Reklama

Reklama

V obležení

  • Hongkong Wei cheng (více)
Trailer

Obsahy(1)

Generálův syn Cchao Šao-lun (Louis Koo) po příjezdu do vesnice Pchu-čcheng bezdůvodně zabije tři nevinné občany. Je zatčen a odsouzen k smrti. Než ovšem dojde k popravě, přijíždí do vesnice velitel Cchaovy armády, Čang I (Jacky Wu), který dá vesničanům ultimátum - buď Šao-luna propustí, nebo vtrhne do vesnice s armádou a všechny je pozabíjí. (LangiJ)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (23)

MickeyStuma 

všechny recenze uživatele

Filmoví tvůrci z HK opět ukázali v čem tkví jejich tvůrčí síla. Akční snímek poukazující na mnoho klasických počinů a to jak obrazem či dialogy tak i hudbou překvapuje nejen svou vizualizací. Silný příběh, naprosto úchvatné souboje, nádherné jízdy kamerou doplněné překrásnými scenériemi. Na efektech se nešetřilo a tak tu má své zastoupení i dnes tolik oblíbené CGI a využito bylo v plné míře. Jsou sice odpůrci takovýchto efektů právě ve filmech s bojovým uměním, ale v dnešní průmyslové době, kdy je mnohde krajina až neskutečně poničená, je to pro film bohužel již nezbytné. Škoda jen těch používaných lan, neboť je to stále poznat a ničí tak všemu onu důvěryhodnost. Scénář je napsán dokonale, takže nechybí napětí, zábava ani city. Pozor, milostný motiv tu použit nebyl. Dobové drama o ctnosti zůstat věrný morálce a spravedlnosti se svěží atmosférou má šanci na úspěch. Pro mezinárodní diváky je dobrá zpráva v tom, že tu nejsou po herecké stránce křečovité výrazy v obličeji a typické asijské opičárny. ´Call of Heroe´ je zábavný film naplněný ohromnými výkony, překvapivých události a dech zarážejících akčních scén. Eastern ve skvělé kondici jako nikdy. ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Jeden z mála filmov, kde režisérovi napadlo dať hlavnému predstaviteľovi nejaký charakteristický znak, napríklad bradu, aby sme ho aj my v Európe dokázali rozpoznať. Ja napríklad medzi Číňanmi dokážem rozlíšiť len Jackieho Chana, aj to len preto, že hovorí anglicky. Tomuto filmu musím pochváliť kameru, obraz, rozlíšenie, toto fakt vyšlo. Ale inak ja tie bojové filmy, kopačky do hlavy a pohyby v štýle ryba na suchu až tak nemusím. ()

Reklama

LangiJ 

všechny recenze uživatele

Další z lehce nadprůměrných HK snímků, nenašla jsem v tom ovšem nic extra, proč bych to chtěla vidět znova. Příběh ujde, souboje dobrý, jen škoda, že je v některých scénách hodně vidět, jak jsou nadrátovaný. Lojzu mám ráda a né že by roli lehce vyšinutýho synáčka zahrál špatně, jen mi víc prostě sedí do rolí klaďasů. Nejvíc mě ale bavil Pengáč, takže škoda, že jeho postava nedostala víc prostoru. ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Velmi rád bych dal 4 hvězdy, ale tentokrát to nejde. Opět se zde sejde spousta známých tváří, na které koukám vždy s radostí, nejvíce potěšil Jacky Wu, který zde má sice zápornou roli je jako vždy bezvadný, menší roli zde má i Yu Xing, který je poslední dobou téměř všude, překvápkem je Eddie Peng a Ching-wan Lau. Co se týká příběhu, tak mi to přišlo zbytečně komplikované, občas jsem se ztrácel v tom kdo je zlý a hodný. Postrádá to i výraznější tempo, takže jsem se párkrát přistihl nudit se, ale jakmile příjde na řadu Akce, je se na co koukat. Je to sice předratované, ale choreografie je na úrovni a potěšilo i Rko. Vrchol filmu pokládám ve středě filmů,kde napadnou vesnici a bojuje se se všemi možnými zbraněmi, které jsou po ruce. Finále taky fajn, jen ta občasná nuda mě štvala. Hong Kong mi letos nesedí.65% ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Možná je děj trochu jednoduchý a záporák je strašně nudný a křečovitý, ale tohle je film, na který se chcete podívat pro jeho akční scény, a ty jsou prostě úchvatné. Hong Kong zase ukazuje, že nejkrásnější bojové scény mohou přijít jenom z Asie. A funguje to skvěle, místy dokonce i s digitálními triky. ()

Galerie (114)

Zajímavosti (1)

Reklama

Reklama