skorapky 

všechny recenze uživatele

Incestní vztah dvou sourozenců... a hlavně ženská co neví, co chce? Jestli vygumovaného záporáka bráchu nebo chrabrého charakterního Honzu. Ještě že, tam nebyl sedmihlavý drak a happy ending, kdy Honza odcválá s princeznou Natálií na bílém Boingu 777 ke slunci západu. Nuda v Řecku. A já od toho čekala něco jako - Kapitán Phillips s Tomem Hanksem. No, tak aspoň jeden bod za snahu, všech zúčastněných o nějaký výkon, včetně uprchlíků. ()

Reklama

honajz2 

všechny recenze uživatele

Nuda na lodi s třemi nezajímavými postavami a nudným příběhem. A to jsem na to byl celkem zvědavý. Ono to má sice dobrou kameru a snaží se to, ale já jsem se většinu filmu nudil. Začátek sice vypadal dobře a já čekal, kam to vyústí, ale asi po dvaceti minutách se to nikam nehnulo, já se začal nudit. Jenže on se ten příběh vlastně nikam pořádně nehnul, stalo se tam to, co jsem čekal už od začátku a to bylo všechno. Prostě se to motalo kolem milostného trojúhelníku, páni, to je náapd století. Herci to moc nezachraňují, někdy i docela přehrávají, a jedinými klady tu zůstává kamera, prvních 20 minut a snaha. Celkově mi to vychází na 2*. ()

Djoker 

všechny recenze uživatele

Pod záminkou natočení filmu vybrala peníze a vyrazila na dva měsíce radovánek do Řecka. Týden před koncem prázdnin dorazily ještě dvě domácí hvězdičky, aby pěkně záběry vln mohla proložit improvizovaným blábolením o incestu a migrantech. Šustková bude asi kvítko, ale on to fakt někdo pustil do distribuce. ()

mira007 

všechny recenze uživatele

Moře, sluníčko a tři mladý hezký lidi na jachtě. Už jen z toho se dala udělat fantastická sexy romantika nebo jednoduché akční drama nebo případně sportovně přírodopisná romance, bohužel tenhle film je jakési rádoby hnípání v duších lidí s problémy z minulosti, které si divák musí na základě zničených výrazů a atmosféry domyslet. A ten konec .... Asi jsem tento film neshlédl v tom správném intelektuálním rozpoložení, ale výsledný dojem je nudné nic. Přesto musím dát dvě hvězdy, protože ten námět plachtění v současném spektru českých filmů působí jako fantastické zjevení a tímto si u mne začínající režisérka vydobyla opravdový respekt a přeji ji ať se jí daří. PS: Dost mne iritoval filtr přes který to bylo točeno, ve výsledku to rozpálené léto nepůsobilo hřejivě příjemně, ale chladně pichlavě ()

Galerie (36)

Zajímavosti (13)

  • Světová premiéra filmu proběhla na pražském festivalu Febiofest 2018. (SONY_)
  • Scénář se vyvíjel pět let. (ČSFD)
  • Záběry se realizovaly ve skutečném prostředí, i proto musela trojice protagonistů absolvovat poctivý trénink jachtingu na Orlíku. (ČSFD)

Související novinky

Febiofest má letos Deneuve i stan na Václaváku

Febiofest má letos Deneuve i stan na Václaváku

11.03.2018

Pětadvacátý ročník Mezinárodního filmového festivalu Praha - Febiofest letos nabízí velmi kvalitní dramaturgii a zajímavé hosty. Tím jistě nevyhledávanějším bude francouzská herečka Catherine Deneuve… (více)

Reklama

Reklama