Reklama

Reklama

Hladoví

(festivalový název)
  • Kanada Ravenous (více)
Trailer 1

VOD (1)

Obsahy(1)

V provincii Quebecu sa po vypuknutí neznámej choroby počet osôb drasticky znížil. Tí, ktorí mali to šťastie a prežili, musia každý deň bojovať s hladom a nebezpečenstvom, ktoré predstavujú nakazení a ich neustále narastajúci počet. (Marceloo)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (58)

6thSun 

všechny recenze uživatele

Ve většině hororů ztichne hudba ve chvíli, kdy má nastat zvukově předimenzovaná lekačka. Tady je ve většině vypjatých scén dlouhotrvající ticho a je jasný, že nějaký to zařvání, který zde navíc dosahuje mimořádně nelidských rozměrů, může přijít kdykoli, což mně nejednou slušně pocuchalo nervy (sledování v noci a hodně nahlas zážitek drtivě umocní). Budování chvílema fakt nesnesitelnýho napětí jde naproti i polo-artový způsob zpracování, do kterýho jsou zcela nečekaně, ale o to funkčněji vnesený čistokrevně komediální prvky. Ještě za půlkou film sahá po pěti hvězdách, závěrečná třetina se ale začne nepěkně táhnout a navíc motat ve scénáristický bezradnosti. I tak je netradičnost snímku nutný zdůraznit nadprůměrným hodnocením. ()

Pilda17 

všechny recenze uživatele

Zombie survival, který rozhodně není špatný. Realisticky zpracovaná zombárna, která zaujme hlavně hudbou a atmosférou. Amatérismus v tomto snímku je největší klad, protože prostředí je dosti podobné tomu našemu. Chvíli si říkáte, není ten les u nás za barákem? K postavám si žádný vztah nevybudujete, moc se nemluví, stále někdo umírá, takže není čas, ztrácet čas představením. Tempo je pomalejší a ač jsou zombíci rychlejší, tak to nic neznamená, akce se nedočkáte. V samém závěru jsem ale rád, že si jde Les Affamés vlastní svěží cestou a nestává se z něj další průměrný horor o ničem. 7/10 =76% ()

Reklama

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Artově podaný zombie survival, v němž se nikam moc nespěchá a jakákoli akce se v něm děje jako kdyby mimochodem. Což je dost zajímavé. Kamera je statická, útoky se odehrávají spíše mimo záběr, a přestože umí být zdejší zombíci poměrně rychlí, akčních scén se nedočkáme. Neodzvíme se, jak zombie epidemie vypukla a co ji způsobilo. A to samé platí i o postavách. Ty potkáme, chvíli sledujeme jejich cestu, ale abychom se o nich dozvěděli něco více, to nehrozí. Ony totiž příliš nekomunikují ani mezi sebou. Všechno tohle vytváří dost pochmurnou atmosféru totální odevzdanosti a nevzrušenosti. Svět, v němž je tak nějak každý smířen s tím, že civilizace se nenávratně odporoučela. ()

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Příjemně plynoucí záležitost v kanadský fránině. Je mi sympatický, že partička intošů se domluví a natočí nekomerční nízkorozpočtovou zombiárnu namísto toho, aby točila třeba nějakou rádoby duchaplnou vztahovou konverzačku, nebo podobnou onanii. Po celou dobu jsem byl zvědavý na to, co se z toho nakonec vyvrbí; dlouho jsem to tipoval na emzáky, protože proč by ty mátohy neustále hypnotizovaly ty haldy šrotu v poli, kdyby to nebyly nějaký přijímače nebo vysílače nebo co. Ovšem nakonec se to celé vyvrbilo v poněkud surrealisticky nebo symbolisticky jebnutý art, což mě trochu zklamalo. A nevím teda jak vy, ale já bych si při úprku o kejhák před zatraceně rychlejma krvežíznivejma bestiema určitě neuvázal na hřbet akordeon. ()

Freemind 

všechny recenze uživatele

Mám rád podobné výlety mimo mantinely, takže v rámci zombie žánru silná čtyřka. Indie atmoška, pomalé tempo, jemná, jemňoučká psychologie postav a stejně podprahový, skoro nezachytitelný humor. Škoda, že tvůrci nezainvestoivali do schopnějšícho kameramana, protože těch pár surreálních scén (zombie věže) by si to rozhodně zasloužilo. ()

Galerie (30)

Zajímavosti (1)

  • Celosvětová premiéra proběhla 7. září 2017 na Mezinárodním filmovém festivalu v Torontu. (BMW12)

Související novinky

Filmový festival v Torontu udělil ceny

Filmový festival v Torontu udělil ceny

18.09.2017

Filmový festival v kanadském Torontu letos svým návštěvníkům přinesl na plátnech kin 339 filmů během jedenácti dnů. A zde vám jako tradičně přinášíme přehled hlavních vítězů. Cenu diváků pro nejlepší… (více)

Reklama

Reklama